anne
Fanka BB :)
Dobrze,że wspomniałaś tę piankę do higieny intymnej,skoro jest dla kobiet w ciąży i po porodzie,to pewnie jest dobra,a co do tantum rossa,to nie wiem,mi odradzały połozne,ktore mnie odwiedzały tuz po porodzie w domku-dlaczego-nie wiemna krocze polecam tantum rosę, możesz jeszcze dokupić do zaparzania kore debu...do nasiadówek...do podmywania sie mam specjalna piankę do higieny intymnej PHARMACERIS dla kobiet w ciąży i po porodzie, jest niedroga 18 zł w aptece;-)
samą woda to troszkę tak nie bardzo-im dobrze tak tylko mówić,przecież wypadało by użyć jakiegoś środka,który chroni prze bakteriami i myje itd.choćby to szare mydło,które na pewno pomaga w utrzymaniu hignieny ,nie uczula,do brze ściąga rany-które szybciej się goją.Może kupię tę piankę,którą poleca kaasiorek84 ,a z tantum rossa się dowiem o co chodzi,że jedne mówią tak,drugie nie,zapytam kuzynki farmaceutki-może podpowie cośo super![]()
P.S Ja jak pytałam położnej czym sie myć,smarować po porodzie powiedziala ze absolutnie niczym sama woda i tyle. Ja jednak dosc sceptycznie do tego podchodzę.Szare mydło będzie na bank i apropos tej tantum rosy tez pomysle![]()
Dziewczyny a w co jeszcze takiego "aptecznego" trzeba się zaopatrzyć dla mnie i dla małej? podkłady,ceratki,majtki,gaziki,patyczki do uszu ze stoperkami,cos na odparzenia(tu kupiłam z nivea baby z kielkami pszenicy i tlenkiem cynku ale niezbyt fajnie sie to rozsmarowuje bardzo geste :/ ) słyszałam cos o sudocremie...

A ten kremik nivea baby na odparzenia jest świetny,gęsty-to bardzo dobrze i o to chodzi,bo sie pupki dobrze trzyma,tworzy warstewkę ochronna i dlatego musi być gęsty,tak by się odrazu starł ze skury-pieluszka by go wytarła,a tak dię dobrze pupci trzyma-stosowałam go u moich dzieci-polecam,tak samo sudocrem.