plastelinka5
Fanka BB :)
Angela, są gdzieś na forum w miare aktualne zdjecia malutkiego
?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie zgodze się z Tobą co do szarego mydełka jednak.,gdyż-nacięte krocze nalkezy jak najczęściej wietrzyć(na niektórych oddziałach nie pozwalaja nosic majtek,albo pozwalają specjane połogowe-przewiewne),ponieważ musi być suche,dlatego zaleca się nawet dokładne osuszenie krocza po myciu papierowym ręcznikiem-co jest łatwe,bo boli,niektóre połozne radzą nawet podsuszenie strumieniem suszarki,a szare mydełko ułatwia to zadanie,gdyż właśnie bardzo dobrze sciąga skórę,ogólnie jest sdelikatne,pozbawione zapachu i substancji drazniących i uczulających.Nie można krocza z raną nawilżać,ono nie może być mokre,musi być suche właśnie,mówię o tym jako doświadczona mama,informacje te są poparte przez położne zmojego szpitala,a co do samej wody,to troszkę potem będzie nieprzyjemny zapach posamej wodzie.Plyn ,którego sie uzywa w ciąży nie zawsze się nadaje-chodzi tu o to by byl sprawdzony,że Cie nie uczula,ale to nie wystarczy,musi być to specjalny płyn po porodzie-ktory ma odpowiednio dobrane składniki pomagające wygoić krocze.
Dziewczyny a wy jak bedziecie uzywaly tego Tamtum rosa na oddziale bo jak czytam ulotke to w przegotowanej wodzie trzeba rozpuscic i przemywac albo robic irygacje. Mnie siostra wyslala tylko saszetki bez zadnego irygatora a i nasiadowek tez jakos w szpitalu nie da sie zrobic![]()
to ja z moimi 21/22kg przestałam być w normie"pocieszają" mnie jeszcze cukry.. w sensie że źle że je mam ale to przez nie mam wszystko rozregulowane że o zatrzymanej wodzie nie wspomnę...
Irygatora i tak po porodzie nie za bardzo da sie uzywacJa mam juz jeden sprawdzony sposob przez siebie i kilka znajomych-butelka po wodzie mineralnej taka z dziobkiem i w niej przygotuj sobie ten roztwor z Tantum Rosa i polewaj krocze po kazdej wizycie w toalecie, a nawet czesciej jesli odczuwasz taka potrzebe. Sprawdzone i wygodne w stosowaniu wlasnie w szpitalu
![]()
Irygatora i tak po porodzie nie za bardzo da sie uzywacJa mam juz jeden sprawdzony sposob przez siebie i kilka znajomych-butelka po wodzie mineralnej taka z dziobkiem i w niej przygotuj sobie ten roztwor z Tantum Rosa i polewaj krocze po kazdej wizycie w toalecie, a nawet czesciej jesli odczuwasz taka potrzebe. Sprawdzone i wygodne w stosowaniu wlasnie w szpitalu
![]()