reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Widze ze kilka wizytyt USG sie szykuje....Dziewczyny koniecznie zdajcie relacje po :))))) I oby maluchy plci nie pozmienialy na sam koniec :))))))

Powodzenia na wizytach!!!!!!

Dokładnie.Słowa mężusia są nieocenione.Mi codziennie powtarza ze "mam najpiekniejsza kobietke na swiecie" " Najpiekniejsza kobieta w ciązy" a ja wtedy dostaje z 5 cm w gore i jestem taka szczesliwa! ;) A jak zawsze kilogramami sie przejmowalam to w ciazy ani przez minutke.

nie zgodze się z Tobą co do szarego mydełka jednak.,gdyż-nacięte krocze nalkezy jak najczęściej wietrzyć(na niektórych oddziałach nie pozwalaja nosic majtek,albo pozwalają specjane połogowe-przewiewne),ponieważ musi być suche,dlatego zaleca się nawet dokładne osuszenie krocza po myciu papierowym ręcznikiem-co jest łatwe,bo boli,niektóre połozne radzą nawet podsuszenie strumieniem suszarki,a szare mydełko ułatwia to zadanie,gdyż właśnie bardzo dobrze sciąga skórę,ogólnie jest sdelikatne,pozbawione zapachu i substancji drazniących i uczulających.Nie można krocza z raną nawilżać,ono nie może być mokre,musi być suche właśnie,mówię o tym jako doświadczona mama,informacje te są poparte przez położne zmojego szpitala:tak:,a co do samej wody,to troszkę potem będzie nieprzyjemny zapach posamej wodzie.Plyn ,którego sie uzywa w ciąży nie zawsze się nadaje-chodzi tu o to by byl sprawdzony,że Cie nie uczula,ale to nie wystarczy,musi być to specjalny płyn po porodzie-ktory ma odpowiednio dobrane składniki pomagające wygoić krocze.

Ale mnie nie chodzi o to, ze nalezy krocze czyms smarowac specjalnym czy nawilzac-bron Boze. Ale osuszanie krocza i rany to dla mnie nie to samo co wysuszona czy przesuszona z powodu mydla rana. A co do plynu do higieny intymnej to napisalam, ze mozna, ale EWENTUALNIE. I to chyba logiczne, ze wtedy kiedy nam pasuje bo nei zawsze jest tak, ze nasz organizm toleruje wszystko. A to, ze nie pisalam w wypowiedzi nic o wietrzeniu krocza to nie znaczy zaraz, ze uwazam, ze nie nalezy tego robic. I nie zgodze sie, ze po samej wodzie w pierwszych dniach i Tantum Rosa bedzie nieprzyjemny zapach. I moja wypowiedz jest rowniez wypowiedzia osoby opierajacej sie m. in. na wlasnym doswiadczeniu.

Dziewczyny a wy jak bedziecie uzywaly tego Tamtum rosa na oddziale bo jak czytam ulotke to w przegotowanej wodzie trzeba rozpuscic i przemywac albo robic irygacje. Mnie siostra wyslala tylko saszetki bez zadnego irygatora a i nasiadowek tez jakos w szpitalu nie da sie zrobic:baffled:

Dziewczyny a wy jak bedziecie uzywaly tego Tamtum rosa na oddziale bo jak czytam ulotke to w przegotowanej wodzie trzeba rozpuscic i przemywac albo robic irygacje. Mnie siostra wyslala tylko saszetki bez zadnego irygatora a i nasiadowek tez jakos w szpitalu nie da sie zrobic:baffled:

Irygatora i tak po porodzie nie za bardzo da sie uzywac :sorry2: Ja mam juz jeden sprawdzony sposob przez siebie i kilka znajomych-butelka po wodzie mineralnej taka z dziobkiem i w niej przygotuj sobie ten roztwor z Tantum Rosa i polewaj krocze po kazdej wizycie w toalecie, a nawet czesciej jesli odczuwasz taka potrzebe. Sprawdzone i wygodne w stosowaniu wlasnie w szpitalu:tak:

to ja z moimi 21/22kg przestałam być w normie:baffled: "pocieszają" mnie jeszcze cukry.. w sensie że źle że je mam ale to przez nie mam wszystko rozregulowane że o zatrzymanej wodzie nie wspomnę...

A ja tez ok 23 kg do przodu, i sie nie przejmuje wiedzialam ze tak bedzie bo juz od 7 tyg siedze w domku i podjadalam sobie , ale oprocz tego mam duzo zebranej wody widac to golym okiem :szok: a moj maz mowi o mnie slonik , piekny slonik :-D i sie cieszy razem ze mna nawet nieraz jeszcze mi kanapkę podsuwa :-D
Dziewczyny zobaczycie jak to wszystko zgubimy :cool2:

Irygatora i tak po porodzie nie za bardzo da sie uzywac :sorry2: Ja mam juz jeden sprawdzony sposob przez siebie i kilka znajomych-butelka po wodzie mineralnej taka z dziobkiem i w niej przygotuj sobie ten roztwor z Tantum Rosa i polewaj krocze po kazdej wizycie w toalecie, a nawet czesciej jesli odczuwasz taka potrzebe. Sprawdzone i wygodne w stosowaniu wlasnie w szpitalu:tak:

A musi byc to przegotowana woda czy moze byc taka ciepla z kranu :confused:
No bo pytac sie o wode przegotowana to tak jakos dziwnie:baffled:
Ale z ta butelka super pomysl :tak:dzieki

reklama

Luczynka dobrze radzi... :-)
Też słyszałam o tym sposobie z butelką po wodzie mineralnej. I jak dla mnie wydaje się to najrozsądniejszym rozwiązaniem ;-):tak:

Do góry