reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
dla mnie ciąża,porod to na razie tak strasznie odległe sprawy,w ogole do mnie nie dociera,to i snow nie mam :O Dzis zaczynam pranie dla malutkiej wydaje mi sie ze brzuch mam troche niżej no i kloje mnie w podbrzuszu i krzyzach kilka razy dziennie.
Jedyne co podpowiada mi intuicja to to ,ze urodze w nocy...nie wiem dlaczego tak ale jakos innej wersji nie biore pod uwage :p Z rzeczy dla siebie to polecacie jakis sprawdzony krem,zasypke,masc na ranę krocza??? bo tego jeszcze nie mam

reklama
Nadia pięknie :) Nam sie bardzo podoba ale jakos nie pasuje nam do nas... Rozmyslamy miedzi Kają,Antosią,Anastazją i Zosią ... na pewno nic z poza tego kręgu w gre nie wchodzi... raczej ;P

Ostatnia edycja:
Na ranę krocza, to w sumie mam tylko Tasntum Rosa, do podmywania się.
Ale potem, jak już się zagoi rana, to dobra jest do smarowania maść ContraTubex (dla tych co popękały, albo były cięte) żeby blizny zeszły szybko ;-)

Na ranę krocza, to w sumie mam tylko Tasntum Rosa, do podmywania się.
Ale potem, jak już się zagoi rana, to dobra jest do smarowania maść ContraTubex (dla tych co popękały, albo były cięte) żeby blizny zeszły szybko ;-)
A mi położne pamiętam nie kazały Tantum Rosa,ani nic z tych rzeczy,tylko,że szare mydło jest najlepsze-bo szybciej ściąga rany po naciętym kroczu-chodzi o to by tego nie nawilżać,bo to ma się bardziej tak wysuszyć-to się czasem lubi "paprać",ze tak powiem,albo jakiś płyn do h.intymnej z kora dębu-bo płukanie kora dębu juz jest bardziej kłopotliwe,bo trzeba to najpierw zaparzyć,wystudzic itp.a z tą maścią to nigdy nie słyszałam,że można tam smarować:confused:,wiem,że na inne blizny tak-np.na twarzy jakies potrądzikowe zmiany.Najlepiej by było żeby nas nie nacinali i byśmy tez nie pękły.Cwiczycie mięśnie Kegla?
meganne; aninaka dobrze Ci radzi z tą oliwką do kąpieli, a jeszcze lepszy jest taki płyn balneum-właściwie to taka oliwka w płynie,dodaje się do kapieli,jest supernawilżająca,zostawia taki 'film"na skórze,stosuje sie ją tez u niemowlaczków z wrażliwą i sucha skórą-rewelacja.tak dokładnie nie pamiętam nazwy,ale coś w rodzaju balneum oil.

mam taki artykuł ,w którym jest napisane,że przyrost masy ciała jest zależny rowniez od tego ile wcześniej ważyłaś,więc wiadomo,szczupła kobieta może ,a nawet powinna przytyć więcej,a jak któraś miała za dużo(tak,jak ja),może przybrac mniej-na ja na poczatku traciłam na wadze i pewnie zbędne moje kilogramy ciąża pochłonęła na samym starcie:tak:.Jest tu rownież napisame,że:
1."dziecko przy porodzie waży ok.3-4kg
2.masa macicy przed porodem około 1kg
3.płyn owodniowy pod koniec ciąży ok.1,5kg
4.łozysko ok.0.5kg
5.powiększenie sie piersi-sprawa indywidualna,trzeba samemu sobie określic ile,ale może być sporo
6.no i nagromadzenie sie wiekszej ilości płynów ustrojowych i wody w organizmie-nie podają ile
Więc sobie zsumujcie-to te kilogramy,ktore muszą przybyć,plus troszke tkanki tłuszczowej-bo pozwalamy sobie na wszystkie przyjemności.:tak::-)

reklama
w sumie racja..ja teraz wolę zastosować inne metody przyjemności:-p:-p:-p bo nie chce na koniec nabawić sie żadnych infekcji itp..lekarz mówił, że w ciąży to szczególnie jesteśmy na to podatne:dry::dry::dry: i lepiej dać sobie na wstrzymanie:-:)-:)-(

Do góry