reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ja już naszykowałam ubranko dla malucha na wyjście - bodziak, skarpety, bluzeczka, spodenki dresowe, gruby kombinezon, czapa i kocyk do przykrycia jak będzie siedział w foteliku :) musimy przejść drogę ze szpitala do parkingu, jakieś 3 minuty :D więc obawiam się, że zgrzeje się zaraz po ubraniu i w czasie wyczołgiwania się ze szpitala...

ale taki zestaw wydaje mi się ok :)

reklama
A ja nie wiem w co dokładnie ubiorę Malutką. Na pewno będzie miało znaczenie jaka będzie tego dnia pogoda. Jak będzie około 0 stopni i nie będzie wiatru to lżej ją ubiorę niż przy -25 :-D

Plastelinko polozna dobrze Ci powiedziala i mysle ze warto jej posluchac. Najlepiej podmywac sie sama czysta woda, ewentualnie uzywac plynu do higieny intymnej ale takiego ktorego uzywalas juz w czasie ciazy no i zeby byl specjalny dla kobiet w okresie pologu. Tantum Rosa jest wogole super :tak: zarowno do podmywania krocza po kazdej wizycie w toalecie jak i do robienia wlasnie takich nasiadowek lub okladow. A szare mydlo zdecydowanie odradzam. To jest jednak rana a mydlo bardzo wysusza skore i jak za bardzo sie tam wysuszysz to mozesz miec nieprzyjemny problem...
nie zgodze się z Tobą co do szarego mydełka jednak.,gdyż-nacięte krocze nalkezy jak najczęściej wietrzyć(na niektórych oddziałach nie pozwalaja nosic majtek,albo pozwalają specjane połogowe-przewiewne),ponieważ musi być suche,dlatego zaleca się nawet dokładne osuszenie krocza po myciu papierowym ręcznikiem-co jest łatwe,bo boli,niektóre połozne radzą nawet podsuszenie strumieniem suszarki,a szare mydełko ułatwia to zadanie,gdyż właśnie bardzo dobrze sciąga skórę,ogólnie jest sdelikatne,pozbawione zapachu i substancji drazniących i uczulających.Nie można krocza z raną nawilżać,ono nie może być mokre,musi być suche właśnie,mówię o tym jako doświadczona mama,informacje te są poparte przez położne zmojego szpitala:tak:,a co do samej wody,to troszkę potem będzie nieprzyjemny zapach posamej wodzie.Plyn ,którego sie uzywa w ciąży nie zawsze się nadaje-chodzi tu o to by byl sprawdzony,że Cie nie uczula,ale to nie wystarczy,musi być to specjalny płyn po porodzie-ktory ma odpowiednio dobrane składniki pomagające wygoić krocze.

To i ja wrzuce swoje 2 grosze.....
Jesli chodzi o szare mydło....w pierwszej ciązy jak chodzilismy na szkole rodzenia bardzo je polecali....ja oczywiscie kupilam takie ale nie wiedziec czemu po nim szczypala mnie rana!!!!!!! Prawdą jest ze ono wysusza i to zapewne jego duzy atut plus to ze nie zawiera substancji zapachowych itp . Mnie jednak nie slużylo a zdecydowanie bardziej Tantum Rosa!!!!!
Wiec ja raczej mydla takowego nie kupie tym razem....

no jak widac rozne szkoly są.Ja jednak na szare mydełko sie zdecyduje,linomag lub sudocrem,no i teraz czy tantum rose czy pianke z pharmaceris to zobaczymy...
Na pewno te reczniki papierowe bo polozna bardzo uczulała na to.I co do buźki to właśnie,czy ten krem na kazda pogode nivei jest od pierwszego dnia?

reklama
Do góry