reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
własnie,contratubex znany bardzo i faktycznie polecany ale czy TAM też mozna?? Ok to ja się w szare mydło zaopatrzę i faktycznie nic nie bede innego kombinować a dla maluszka na pokremowanie buźki przed mrozem znacie cos? Ja mam tylko jeden kremik-ziajke od 1 dnia ale czy to zastapi ten kremik na zime?

reklama
dokladnie,u mnie wiekszosc zaciazonych ktore znam i to gl z rodziny przytyly od 20-30 kilosow.Utrodzily dzieciaczki w normie i same szybko sie zregenerowaly :)
U mnie jest na plusie 15 kilo

ja przytyłam 12;-) stopniowo i w sumie wszystko idzie w brzuś...jakoś nie martwie sie powrotem do wagi..każda z nas ma inną przemiane materii, ale jak bedziemy karmić...same wtedy musiy uważac co jemy i nastawic sie na zdrowe rzeczy...no i ja na pewno polece na siłkę....bo przed ciaza zawsze byłam aktywna..tylko teraz wybiorę na początek jakieś specjalne zajecia, by wrócic do formy...na te treningi sprzed ciąży musze poczekać:cool2: i spoko wszystkie damy radę:-):-):-)

na krocze polecam tantum rosę, możesz jeszcze dokupić do zaparzania kore debu...do nasiadówek...do podmywania sie mam specjalna piankę do higieny intymnej PHARMACERIS dla kobiet w ciąży i po porodzie, jest niedroga 18 zł w aptece;-)

Prosze, nie czujcie sie urazone moim postem :-(Absolutnie nikogo nie chcialam zasmucic. Przepraszam:-(

heeej nikt (bynajmniej nie ja:tak:) nie poczuł się urażony! napisałaś co lekarz uważa, a nie że powyżej 20kg to ble i fuj i jak tak można, a więc spokojnie:tak:
a swoją drogą to z moją wagą i tak jest dziwnie - raz mnie przeraża, raz mnie nie obchodzi.. bo w sumie i tak teraz nic z tym nie zrobię - mam za sobą 2,5 miesięca leżenia (no nie plackiem, czasem oszukiwałam i wyszłam do sklepu pod domem:zawstydzona/y:) na jedzenie w miare uważam... jedynie co to od 20tyg forsować się nie mogę i ćwiczeń żadnych czego strasznie żałuję bo sobie na początku ciąży basen i jogę dla kobiet w ciąży wymyśliłam (bo normalna joga to mnie nudzi:zawstydzona/y: a w ciąży chciałam iść, zwłaszcza by być bardziej elastyczną co do porodu) i nic z tego nie wyszło:-( ale pewnie gdyby nie cukry i zatrzymana woda to bym bardziej się przejmowała tą wagą ale w sumie wtedy bym jej nie miała aż takiej:-D

własnie,contratubex znany bardzo i faktycznie polecany ale czy TAM też mozna?? Ok to ja się w szare mydło zaopatrzę i faktycznie nic nie bede innego kombinować a dla maluszka na pokremowanie buźki przed mrozem znacie cos? Ja mam tylko jeden kremik-ziajke od 1 dnia ale czy to zastapi ten kremik na zime?

upolowałam krem johnsona na wszystkie pory roku i nie ma w nim wody, więc na zimę jak najbardziej ;-)

10214j.jpg

wlasnie ja sie dziwie bo tez mi wszystko w brzuch poszło i w piersi nogi mam szczuplutkie a zaczynaja mi wyskakiwac male rozstepy na udach :| Skad to mi sie bierze to nie wiem... Ja ciaze spedzilam strasznie leniwie chociaż nie miałam zadnych przeciwskazańdo aktywnosci i gdybym na nowo miala ją przejsc to byloby inaczej.Duzo zdrowszej zywnosci i wiecej ruchu.No ale czasu nie cofne.Odliczam czas do mozliwosci intensywnych cwiczen :D

Tygrynko ja bym sie waga nie przejmowała w ogole.Kilogramy zawsze mozna zrzucić nie jest to nieodwracalne wiec o co chodzi :) Ja na przykład wolałabym przytyć nawet 30 kilo a nie miec rozstepow niz te niecałe 15 i wygladac jak podrapana przez stado dzikich kotów bo tak teraz wygladam.Chce juz miec na rękach malutką bo wiem że wtedy te ciemne strony ciąży odejdą w zapomnienie i przestaną się liczyć :)

reklama
o super :)

P.S Ja jak pytałam położnej czym sie myć,smarować po porodzie powiedziala ze absolutnie niczym sama woda i tyle. Ja jednak dosc sceptycznie do tego podchodzę.Szare mydło będzie na bank i apropos tej tantum rosy tez pomysle :D
Dziewczyny a w co jeszcze takiego "aptecznego" trzeba się zaopatrzyć dla mnie i dla małej? podkłady,ceratki,majtki,gaziki,patyczki do uszu ze stoperkami,cos na odparzenia(tu kupiłam z nivea baby z kielkami pszenicy i tlenkiem cynku ale niezbyt fajnie sie to rozsmarowuje bardzo geste :/ ) słyszałam cos o sudocremie...

Do góry