reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
...To już ostatnie tygodnie ciąży.. Zaczyna się odliczanie i końcowe zakupy rzeczy potrzebnych dla dzidzi.. Przygotowania do porodu... Rozmowy o samopoczuciu i oczekiwaniu na "wypakowanie"..:-)

Jak się czujecie dziewczyny...?
I jak sie przygotowujecie do porodu...?
Co bierzecie do szpitala..?

reklama
właśnie pisałam na forum że ja mam jakąs utajoną schizę na temat porodu..... świadomie nie boję się porodu i wyczekuję tego momentu z niecierpliwością:-) natomiast podświadomie to już inna sprawa. od jakiegoś czasu prawie nie sypiam, bo ciągle mi się śni że albo zaczynam rodzic i nikogo ze mną nie ma a dom zamknięty od zewnątrz i nie mogę wyjśc, albo że zaczynam a mój m nie chce nigdzie jechac, albo że nie mam większości rzeczy i nic nie mogę znaleźc... mówie Wam koszmary:-D
z tego co się obserwuję to mój brzucho ani myśli się obniżac..... choc ginka mi mówiła że pewnie w 38 tyg urodzę...... a tu się nie zapowiada..... jeszcze coprawda dwa tygodnie, ale.........
do szpitala jeszcze rzeczy nie pakowałam, ale mam przygotowane w razie co
oczywiście dokumenty - koniecznie:p
dla mnie dwa ręczniki, kapciuchy, ciepłe skarpetki, klapki pod prycholek, dwie koszulki i t-shirt do porodu ( taki wymóg szpitala), majtki poporodowe, podkłady ( pieluchy bella), stanik do karmienia( jeszcze nie kupiony hehehe ), woda koniecznie bo mnie wiecznie suszy, i jakieś kosmetyki w stylu żel, mydło
dla Mateuszka: 3 komplety ubranek ( dwie warstwy na rącxzki jedna na nóżki - wymóg szpitala), skarpetuńki, niedrapki, 2 czapeczki, becik, pieluchy, mokre chusteczki, kremik na mróz i kremik do pupy, na wyjście ze szpitala tata już ubranka dowiezie - znaczy się kombinezonik, rękawiczki, nosidełko.....
i tyle chyba:p jak mi się coś przypomni to dopiszę:p heheh

Ale za to umiemy sprytnie wszystko ukryć. A facet i tak ślepy jest na te małe niedoskonałości;-) Ciekawe, który facet patrząc na tyłek kobiety zwraca uwagę na rozstępy?:)

hahah no i to jest pocieszające że żaden:D ja przynajmniej takiego nie poznałam:-)
tygrynka ale masz racje, ja rozstępów nie mam może ale za to tak suchą skórę że butelka balsamu to mi na tydzień wystarcza:p heheh bo kilka razy dziennie się smaruję bo wytrzymac się nie da...... a pajączki i takie coś co moja ginka nazwała mini żylakami mi też powyskakiwało na nogach...... ehhh

trzymajcie za mnie kciuki:-) jutro na 19:30 mam wizytę:tak: i dowiem się czy moja malutka się odwróciła główką w dół:tak: bo do teraz nie miała na to ochoty:-p

Te sny meganne to normalka,w ten sposób podświadomie wizualizujemy nasze obawy i lęki,wiele mam -również i ja,ma własnie takie dziwne,czasem niepokojące sny:tak:,w żadnym wypadku nie są one prorocze:tak:-tzn.nie nalezy ich tak traktować.A z tym obniżanie brzuszka,to różnie bywa i czasem takiego objawu nie ma do samego końca,albo nie widać tego,tylko czuć-znaczy czujesz,że nagle jakoś łatwiej Ci oddychać-czyli macica przestaje tak uciskać na przeponę,albo czujesz częste parcie na mocz.Czasem zupełnie nic nie zapowiada mającego nadejść porodu,przychodzi nagle i niespodziewanie-ale spoko,bo od 1szego skurczu musi upłynąć troszkę,zanim szyjka się całkiem otworzy.Chyba do rzadkości nalezy,że ktoś nie zauważy i nie poczuje tego 1szego etapu rozwierania się szyjki macicy.
Do szpitala zabieram taki podobny zestaw jak meganne,ale też nie kupiłam jeszcze biustonosza do karmienia,musze po niego pojechać,a ten sklep mam gdzies około 40km od miejsca zamieszkania,dlatego tak cięzko się wybrać.:tak:
Poza tym już mam taki syndrom-że sprawedzam często w nocy i rano,czy aby przypadkiemk mi wody nie odpływają,bo w drugiej ciąży tak miałam-zero objawow wcześniej,a rano po wstaniu z lóżka rzeka wód i to nalugo przed planowanym terminem-około 36go tyg:tak::szok: i trzeba było jechaci urodzić-bez bóli,dopiero kroplówka z oksytocyną na wywołanie skurczy.To teraz już tak przewrażliwiona na to jestem,bo wtedy nic tego nie zapowiadało-nic a nic,ani w badaniu ne wyszlo wczesniej,że miałabym wcześniej urodzić.

Ale za to umiemy sprytnie wszystko ukryć. A facet i tak ślepy jest na te małe niedoskonałości;-) Ciekawe, który facet patrząc na tyłek kobiety zwraca uwagę na rozstępy?:)

No mój facet na pewno nie patrzy na moje niedoskonałości :-)
Szczególnie, że jako chłopak sam rósł szybko i ma parę rozstępów na plecach i na biodrach - pocieszające, co nie? ;-)

No mój facet na pewno nie patrzy na moje niedoskonałości :-)
Szczególnie, że jako chłopak sam rósł szybko i ma parę rozstępów na plecach i na biodrach - pocieszające, co nie? ;-)
A mój tez ma he he:-D na pleckach na samym dole,tak po bokach,ona nawet nie wiedział co to,i że wogole ma jakieś rozstępy-nie wiem czemu tak mu się zrobiło i kiedy,ale dawno,bo odkąd pamiętam to miał,ale trzeba się przyglądnąć by zauważyć.Poza tym mój jak patrzy ma moje piersi,to na pewno nie widzi żadnych rozstępów:-D ich rozmiar go tak powala,że gdzie by tam na rozstepy jakies zwracał uwagę:-D:-)

reklama
Do góry