reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Mnie podczas ciąży nie wyskoczyły nigdzie rozstępy, ale za to mam nieco "pamiątek" na biodrach po okresie dojrzewania. A ciążą zaowocowała w I trymestrze pajączkami na nogach (plus na początku plaga siniaków :wściekła/y: - teraz już się te wstrętne kleksy nie pojawiają).

reklama
Oczywiscie sie denerwuje i zastanawiam skad taka mala waga dziecka :( mam nadzieje ze to jesdnak blad badania. Pociesza mnie to ze sam lekarz kwestionuje badanie. Moze znacie przypadki duzych pomylek w USG?
Mój synek na usg wychodził 2.900 w dzień porodu rano..a wieczorem urodził się z waga 3.570 więc spokojnie...pomyłki się zdarzają....
Waga jest mierzona po kościach jeśli się nie mylę...więc wystarczy że maluszek jest drobnej kostki i już wychodzi drobinka...Nie martw się....
Najważniejsze ze inne parametry są ok...
U nas tez był strach i dodatkowe badania...w końcu stwierdzili że taka jego uroda..a on i tak się urodził dużo większy :tak::tak::tak:
Powodzenia!

Przede wszystkim wszystkim rozpakowanym mamusiom baaaardzo gratuluję.... ja już nie mogę doczekac się swojej perełki....
dbajcie o swoje dzieciaczki i o siebie kochane.

Oj z tymi imionami....:sorry2:
My tez myślimy o Anastazji....podoba mi się zdrobnienie Nastka, Nastusia....:tak:
Ale też do końca przekonana nie jestem....wczoraj w wannie nagle do brzuszka powiedziałam Nadia- tak jak miał mieć Filip na imię...hihi Aż się sama zdziwiłam...:blink:
No i chyba ostatecznie wybierzemy już po porodzie...:tak:

Choć ja szczerze najchętniej chyba wybrałabym Michalinkę....ale mąż i kilka osób z rodzinki się krzywi...:dry:

widzisz tymi na piersiach już się nie przejmujesz a więc i tymi na brzuchu przestaniesz:tak: ja na swoje nie reaguje bo.. dopóki nie stanę przed lustrem to ich nie widzę:-D nie martw się, wszystkie zblakną i będą niewidoczne!! tylko szkoda że Cię boli:-( widzisz my kompletnie na odwrót się rozstąpiłyśmy - ja najpierw na bokach potem na brzuchu, Ty najpierw na brzuchu, potem na biodrach... taka nasza uroda widać... czy jest tu w ogóle jakaś dziewczyna która nie ma kompletnie ani jednego rozstępa??:baffled:

i tylko na jednym kolanie masz?? to faktycznie szczyt;-)a smarujesz się czymś??

mi jak dotąd nie wyskoczył żaden cwany rozstęp - a przytyłam 14 kilo:p tylko ostatnio mam problem z baaaardzo suchą skórą..... i smaruje się balsamem nawet po 4 razy na dzień bo zwariowac idzie......

Aga ogromne gratulacje :-D
congrats-babyfeet.jpg

reklama
mi niedawno pojawił się jeden mały nad pepkiem..wiec raczej tego widac nie będzie...smaruje sie cały czas kremami bo swedzi mnie brzuchol straaaaaaaaasznie:baffled::baffled::baffled:

Do góry