reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
oj chciałabym tak usłyszeć od mojej ginki ... ja na razie wiem,że szyja dluga,dzidziuś wysoko,kupe miejsca ma jeszcze i na pewno w przeciągu 2 tygodni nie urodze :((( A ja brzuch mam jak 20 kilogramowa piłka lekarska ... niektorzy pytaja czy blizniaków nie mam;)

ojej to super,że jesteście "za" bo co komuś mówie o Kaji to albo chwila milczenia,albo "robcie jak chcecie ale to psie imie" wrrrr okropne... mi się Kaja od dziecinstwa podobala znam dwie tyle że starsze i super dziewczyny :-) Zosi teraz od groma,anastazja mi się podoba,ale bardzo długaśne się z nazwiskiem robi
Wydaje mi się że Kaja to trafny wybór bo po pierwsze krótkie (nazwisko dlugie)
po drugie charakterne mi się wydaje i dość orginalne...no i dodatkowo niezbyt czesto spotykane

zapomniałam napisać zebyś sie Tygrynko nie martwiła .... u nas też to samo.Ja niby co chwile jakieś imię mam na przedzie ale po dwóch dniach mi się nudzi i nie podoba...Ostatecznie i tak zadecydujemy jak bedzie juz z nami :)

zazdroszcze Wam podejścia.:( Ja tymi na piersiach które wyszły juz w 5 miesiacu sie nie przejmuje.Po pierwsze nie sa szczegolnie duze ,po drugie nosze stanik a po trzecie mam nadzieje,ze znikna ale te na brzuchu...nie jestem w stanie o tym nie myslec dziewczyny bo to wyglada tak jakby stato tygrysów się na mnie rzuciło i poszarpało mi brzuch ... jest cały czerwony i boli jak choelra.A dodatkowo zauwazylam maleńkie dziurki na biodrach i udach a tam w zyciu nie miałam rozstepow :( Od malutkiej zalezy ile mi ich jeszcze przybędzie :(

Ja też nie miałam tego wymazy robionego.
I moja gin nic nie wspominała o tym, że będziemy coś takiego robić, więc nie wiem :dry:

A ja sama się upomniałam. Jak byłam na izbie przyjęć w 5 miesiącu, to jakaś pielęgniarka, z którą sobie gawędziłam przy okazji wpisywania danych do komputra, powiedziała, że trzeba zrobić posiew z pochwy na gronkowca. Bo w razie czego trzeba podac dziecku antybiotyk po porodzie. A samo pobranie wymazu nie boli;-) Lekarz trochę posmyra patyczkiem po szyjce i koniec.

A ja mam brzuch "czysty", za to na samym początku wyszły mi na piersiach. Kilka mam na biodrach i bardzo brzydkie... koło lewego kolana!!! No to już szczyt! Może przez to, że jak siedzę to podwijam nogę a jak mi spuchły to skóra nie wytrzymała i popękała. Kurczę no!!!

ojej to super,że jesteście "za" bo co komuś mówie o Kaji to albo chwila milczenia,albo "robcie jak chcecie ale to psie imie" wrrrr okropne... mi się Kaja od dziecinstwa podobala znam dwie tyle że starsze i super dziewczyny :-) Zosi teraz od groma,anastazja mi się podoba,ale bardzo długaśne się z nazwiskiem robi
Wydaje mi się że Kaja to trafny wybór bo po pierwsze krótkie (nazwisko dlugie)
po drugie charakterne mi się wydaje i dość orginalne...no i dodatkowo niezbyt czesto spotykane

ja znam jedną Kaję - bardzo sympatyczna chociaż spokojna dziewczyna... a imię faktycznie dość oryginalne i nie za często spotykane:tak: a co "psiowatości"... nie znam żadnego psa Kaja a znam Sonie, Kubusie, Anielkę:baffled:
najważniejsze że Wam pasuje:tak:

zapomniałam napisać zebyś sie Tygrynko nie martwiła .... u nas też to samo.Ja niby co chwile jakieś imię mam na przedzie ale po dwóch dniach mi się nudzi i nie podoba...Ostatecznie i tak zadecydujemy jak bedzie juz z nami :)

no właśnie to jest to - jak już myślę że mam wybrane to za chwilę się okazuje że to jednak nie to:no: a jak już będzie z nami to już trzeba będzie wybrać:-D

A ja sama się upomniałam. Jak byłam na izbie przyjęć w 5 miesiącu, to jakaś pielęgniarka, z którą sobie gawędziłam przy okazji wpisywania danych do komputra, powiedziała, że trzeba zrobić posiew z pochwy na gronkowca. Bo w razie czego trzeba podac dziecku antybiotyk po porodzie. A samo pobranie wymazu nie boli;-) Lekarz trochę posmyra patyczkiem po szyjce i koniec.

hmm ale my chyba o czym innym mówimy - o wymazie z odbytu na paciorkowca.. czy nie??:confused:
Aninaka a to nie jest to samo co cytologia?? w sensie że jak miałam w ciąży cytologię a byłby tam gronkowiec to by nie wyszło??:confused:

reklama
zazdroszcze Wam podejścia.:( Ja tymi na piersiach które wyszły juz w 5 miesiacu sie nie przejmuje.Po pierwsze nie sa szczegolnie duze ,po drugie nosze stanik a po trzecie mam nadzieje,ze znikna ale te na brzuchu...nie jestem w stanie o tym nie myslec dziewczyny bo to wyglada tak jakby stato tygrysów się na mnie rzuciło i poszarpało mi brzuch ... jest cały czerwony i boli jak choelra.A dodatkowo zauwazylam maleńkie dziurki na biodrach i udach a tam w zyciu nie miałam rozstepow :( Od malutkiej zalezy ile mi ich jeszcze przybędzie :(

widzisz tymi na piersiach już się nie przejmujesz a więc i tymi na brzuchu przestaniesz:tak: ja na swoje nie reaguje bo.. dopóki nie stanę przed lustrem to ich nie widzę:-D nie martw się, wszystkie zblakną i będą niewidoczne!! tylko szkoda że Cię boli:-( widzisz my kompletnie na odwrót się rozstąpiłyśmy - ja najpierw na bokach potem na brzuchu, Ty najpierw na brzuchu, potem na biodrach... taka nasza uroda widać... czy jest tu w ogóle jakaś dziewczyna która nie ma kompletnie ani jednego rozstępa??:baffled:

A ja mam brzuch "czysty", za to na samym początku wyszły mi na piersiach. Kilka mam na biodrach i bardzo brzydkie... koło lewego kolana!!! No to już szczyt! Może przez to, że jak siedzę to podwijam nogę a jak mi spuchły to skóra nie wytrzymała i popękała. Kurczę no!!!

i tylko na jednym kolanie masz?? to faktycznie szczyt;-)a smarujesz się czymś??

Do góry