reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
zazdroszcze Wam podejścia.:( Ja tymi na piersiach które wyszły juz w 5 miesiacu sie nie przejmuje.Po pierwsze nie sa szczegolnie duze ,po drugie nosze stanik a po trzecie mam nadzieje,ze znikna ale te na brzuchu...nie jestem w stanie o tym nie myslec dziewczyny bo to wyglada tak jakby stato tygrysów się na mnie rzuciło i poszarpało mi brzuch ... jest cały czerwony i boli jak choelra.A dodatkowo zauwazylam maleńkie dziurki na biodrach i udach a tam w zyciu nie miałam rozstepow :( Od malutkiej zalezy ile mi ich jeszcze przybędzie :(
Spokojnie,to tak na początku wyglada,ale potem one bledną i stopniowo coraz mniej się rzucają w oczy,po porodzie dbaj o tę skórę na brzuszku,smaruj czymś,ona powoli będzie wracać do normy i uelastyczni się-no i po okresie połogowym(6tyg) i kontroli u lekarza zacznij robic brzuszki:tak::-)

ja też strasznie martwiłam się na początku,bo każda moja siostra miała rozstępy po ciąży,ale na szczęście mi tylko na piersiach się trochę uwidoczniły,bo miałam już przed ciążą(miałam duuuże piersi).Smaruję się raz dziennie balsamem dove intensive

Więc u lekarza w czwartek się nie ważyłam,bo on i ja zapomnielismy o tym,ale dziś postanowiłam,że kupię sobie wagę porządną i kupiam elektroniczną i... wychodzi na to,że przez półtora miesiąca przybyło mi 6kg! :szok:-wiem,były święta,jadło się dużo,słodko i tlusto,ale to dużo w taki krótkim czasie,łacznie jest to ok.8kg od początku-na początku nie tyłam,a nawet schudłam,niby norma:tak:,ale ostatni miesiąć sporo.Będe dziś u mojej sąsiadki,to u niej porównam wagę,czasem się u niej ważylam jak nie miałam jeszcze wagi:tak:Zobaczymy

juz marze o czasie kiedy bd mogla uskuteczniac brzuszki.Tylko boje sie nadwyrezac bardzo organizm wiec nie wiem kiedy zaczac...

Rozstepy kolo kolana? Ale numer :O

Meganne pozazdrościć :)

Tygrynka,ja dlatego tak że brzuszek miałam zawsze płaski a skórę na nim nie taką miękką,aksamitną tylko twardą,naprężoną... a na boczkach zawsze było trochę sadełka wiec było z czego zabrać tą skórę

dokładnie, nie ma się co martwić na zapas :tak:
u nas na wczorajszym usg wyszło, że córcia ma 2854 g i jestem zadowolona. Mam nadzieję,że za bardzo braciszka nie przegoni, bo on w dniu narodzin miał 3210g. A tu jeszcze kilka tygodni może być a średni przyrost wagi to 200 g/ tydzień :szok::-D

Więc u lekarza w czwartek się nie ważyłam,bo on i ja zapomnielismy o tym,ale dziś postanowiłam,że kupię sobie wagę porządną i kupiam elektroniczną i... wychodzi na to,że przez półtora miesiąca przybyło mi 6kg! :szok:-wiem,były święta,jadło się dużo,słodko i tlusto,ale to dużo w taki krótkim czasie,łacznie jest to ok.8kg od początku-na początku nie tyłam,a nawet schudłam,niby norma:tak:,ale ostatni miesiąć sporo.Będe dziś u mojej sąsiadki,to u niej porównam wagę,czasem się u niej ważylam jak nie miałam jeszcze wagi:tak:Zobaczymy

kochana malutko w ciąży przytyłaś:-)
super a ja już 14 kg i podejrzewam że na owych 14 się nie skończy:p ale co mi tam...ważne żeby synuś był zdrowy.... a kilogramy, przynajmniej teraz nie wyglądam jak kościotrup:-D

reklama
Do góry