reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
plastelinka5 jak mogę wyrazic moje zdanie,to ja również Kaja,albo Zosieńka,Anastazję bym sobie odpuściła.:tak:Ale to tylko moje zdanie,a decyzja jest Twoja:-).

podobno się zakrywa całą przestrzeń fotelika pieluszką tetrową na przejście do samochodu - przepuszcza powietrze, więc maluch się nie poddusi, a będzie osłonięty od wiatru... jak wychodziłam ze szpitala w listopadzie (było dosyć ciepło jak na tamtą porę) to faktycznie wszystkie foteliki były tak przykryte (co mnie lekko wkurzyło bo chciałam zajrzeć i podejrzeć dzieciaczki:-D)

Oj, ciekawska z Ciebie Bestyjka, ciekawska :-D:-D:-D

Mój Michał to też Misiu,Misiek,Misiałek, Michael -"Majkel" Mike-"Majk" Michaił wszystko wchodzi w gre :) U mnie nadal brak imienia. Myslimy nad Zosia,Kają,Anastazją

Kajusia śliczne imię :-)
Na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała dłużej ;-)

Tygrysku nie przejmuj się. Imię samo przyjdzie z czasem.
Pamiętaj, że nic na siłę :-)

joasia89- nie bierz do siebie tak do konca opinii gina ze lada moment urodzisz i ze daje ci tydzien......ja w pierwszej ciązy mialam rozwarcie na 2cm od 7 miesiaca i mowil mi ze nie donosze...tymczasem urodzilam dzien przed terminem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz tez ma juz na 2cm i szyjkę na maxa miękką a jednak nadal człapie!!!!!!!!

A ja się smaruję balsamami tylko na brzuszku:zawstydzona/y:
Bo stwierdziłam, że na tyłku i udach i tak już mam z okresy dorastania, to 2 czy 5 więcej nie zrobi mi różnicy.
A tu niespodzianka, bo nie wyszedł mi do tej pory żaden nowy :tak: Może to zasługa tego, że wszystko poszło mi w brzuszek i prawie wcale nie przytyłam? :confused:

ja jeszcze tego spiworka nie mam,bo ten,który mam jest duży dość,tak na 3miesięczne dziecko,ktos mi podpowiadał,że nie ma co kupowac malutkiego,bo dziecko wyrasta szybko,no ale nie będę przeciez topiła dziecka w takim dużym,może być troszkę większy,ale bez przesady.Tak samo jest z tymi śpioszkami i kaftanikiem,kupuje się rozmiar 56,a wygląda jak ze 74,trzeba zwracać uwagę,bo dzidziuś jest naprawde bardzo maleńki na początku i po co zaginać rękawki,a śpioszki żeby wisiały i zeby się zaplątywały w te nogawki,a że szybko rośnie-cóż,równie dobrze by wszystko za duże mu kupowac,bo rośnie-to bez sensu. Wózek mam już jakiś czas w domku kupiłam mało używany w bardzo dobrym stanie,w kolorze niebiesko-popielatym,na duzych kołach z takimi grubszymi oponami-nawet bieżnikowane są he he,jak terenówka:-D,myślę,ze będę zadowolona z niego,bo ma miękkie zawieszenie,jest dobrze zamortyzowany-ntzn.nie jest sztywny,ale taki miekki,tak więc dziecko nie będzie odczuwało wstrząsów,bo w tych sztywnych to każdy wstrząs się przenosi na dziecko.Czasem jak się ma okazję,to warto odkupic od kogoś wózek,bo okazuje się,że niczym się nie rózni od tych nowych w sklepie,a jest duuużo tańszy.:tak:

reklama
Do góry