reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Zdrobnienia często "wychodzą w praniu". Ja mam siostrę Agatę. Mówiliśmy do niej Agasia, potem Gasia a teraz jest Gaśka :-) Ja mam na imię Kamila, byłam Kamilką, Kamilusią, Kamą, Kamykiem, Kamyczkiem, Milką i nie wiem ile jeszcze innych opcji - prawie każdy inaczej do mnie mówi.

reklama
Witajcie Dziewczynki :) Niedawno wróciliśmy do domku.
U lekarza wszystko ok :) Szyjka powinna jeszcze wytrzymać troszeczkę :) W środę jeszcze muszę jechać do ginka na jedno badanie (posiew z pochwy) i może namówię go na usg....

Marlas gratuluję dziewczynki i przekroczenia magicznych 2 kg:tak:

ja w odstępie kilku dni miałam dwa usg u różnych lekarzy na różnym sprzęcie (2d i 4d) i waga różniła się ok 50g więc myślę, że u nas waga ma szanse sie potwierdzić przy porodzie... ale zobaczymy, sama jestem ciekawa jak to jest:tak:

a ja od 3/4 miesiąca smarowałam się Mustellą a i tak mi wyszły rozstępy na bokach... ale byłam szczęśliwa że nigdzie więcej ale kiedy miesiąc temu wyszły też na brzuchu i udach (mimo smarowania:wściekła/y:) to się wkurzyłam (zwłaszcza że mustella droga) i przeszłam na fissan skoro i tak mi wyszły... na razie nic nowego się nie pokazuje... nie wiem już sama od czego to zalezy...

Warto mieć ze sobą pieluszkę tetrową - jakby wiało czy mroziło, to się zarzuci Maleństwu na twarzyczkę i szyjnę, żeby nnie zmarzło za bardzo :-)

podobno się zakrywa całą przestrzeń fotelika pieluszką tetrową na przejście do samochodu - przepuszcza powietrze, więc maluch się nie poddusi, a będzie osłonięty od wiatru... jak wychodziłam ze szpitala w listopadzie (było dosyć ciepło jak na tamtą porę) to faktycznie wszystkie foteliki były tak przykryte (co mnie lekko wkurzyło bo chciałam zajrzeć i podejrzeć dzieciaczki:-D)

U mnie nadal brak imienia. Myslimy nad Zosia,Kają,Anastazją

ooo Kaji dawno nie widziałam w wymienianych imionach... ładnie:tak: Zosia mi się bardzo podoba mimo, że dużo ostatnio Zosiowych dziewczynek... a Anastazja też mi się podoba ale gdzieś wyczytałam że czasem wygląda pretensjonalnie z nazwiskiem:confused:

mnie już wszyscy dobijają pytaniami o imię... co ja zrobię że nic do mnie szczególnie nie trafia??

reklama
Moja koleżanka też brała fenka. Lekarz kazał jej odstawić też gdzieś w 37 tyg. i wyobraź sobie, że urodziła po terminie :szok:
Poza tym gdzieś czytałam, że jak się odstawia fenka gdy ciąża jest już donoszona, to jest mniejsza szansa na urodzenie od razu :tak: Więc się nie martw i głowa do góry - jeszcze trochę w dwupaku pochodzisz :-)

kolejna ciesząca mnie opowieść:tak: może to głupie, ale ja naprawdę chociaż te dwa tygodnie chciałabym jeszcze pochodzić w dwupaku:zawstydzona/y:zwłaszcza że nie jest mi tak źle...
a o tym że jak się odstawia fenka po 37 to się przenosi też słyszałam:tak: niektórzy odstawiają po 34 i rodzą od razu... u mnie pewnie by tak było, zresztą lekarz nie chciał odstawiać wcześniej bo w 33 miałam rozwarcie na 1,5 cm i mówił, że za wcześnie na poród..

a my dziewczeta juz po wizycie :tak: 2 razy babel mial robione ktg :szok: ale wszystko jest ok :-D i tak nie chce z nimi wspolpracowac :-D a moj gin powiedzial ze moze tydz mi został :szok: ale kto wie:-D nastepna wizyta jak cus mam w czwartek :-D

no i pięknie:tak: tylko tydzień??wow:-D

Ja juz po wizycie dopiero wrocilam wiec jestem juz zmeczona ale szczesliwa bo synus na dzien dzisiejszy czyli w 35tyg3dn wazy juz 3kg:-)serduszko slicznie bije,a maly slicznie sie rozwija:-D
Juz mam ustalony termin cesarki a wiec: Beda mnie cieli 4 lutego to bedzie 38 tydz.Nie chca czekac do 39 tyg bo mam lozysko nadal nisko:-( Mam stawic sie 4 lutego do szpitala na godz 8 i powiedzieli ze bede w kolejce jako pierwsza:szok:i powiem ze troche sie boje bo to juz niedlugo,ale jestem dobrej mysli:-)

super wieści o synusiu, a cc sie nie martw bo będzie dobrze, a poza tym możesz się na to przygotwać "psychicznie" itp... a my bedziemy wiedziały kiedy mocno zaciskac za Ciebie kciuki:tak:

wow tygrynka,co to sie działo :O U mnie ani rozwarcia,ani jakiegokolwiek posunięcia w stronę porodu też podobno mam dwa tygodni luzu na pewno chociaż dla mnie luz oznaczałby porod bo już mi tak ciężko...szczegolnie z kręgosłupem :O Tez mała waży pod 3 kilo ale dokladnie sie dowiem MOŻE 22 bo ostatnio nie robi usg i nie mowi nic odnosnie małej.Dziewczyny zrobiłyście juz wymaz z ...tyłeczka pod kątem paciorkowców?

hehe to zobaczymy jak nam wyjdą te dwa tygodnie:tak: ja mam wizytę 27.. w sumie nie jest źle, mogę jeszze pochodzić, ale szkoda, że Tobie kręgosłup wysiada:-(
nie miałam wymazu i lekarz na następną wizytę mi nie podał:confused: a wszystkie mają??

U lekarza wszystko ok :) Szyjka powinna jeszcze wytrzymać troszeczkę :)

kolejne dobre wieści:tak:

Do góry