Zdrobnienia często "wychodzą w praniu". Ja mam siostrę Agatę. Mówiliśmy do niej Agasia, potem Gasia a teraz jest Gaśka :-) Ja mam na imię Kamila, byłam Kamilką, Kamilusią, Kamą, Kamykiem, Kamyczkiem, Milką i nie wiem ile jeszcze innych opcji - prawie każdy inaczej do mnie mówi.
reklama
plastelinka5
Fanka BB :)
Mój Michał to też Misiu,Misiek,Misiałek, Michael -"Majkel" Mike-"Majk" Michaił wszystko wchodzi w gre
U mnie nadal brak imienia. Myslimy nad Zosia,Kają,Anastazją
plastelinka5
Fanka BB :)
wow dziwnie tak ale fajnie z drugiej strony wiedziec kiedy sie urodzi 
rudaania1
Domek Dzieciorka
Witajcie Dziewczynki
Niedawno wróciliśmy do domku.
U lekarza wszystko ok
Szyjka powinna jeszcze wytrzymać troszeczkę
W środę jeszcze muszę jechać do ginka na jedno badanie (posiew z pochwy) i może namówię go na usg....
U lekarza wszystko ok
Marlas gratuluję dziewczynki i przekroczenia magicznych 2 kg
ja w odstępie kilku dni miałam dwa usg u różnych lekarzy na różnym sprzęcie (2d i 4d) i waga różniła się ok 50g więc myślę, że u nas waga ma szanse sie potwierdzić przy porodzie... ale zobaczymy, sama jestem ciekawa jak to jest

ja w odstępie kilku dni miałam dwa usg u różnych lekarzy na różnym sprzęcie (2d i 4d) i waga różniła się ok 50g więc myślę, że u nas waga ma szanse sie potwierdzić przy porodzie... ale zobaczymy, sama jestem ciekawa jak to jest

a ja od 3/4 miesiąca smarowałam się Mustellą a i tak mi wyszły rozstępy na bokach... ale byłam szczęśliwa że nigdzie więcej ale kiedy miesiąc temu wyszły też na brzuchu i udach (mimo smarowania
) to się wkurzyłam (zwłaszcza że mustella droga) i przeszłam na fissan skoro i tak mi wyszły... na razie nic nowego się nie pokazuje... nie wiem już sama od czego to zalezy...

Warto mieć ze sobą pieluszkę tetrową - jakby wiało czy mroziło, to się zarzuci Maleństwu na twarzyczkę i szyjnę, żeby nnie zmarzło za bardzo :-)
podobno się zakrywa całą przestrzeń fotelika pieluszką tetrową na przejście do samochodu - przepuszcza powietrze, więc maluch się nie poddusi, a będzie osłonięty od wiatru... jak wychodziłam ze szpitala w listopadzie (było dosyć ciepło jak na tamtą porę) to faktycznie wszystkie foteliki były tak przykryte (co mnie lekko wkurzyło bo chciałam zajrzeć i podejrzeć dzieciaczki

U mnie nadal brak imienia. Myslimy nad Zosia,Kają,Anastazją
ooo Kaji dawno nie widziałam w wymienianych imionach... ładnie

mnie już wszyscy dobijają pytaniami o imię... co ja zrobię że nic do mnie szczególnie nie trafia??
reklama
Moja koleżanka też brała fenka. Lekarz kazał jej odstawić też gdzieś w 37 tyg. i wyobraź sobie, że urodziła po terminie
Poza tym gdzieś czytałam, że jak się odstawia fenka gdy ciąża jest już donoszona, to jest mniejsza szansa na urodzenie od razuWięc się nie martw i głowa do góry - jeszcze trochę w dwupaku pochodzisz :-)
kolejna ciesząca mnie opowieść

a o tym że jak się odstawia fenka po 37 to się przenosi też słyszałam

a my dziewczeta juz po wizycie2 razy babel mial robione ktg
ale wszystko jest ok
i tak nie chce z nimi wspolpracowac
a moj gin powiedzial ze moze tydz mi został
ale kto wie
nastepna wizyta jak cus mam w czwartek
![]()
no i pięknie

Ja juz po wizycie dopiero wrocilam wiec jestem juz zmeczona ale szczesliwa bo synus na dzien dzisiejszy czyli w 35tyg3dn wazy juz 3kg:-)serduszko slicznie bije,a maly slicznie sie rozwija
Juz mam ustalony termin cesarki a wiec: Beda mnie cieli 4 lutego to bedzie 38 tydz.Nie chca czekac do 39 tyg bo mam lozysko nadal nisko:-( Mam stawic sie 4 lutego do szpitala na godz 8 i powiedzieli ze bede w kolejce jako pierwszai powiem ze troche sie boje bo to juz niedlugo,ale jestem dobrej mysli:-)
super wieści o synusiu, a cc sie nie martw bo będzie dobrze, a poza tym możesz się na to przygotwać "psychicznie" itp... a my bedziemy wiedziały kiedy mocno zaciskac za Ciebie kciuki

wow tygrynka,co to sie działo :O U mnie ani rozwarcia,ani jakiegokolwiek posunięcia w stronę porodu też podobno mam dwa tygodni luzu na pewno chociaż dla mnie luz oznaczałby porod bo już mi tak ciężko...szczegolnie z kręgosłupem :O Tez mała waży pod 3 kilo ale dokladnie sie dowiem MOŻE 22 bo ostatnio nie robi usg i nie mowi nic odnosnie małej.Dziewczyny zrobiłyście juz wymaz z ...tyłeczka pod kątem paciorkowców?
hehe to zobaczymy jak nam wyjdą te dwa tygodnie

nie miałam wymazu i lekarz na następną wizytę mi nie podał

U lekarza wszystko okSzyjka powinna jeszcze wytrzymać troszeczkę
![]()
kolejne dobre wieści

Podziel się: