reklama
a mi moj gin powiedzial ze mam rozwarcie 0,5 cm i szyjka trzyma ale sie skraca
i ze i tak i tak moge zaczac rodzic w kazdej chwili
bo to moja pierwsza ciaza
i daje mi tydzien gora
ale bedzie dobrze !!!!
nastawienie mam pozytywne jak cholera 

ale bedzie dobrze !!!!

Rozwarcie 0,5 to nic. Ja w pierwszej ciazy chodzilam z takim przez 3 tygodnie a porod i tak byl pobudzany oxy bo byly skurcze a rozwarcia wiekszego nie bylo. Wiec roznie moze byc i u Ciebie
Zazwyczaj jest tak, ze lekarze mowia jedno, my myslimy i chcemy drugie, a nasz organizm i tak robi swoje 

olenka12345
Fanka BB :)
Dokładnie Tygrynko nie raz tak jest,że dopiero jak sie spojrzy na maluszka to od razu przychodzi imię samo z siebie,a później sobie nie wyobrażasz dac inaczej..
Palstelinko ja teżobstawiałabym Kaję mała Kajunia Kaja..bardzo fajnie brzmi;-)
:-)
Palstelinko ja teżobstawiałabym Kaję mała Kajunia Kaja..bardzo fajnie brzmi;-)

olenka12345
u mnie gadają ,że jak już się kończy 36tydzień to już maleństwo nie jest wcześniakiem i ciąża jest donoszona..Jak dla mnie i wg tego co mówiła położna na SR, to od końca 37tyg. ciąża jest już donoszona :-)
Super ,że z dzidzią okWitajcie DziewczynkiNiedawno wróciliśmy do domku.
U lekarza wszystko okSzyjka powinna jeszcze wytrzymać troszeczkę
W środę jeszcze muszę jechać do ginka na jedno badanie (posiew z pochwy) i może namówię go na usg....

Ja już sie też nie mogę doczekac;-)a mi moj gin powiedzial ze mam rozwarcie 0,5 cm i szyjka trzyma ale sie skracai ze i tak i tak moge zaczac rodzic w kazdej chwili
bo to moja pierwsza ciaza
i daje mi tydzien gora
![]()
![]()
![]()
ale bedzie dobrze !!!!nastawienie mam pozytywne jak cholera
![]()
olenka12345
bardziej zależy to od skóry czy jest podatna ile ma kolagenu i od hormonów niż od kremów..bo kremy nie działają cudów..śmieszą mnie reklamy w stylu"stosuj krem jakiś tam a schudniesz pare kilo<lol>" hehea ja od 3/4 miesiąca smarowałam się Mustellą a i tak mi wyszły rozstępy na bokach... ale byłam szczęśliwa że nigdzie więcej ale kiedy miesiąc temu wyszły też na brzuchu i udach (mimo smarowania) to się wkurzyłam (zwłaszcza że mustella droga) i przeszłam na fissan skoro i tak mi wyszły... na razie nic nowego się nie pokazuje... nie wiem już sama od czego to zalezy...

da sie z tym życ! jest teraz dużo młodych dziewczyn,które bez ciązy mają rozstępy..także nie ma sie co martwica mi rozstepy wyszlyna ... cycuchach
dopiero co zobaczylam
![]()
ale co tam mowi sie trudno
![]()
reklama
anne
Eee tam rozstępy
większość kobiet i młodych dziewcząt je miewa
,nawet top modelki-w gazetach nie widać,bo odpowiednie światlo i przeróbka komputerowa sprawi,że ich ciała wyglądają gladko i aksamitnie,a normalnie ot rozstępy są na ich ciałach i tak ,jak pisze olenka12345 zalezy od podatności skóry,ale tez od genów i dużo młodych dziewczyn,które ciążę mają dopiero przed sobą tez je ma
. Warto się jednak smarować różnymi dobrymi kremami,bo one choć nie całkowicie zapobiegną,to mogą złagodzić i na pewno stosowane regularnie uelastyczniają jednak skórę,nawilżają itd.
Ja mam rozstępy bardziej tak po bokach na biodrach,ale one pojawiły sie już dawno,a dziś są takie bardziej perłowe-mało widoczne,na brzuchu nie mam ani jednego mimo,że to 4ta ciąża:-)-ogólnie stosują zawsze balsamy do ciała,ale ostrożnie ,bo nie każdy mogę,stosowałam też fissam i uważam ,że jest rewelacyjny
,mam też jużdawno troszkę rozstepów na piersiach-tez już przybladnięte-bo różnie mi się w życiu wiekość biustu zmieniała,w ciązy,karmienie,potem nagłe odstawienie,odchudzanie-wted piersi leciały z rozmiaru w 1szej kolejności,miałam już biust bardzo duży i bardzo mały
,a ostatnimi czasy mam naprawdę duży i teraz jak przyjdzie pokarm to matko boska!
-ale za to mam sklep,w którym jest wybór ogromny biustonoszy,tych do karmienia też i nawet jak jest duuuży rozmiar ,to biustonosz jest śliczny i dobrze dopasowany w biuście i pod biustem,bo miałam taki problem,że potrzebowałam dużą miseczkę,a wtedy pod biustem był tez jakiś zawyżony-za luźny,a ja pod biustem musze mieć niewiele.
To tyle na temat rzstepów,nie ma się co nimi przejmować,faceci i tak nie zwracają na to uwagi,nam sie tylko tak wydaje
Tak,jak już pisałam w temacie" luty",zaczyna mi uciskać na kręgosłup i ból promieniuje mi donóg,na przemian,raz do jedn.raz drugiej,no i uciska mi czasem na wątrobę,jak leżę na prawym boku-np.w nocy dziś,czuję,ze synek wypełnia całą moją jamę brzuszną,a co będzie do lutego

Ja mam rozstępy bardziej tak po bokach na biodrach,ale one pojawiły sie już dawno,a dziś są takie bardziej perłowe-mało widoczne,na brzuchu nie mam ani jednego mimo,że to 4ta ciąża:-)-ogólnie stosują zawsze balsamy do ciała,ale ostrożnie ,bo nie każdy mogę,stosowałam też fissam i uważam ,że jest rewelacyjny

To tyle na temat rzstepów,nie ma się co nimi przejmować,faceci i tak nie zwracają na to uwagi,nam sie tylko tak wydaje

Tak,jak już pisałam w temacie" luty",zaczyna mi uciskać na kręgosłup i ból promieniuje mi donóg,na przemian,raz do jedn.raz drugiej,no i uciska mi czasem na wątrobę,jak leżę na prawym boku-np.w nocy dziś,czuję,ze synek wypełnia całą moją jamę brzuszną,a co będzie do lutego

Podziel się: