reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
wy nie możęcie a ja nie mam ochoty... to jest najgorsze zawsze lubilam sex a teraz w ciąży to nie zabardzo.. a jak juz mam ochote to marudze bo albo mnie boli albo mi niewygodnie.. na sczeście jeszcze troche i koniec.:tak:

reklama
Moje kochane Śnieżynki zakładam ten wątek, po to:

- by każda z Nas, jeśli dostanie jakiegoś eska lub wiadomość od rodzącej Mamuśki mogła ją tu zamieścić
biggrin.gif

- by każda rozpakowana Mamusia mogła tu napisać po powrocie z Maleństwem ze szpitala jakieś niusy
biggrin.gif

A generalnie wątek tworzę po to, by te tak cenne dla Nas informacje nie gubiły się na wątku głównym
laugh.gif

P.S. Prosiłabym o nie pisanie tu komentarzy, a gratulacje składać na wątku już do tego stworzonym (żeby był porządek
laugh.gif
)

Dziewczyny smsik od Milenki (12 styczeń 2010r. godzina 12:28):

"Hej. Fajnie, że się odezwałaś:) Miałam USG i wyszło ok. Pewnie niedługo będę miała KTG, żeby sprawdzić czy znowu nie ma skurczy. Lekarz znowu mi tłumaczył, że na tym etapie jak coś zaboli to w te pędy sprawdzić, a nie myśleć, że to straszaki. Smutno tu, bo nie ma odwiedzin. Pozdrówki dla wszystkich"

Smsik od Najeli (12 styczeń 2010r. godzina 13:45):

"U nas bardzo dobrze. Adaś już nie leży w inkubatorze, ale jeszcze nie jest ze mną na sali. Ale za to ja większość czasu spędzam z nim siedząc na twardym taborecie i śpiąc po 2-3h. Mały jest silny i w czwartek powinniśmy być już w domu. Najważniejsze jest to, że mogę go karmić, co daje mi dużo siły. Jak już wrócimy do domu to odezwę się na forum. Mam nadzieję, że oprócz mnie i Losek nie ma rozpakowanych Lodówek?! Niech maluchy siedzą w brzuszkach! Pozdrawiamy!"

Smsik od Losek (12 styczeń 2010r. godzina 14:40):

"Hej. Wczoraj wyszłyśmy i jesteśmy już w domku:) z małą już ok i miejmy nadzieję, że tak zostanie.. Dzisiaj przespała prawie całą noc, więc się wyspałam w miarę. W czwartek może załatwimy pediatrę. Wczoraj miałam ściągane szwy i strasznie bolało:( bo już mi się trochę wrosły przez to, że w tym szpitalu byłyśmy... a jak tam u Was?? Jest już jakaś druga dzidzia z nami??"

Smsik od Losek (12 styczeń 2010r. godzina 22:19) -> napisałam jej, że Najeli się rozpakowała
biggrin.gif
:

"Ooo to super, gratulacje! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok..my w tym szpitalu z tą żółtaczką byłyśmy 3 dni i jeszcze na dodatek się okazało później, że te lampy do naświetlania nie były wszystkie włączone!!! Bo pielęgniarka źle włączyła na początku. Czyli jakby 2 dni zmarnowane, daj spokój...masakra co w tych szpitalach się dzieje, jakieś nieporozumienie, no ale już jesteśmy w domu i mam nadzieję, że wszystko już będzie ok."

Smsiki od agiB:

14 styczeń 2010r. godzina 10:49 -> "Wczoraj mówili, że dziś rano CC, a teraz zmienili zdanie. Sama nie wiem co będzie. Spojenie chyba zaraz się rozsypie:("

14 styczeń 2010r. godzina 10:58 -> "Jak skończę KTG to idę na zwykłe USG, a rano było zwykłe badanie ginekologiczne"

hej dziewczyny. a co myslicie o tym. bylam na usg i to byl 37,4 tc. niestety z usg wyszlo 34,4 tc i waga mojego dziecka tylko 2300. Lekarz kazal sie nie denerwowac i powiedzial ze watpi ze dziecko jest takie male. Macal mnie po brzuchu i stwierdzil ze nawet na dotyk jest wieksze. Powiedzial ze mam sie nie denerwowac bo to nie jest patologia ale dolna granica. Sama juz nie wiem, mam przyjsc w poniedzialek jeszcze raz jak jeszcze nie urodze no bo wlasciwie ciaze mam juz donoszona.

Oczywiscie sie denerwuje i zastanawiam skad taka mala waga dziecka :( mam nadzieje ze to jesdnak blad badania. Pociesza mnie to ze sam lekarz kwestionuje badanie. Moze znacie przypadki duzych pomylek w USG?

ja jeszcze tego spiworka nie mam,bo ten,który mam jest duży dość,tak na 3miesięczne dziecko,ktos mi podpowiadał,że nie ma co kupowac malutkiego,bo dziecko wyrasta szybko,no ale nie będę przeciez topiła dziecka w takim dużym,może być troszkę większy,ale bez przesady.

Chodzi ci o taki spiweorek do wozka albo fotelika??? Nawet nie wiedzialam ze takie spiworki maja rozmiary po miesiacach. U nas sa przewaznie tylko w dwoch rozmiarach dla niemowlaka do roku a puzniej od roku. I taki spiworek mysle ze nie przeszkadza jak jest wiekszy troszke. Ja muwie o czyms takim JJ Cole Urban Bundle Me - Ice - JJ Cole Collections - Babies "R" Us Moze akurat ty mialas cos innego na mysli.

Ja nawet nie wiedziałam ze są takie śpiworki do fotelika:baffled: Ja pewnie małą ubiorę w body, pajacyka, ciepły wełniany komplecik. czapeczka. Otulę kocykiem, pieluszka tetrowa na twarz i siup do auta:-) Na taki króciutki kawałek ze szpitala do auta i z auta do domu nie będę szykowała grubych rzeczy. Szczególnie że przez pierwsze jakieś 3 tyg na spacery to się pewnie nie wybiore, bo za zimno i sie przyzwyczaić muszę:-)

A ja się smaruję balsamami tylko na brzuszku:zawstydzona/y:
Bo stwierdziłam, że na tyłku i udach i tak już mam z okresy dorastania, to 2 czy 5 więcej nie zrobi mi różnicy.
A tu niespodzianka, bo nie wyszedł mi do tej pory żaden nowy :tak: Może to zasługa tego, że wszystko poszło mi w brzuszek i prawie wcale nie przytyłam? :confused:
Mam dokładnie to samo:-) Tez się smaruję tylko na brzuchu Ziajką i nic mi nie wyszło. Ale za to całe uda i tyłek od dziecka poorane rozstępami. Myślałam, ze skoro tam mam to na brzuchu mi tez wyjdą, ale na szczęście nie. Widocznie już mam ich wystarczająco dużo:tak:

Dopiero zauważyłam że mamy kolejne rozpakowane:-):-) Jak to szybko idzie:-):-)
GRATULACJE NAJELI I LOSEK:-):-):-):-) Niech wasze dzidzie rosną duże i zdrowe. Wy też trzymajcie się cieplutko, dochodźcie szybko do formy. Wszystkiego naj naj:-):-)

reklama
Oczywiscie sie denerwuje i zastanawiam skad taka mala waga dziecka :( mam nadzieje ze to jesdnak blad badania. Pociesza mnie to ze sam lekarz kwestionuje badanie. Moze znacie przypadki duzych pomylek w USG?

ja bym sie nie zamartwiala na zapas. Niektore dzieci taka maja po prostu urode, ze sa mniejsze...ja juz tu kiedys opowiadalam, jak moja kolezanka urodzila coreczke i synka, oboje w terminie, a zadne nie wazylo wiecej niz 2400...i wszystko z nimi bylo naprawde wporzadku!

u nas to z zasady polozne obmacuja brzuch mamy i na 'dotyk' oceniaja wage dziecka...takze wogole odlot ;-) mam nadzieje, ze moj niesmialek nie wciaga brzucha do mierzenia hehe:-D:-D:-D bo mnie sie w zasadzie podoba z perspektywy mojego kanalu rodnego, ze szacowana waga przy porodzie bedzie miedzy 3100/3500 g :happy2:

Edit: wlasnie spojrzalam na swoj suwaczek...i mi sie prawie slabo zrobilo...bo to w zaasadzie JUZ...gdzie sie podzialo ostatnie 9 miesiecy ?!?

Do góry