reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
joasia no to niezły rozmiarek...hihi Ale niekoniecznie taka waga musi być w rzeczywistości....
Moja mała na usg wychodzi 2.100.....Filip w tych tygodniach (ok 34) wychodził mniejszy a urodził się 3.570......więc nie sugeruje się pomiarami usg aż tak bardzo...
Choć uspokoiło mnie że ma już te 2 kg...w razie wcześniejszego porodu :tak:

za wysokie ciśnienie - dostałam tabsy, jak się nie unormuje to będzie mnie kładł:-( kurde z jednych tabsów wychodzę, w jedne wchodzę:baffled: odstawiam dziś fenoterol ale podobno przez dwa tygodnie jeszcze nie urodzę:baffled::tak::-D no i dostałam mega dietę - warzywa lekkie zupy i owoce:szok::szok::szok: bo cukier wciąż mam za wysoki:-(
ale ogólnie wszystko super: mały waży 3200g:szok:

rozwarcie (1,5cm) nie minęło, nie rozszerzyło się, ale nie jest źle bo nie ma czegoś takieg:tak:o jak rozwarcie kanału wewnętrznego:confused:

dzisiaj odstawiamy fenoterol ale lekarz zapewnił że przez 2 tygodnie nie powinnam urodzić... hmmm mam nadzieję, że wie co mówi, najwyżej będzie mi łóżeczko skręcał:-D ostateczny potwierdzony termin to ten od listopada - 28 stycznia:tak:

wizyta 27 stycznia:tak:

mój mały nadal się pnie z wagą, teraz ma 3200:szok: lekarz mówił że będzie miał od 3,5 do 4kg ale mam się nie nastawiać na 3,5...:shocked2: mąż się cieszy a ja mam nadzieję, że jednak będzie w okolicach 3,5kg :sorry2:

za wysokie ciśnienie - dostałam tabsy, jak się nie unormuje to będzie mnie kładł:-( kurde z jednych tabsów wychodzę, w jedne wchodzę:baffled: odstawiam dziś fenoterol ale podobno przez dwa tygodnie jeszcze nie urodzę:baffled::tak::-D no i dostałam mega dietę - warzywa lekkie zupy i owoce:szok::szok::szok: bo cukier wciąż mam za wysoki:-(
ale ogólnie wszystko super: mały waży 3200g:szok:

rozwarcie (1,5cm) nie minęło, nie rozszerzyło się, ale nie jest źle bo nie ma czegoś takieg:tak:o jak rozwarcie kanału wewnętrznego:confused:

dzisiaj odstawiamy fenoterol ale lekarz zapewnił że przez 2 tygodnie nie powinnam urodzić... hmmm mam nadzieję, że wie co mówi, najwyżej będzie mi łóżeczko skręcał:-D ostateczny potwierdzony termin to ten od listopada - 28 stycznia:tak:

wizyta 27 stycznia:tak:

Tygrynko w pierwszej ciązy fenoterol lekarz mi kazal odłozyc w połownie grudnia (termin mialam na 7 stycznia) i mowil ze do świat powinnam urodzic a urodziłam 5 stycznia takze to nigdy nic nie wiadomo jak to bedzie ale ja nie mialam w ogole rozwarcia...

Duuuuzy ten Twoj maluszek:tak::-)
Trzymam kciuki za kolejna wizyte:blink:

a ja się jutro dowiem ile przybrałam na wadze:tak:,w domu wagi nie mam,u lekarza tylko się ważę,mam nadzieję,że przytyłam ile trzeba,no bo przecież dzidzia rośnie szybko:tak:

Tygrynka to te nasze maluchy ida leb w leb :-D chyba gigantami chca byc :tak: hihi :p ja mam termin niby na 4 lutego ale zobaczymy :p bo ten od usg powiedzial ze mlody dopiero sie szykuje do wyjscia ale kto wie jak to z tymi facetami jest :-D

Tygrynko w pierwszej ciązy fenoterol lekarz mi kazal odłozyc w połownie grudnia (termin mialam na 7 stycznia) i mowil ze do świat powinnam urodzic a urodziłam 5 stycznia takze to nigdy nic nie wiadomo jak to bedzie ale ja nie mialam w ogole rozwarcia...
Duuuuzy ten Twoj maluszek:tak::-)
Trzymam kciuki za kolejna wizyte:blink:

ooo Twoja historia z fenkiem baaardzo mnie pociesza:tak:bo co najmniej te 2 tyg chciałabym jeszcze pochodzić w dwupaku, muszę pozamykac wszystkie sprawy inaczej będzie mały sajgonik;-)

Tygrynka to te nasze maluchy ida leb w leb :-D chyba gigantami chca byc :tak: hihi :p ja mam termin niby na 4 lutego ale zobaczymy :p bo ten od usg powiedzial ze mlody dopiero sie szykuje do wyjscia ale kto wie jak to z tymi facetami jest :-D

hehe no fakt, ale jak dla mnie mój moze spokojnie jakieś 400g przybrać, nie więcej.. troche boję się porodu dużego dziecka:sorry2:

reklama
Jeju dziewczyny jakie wielkoludy !! Ja niedawno się cieszyłam że Miluśka ma 1000 gramów a Wy teraz piszecie o 3 kilogramach :szok: No i swoją drogą ciekawa jestem której się "sprawdzi" waga przy porodzie. Jak dla mnie waga będzie trafiona jak będzie +/- 200 gramów, bo 500 gramów to już ogromna różnica :tak:

Do góry