reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ja mam za trzy godzinki... nie mogę się doczekać i równocześnie bardzo się boję!! że mi każe odstawić tabsy a ja się czuję taka niegotowa na poród w razie czego:baffled:

ja mam za trzy godzinki... nie mogę się doczekać i równocześnie bardzo się boję!! że mi każe odstawić tabsy a ja się czuję taka niegotowa na poród w razie czego:baffled:

Nie boj sie wszystko bedzie ok:-)
Tak naprawde to kazda mowi ze nie jest gotowa jeszcze ale jak urodzisz i zobaczysz maluszka od razu zmienisz zdanie:tak:
Trzymam kciuki i pozniej zdaj relacje z wizyty;-)

Kochana, wazne ze masz jakakolwiek butelke na wszelki wypadek. Ja tez mam jedna, bo chce ostro walczyc o karmienei piersia, a jesli masz taki latwy dostep do sklepu calodobowego i apteki to super. Ja niestety nie mam i maz musial jechac 10km w jedna strone wiec troche to trwalo :sorry2:A co do karmienia piersia to nie wznos zadnych modlow i nie mysl tak o tym, tylko od razu zaloz ze bedziesz karmic i juz:tak:najwazniejsze jest pozytywne nastawienie matki :-) U mnie problem byl troche nietypowy bo mialam tyle mleka, ze moglam wykarmic swoje dziecko i jeszcze jedno. Polozne caly czas mowily, ze moglam spokojnie dac mleczka bliznietom :szok: a moja corcia poprostu nie tolerowala moich cyckow i juz :sorry2::-(

kurcze przykro mi że miałaś takie problemy, mam nadzieję, że teraz pójdzie łatwiej:tak: i faktycznie, jak masz czekać aż mąż obróci łącznie 20km, do tego zkaupy no i zima, to lepiej mieć już cos w domu na wszelki wypadek:tak:a o tym pozytywnym nastawieniu słyszałam że może zdziałać cuda, więc będę się pozytywować:baffled::-D

Olenko ja mam kosmetyki glownie firmy NIVEA i kilka rzeczy z BAMBINO. Kupiłam wlasnie te, bo sprawdzily mi sie przy pierwszym dziecku.

Dziewczyny-a jakie leki itp bierzecie ze soba do szpitala? Tzn mam na mysli jakies tabsy, czopki itd. Ja poki co spakowalam Pyralgine, Apap, Nospe i Espumisan. Pozniej dorzuce jeszcze czopki glicerynowe. Mam juz kupione ale siedza w lodowce. I nie wiem czy cosik jeszcze brac czy nie:confused:

też mam głównie Nivea, jeszcze parę Hipp...
ja biorę czopki, apap, nospę, teraz jak napisałaś to jeszcze myślę o tej pylarginie...
a te witaminki (typu prenatal i dha) to też bierzecie? i krem na rozstępy?

ja na szczęście nie mam takiego problemu z brodawkami,więc te nakładki mi niepotrzebne.:tak:Jedynie wkładki laktacyjne,które zapobiegają przeciekaniu mleczka na bieliznę.:tak:
A tak wogóle to mam prośbę,może Ty kalemeon1,Ty chodzisz na szkołę rodzenia,czy mogłabyś np.sporządzić nam tu taką listę najwazniejszych rzeczy dla maleństwa i dla mamy ?bo ja jakoś tak nie mogę sie połapac,co już mam,co mi jeszcze trzeba. No i jeszcze jedna sprawa,gdzieś chyba już tu była mowa o tym,ale można jeszcze raz się wypowiedzieć,co zabieracie dla maluszka do ubrania,żeby go wybrac ze szpitala-jest zima,więc oprocz koszulki ,kaftanika,śpioszków,czapeczki-co jeszcze?jakis kombinezonik,czy może wystarczy sweterek ciepły wełniany i w rożek,czy kocyk i do nosidełka,czy jak?no,bo wiadomo,ze to do auta,zaparkowanego tuz pod szpitalem,a w aucie ogrzewanie jest,więc trzeba ten kombinezonik ocieplany ,czy nie? ?

A ja mam zamiar skończyć moje niepozamykane sprawy i zaczynamy serduszkowanie codziennie - ja nie ukrywam że mogłabym już urodzić :-p

ja dziś w nocy wylądowałam na IP z kolką nerkową :( masakra! od razu mnie podłączyli do KTG by spr czy z młodym wszystko gra. na szczęście wszystko z młodym ok. dostałam zatem zastrzyk w tyłek i wróciłam do domku, gdzie teraz sobie leżę...ale czuję, że powoli leki przestają działać :szok:

biedna, leż i odpoczywaj sobie po nocnych przeżyciach... no i jeden plus że macie obcykany ten dojazd;-) trzymaj się ciepło:tak:

reklama
Do góry