reklama
a jakie nakladki ? bo ja nie w temacie![]()
Takie nakładki na wklęsłe brodawki - do formowania, żeby Makuszkowi łatwiej było chwytać pierś :-)
Link jest chyba na poprzedniej stronie ;-)
edyta01
Czekamy na czwarty cud
ja mam za trzy godzinki... nie mogę się doczekać i równocześnie bardzo się boję!! że mi każe odstawić tabsy a ja się czuję taka niegotowa na poród w razie czego![]()
Nie boj sie wszystko bedzie ok:-)
Tak naprawde to kazda mowi ze nie jest gotowa jeszcze ale jak urodzisz i zobaczysz maluszka od razu zmienisz zdanie

Trzymam kciuki i pozniej zdaj relacje z wizyty;-)
Kochana, wazne ze masz jakakolwiek butelke na wszelki wypadek. Ja tez mam jedna, bo chce ostro walczyc o karmienei piersia, a jesli masz taki latwy dostep do sklepu calodobowego i apteki to super. Ja niestety nie mam i maz musial jechac 10km w jedna strone wiec troche to trwaloA co do karmienia piersia to nie wznos zadnych modlow i nie mysl tak o tym, tylko od razu zaloz ze bedziesz karmic i juz
najwazniejsze jest pozytywne nastawienie matki :-) U mnie problem byl troche nietypowy bo mialam tyle mleka, ze moglam wykarmic swoje dziecko i jeszcze jedno. Polozne caly czas mowily, ze moglam spokojnie dac mleczka bliznietom
a moja corcia poprostu nie tolerowala moich cyckow i juz
:-(
kurcze przykro mi że miałaś takie problemy, mam nadzieję, że teraz pójdzie łatwiej

Olenko ja mam kosmetyki glownie firmy NIVEA i kilka rzeczy z BAMBINO. Kupiłam wlasnie te, bo sprawdzily mi sie przy pierwszym dziecku.
Dziewczyny-a jakie leki itp bierzecie ze soba do szpitala? Tzn mam na mysli jakies tabsy, czopki itd. Ja poki co spakowalam Pyralgine, Apap, Nospe i Espumisan. Pozniej dorzuce jeszcze czopki glicerynowe. Mam juz kupione ale siedza w lodowce. I nie wiem czy cosik jeszcze brac czy nie![]()
też mam głównie Nivea, jeszcze parę Hipp...
ja biorę czopki, apap, nospę, teraz jak napisałaś to jeszcze myślę o tej pylarginie...
a te witaminki (typu prenatal i dha) to też bierzecie? i krem na rozstępy?
anne
Fanka BB :)
ja na szczęście nie mam takiego problemu z brodawkami,więc te nakładki mi niepotrzebne.
Jedynie wkładki laktacyjne,które zapobiegają przeciekaniu mleczka na bieliznę.
A tak wogóle to mam prośbę,może Ty kalemeon1,Ty chodzisz na szkołę rodzenia,czy mogłabyś np.sporządzić nam tu taką listę najwazniejszych rzeczy dla maleństwa i dla mamy ?bo ja jakoś tak nie mogę sie połapac,co już mam,co mi jeszcze trzeba. No i jeszcze jedna sprawa,gdzieś chyba już tu była mowa o tym,ale można jeszcze raz się wypowiedzieć,co zabieracie dla maluszka do ubrania,żeby go wybrac ze szpitala-jest zima,więc oprocz koszulki ,kaftanika,śpioszków,czapeczki-co jeszcze?jakis kombinezonik,czy może wystarczy sweterek ciepły wełniany i w rożek,czy kocyk i do nosidełka,czy jak?no,bo wiadomo,ze to do auta,zaparkowanego tuz pod szpitalem,a w aucie ogrzewanie jest,więc trzeba ten kombinezonik ocieplany ,czy nie? ?

A tak wogóle to mam prośbę,może Ty kalemeon1,Ty chodzisz na szkołę rodzenia,czy mogłabyś np.sporządzić nam tu taką listę najwazniejszych rzeczy dla maleństwa i dla mamy ?bo ja jakoś tak nie mogę sie połapac,co już mam,co mi jeszcze trzeba. No i jeszcze jedna sprawa,gdzieś chyba już tu była mowa o tym,ale można jeszcze raz się wypowiedzieć,co zabieracie dla maluszka do ubrania,żeby go wybrac ze szpitala-jest zima,więc oprocz koszulki ,kaftanika,śpioszków,czapeczki-co jeszcze?jakis kombinezonik,czy może wystarczy sweterek ciepły wełniany i w rożek,czy kocyk i do nosidełka,czy jak?no,bo wiadomo,ze to do auta,zaparkowanego tuz pod szpitalem,a w aucie ogrzewanie jest,więc trzeba ten kombinezonik ocieplany ,czy nie? ?
ja dziś w nocy wylądowałam na IP z kolką nerkowąmasakra! od razu mnie podłączyli do KTG by spr czy z młodym wszystko gra. na szczęście wszystko z młodym ok. dostałam zatem zastrzyk w tyłek i wróciłam do domku, gdzie teraz sobie leżę...ale czuję, że powoli leki przestają działać
![]()
biedna, leż i odpoczywaj sobie po nocnych przeżyciach... no i jeden plus że macie obcykany ten dojazd;-) trzymaj się ciepło

reklama
Dusia08
Marzec '08
Ja ubiore mala w body z dlugim rekawem, skarpetki, na to pajac, i kombinezon, no i czapke gruba.
Podziel się: