anne
Fanka BB :)
Ja za swój zapłaciłam 200PLN na allegro, ale w aptekach cena dochodzi nawet do 350PLN.Mam Mini Electric z firmy Medela - ponoć bardzo dobry. :-)
Nie kupowałam Aventu, bo podobno Philips już ich nie produkuje i nie będzie produkował. To co jest w sklepach, to są resztki. Bałam się, że w razie czego to mogę mieć problemy z gwarancją, częściami zamiennymi, wymiennymi i dodatkowymi. :-(
..A poza tym też słyszałam, że dzieci karmone butelką i uspokajane smoczkiem odzwyczajają się od maminej piersi i nie chcą ciągnąć, więc wtedy (jeśli chce się karmić własnym mlekiem) trzeba się przerzucić na odciągacz i butlę ;-)
Ale ile jest w tym prawdy, to ja do końca sama nie wiem :-)
o kurcze widzisz-sporo kosztuje,a ja dzis będe płaciła za swój telefon 250zł

A co do tego,czy dzieci karmione butelka czy uspokajane smoczkiem odzwyczajają sie od maminej piersi to po części prawda,ale ze smoczkiem sie nie zgadzam,a co do butli-wiadomo,że z butelki łatwiej mleczko wypływa i dziecku łatwiej ssac i szybciej się naje niż z piersi ,ale nie do końca,bo jeśli butelka jest bardzo zblizona kształtem do piersi-smoczek na butli i w smoczku jest odpowiednia dziurka do wieku dziecka ,to ok.np.avent,lub tommee tippee-imitują kształt piersi,choć mozliwe,że zarówno mama iak i dzieciątko szybko przyzwyczaqjają się do wygody związanej z butelką,a karmienie piersią wymaga jednak wiekszego zaangażowania mamy i dziecięcia