reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Oj tak...z tą siłą po porodzie jest różnie...zależy od porodu, od tego na ile byłaś wypoczęta przed porodem...Ja w czasie swojego porodu zasypiałam między skurczami...nie wiem tak naprawdę jak bym sie czułam po porodzie bo juz 2 godziny po nim działałam tylko w szoku...adrenalina mi tak skoczyła ze nie czułam bólu i zmęczenia przez dwa dni...ale to naszczęscie juz za nami!

Ale słyszałam ostatnio o jednej dziewczynie z mojego miasta która urodziła zdrowe dziecko...a w czasie karmienia piersia tuż po porodzie zasnęła- maleństwo się udusiło...:frown:
Nie wyobrażam sobie nwet takiej sytuacji:no:...ale wierzę że mama była mega zmęczona- a takie zmęczenie jest silniejsze od nas....
Więc nie ma co na siłę pokazywać jakie z nas dobre mamusie....przecież nic się nie stanie jak kilka godzin odpoczniemy po porodzie....jeśli nasz organizm bedzie tego potrzebował to nie wolno z tym walczyc.

reklama
Dziewczyny pomóżcie mi wybrać imię!! Kompletnie z mężem nie możemy się zdecydować i cały czas zmieniamy zdanie.... Do chyba 7 miesiąca miała być u nas dziewczynka Oliwia, jednak okazało się że będzie synek... Nasze typy na imiona to Adrian, Krystian, Dominik, Oliwier, Mateusz... i jak tu się zdecydować??????

Z imion, które wymieniłaś mnie osobiście podoba się Krystian i Adrian :-)
Ale decyzję i tak musicie podjąć sami, nikt Was nie wyręczy.

A swoją drogą, Ty mnie nie strasz, bo nie chciałabym, żeby moja Kornelka na następnym USG okazała się Kajetanem ;-)

Ja nikogo nie chciałam straszyć :-)

Wiem że z imieniem nikt nas nie wyręczy ale jakoś kurcze ciężko się zdecydować i co chwilę zmiana zdania. Oliwier fajne ale jakoś ciężko to imię wymówić, mój M jeszcze raz mówi Oliwer raz Oliwier denerwuje mnie to :-)

Dziewczyny pomóżcie mi wybrać imię!! Kompletnie z mężem nie możemy się zdecydować i cały czas zmieniamy zdanie.... Do chyba 7 miesiąca miała być u nas dziewczynka Oliwia, jednak okazało się że będzie synek... Nasze typy na imiona to Adrian, Krystian, Dominik, Oliwier, Mateusz... i jak tu się zdecydować??????

mi się podoba Mateusz na mojej liscie tez był :-)

my nadal nie wiemy ale czekamy aż synek się urodzi, już spokojnie i bez paniki, że nie mamy imienia.. raz wolę Adaś raz Filipek innym razem znowu Michaś... zobaczymy na co wypadnie jak będzie na świecie:tak: chyba że wrócimy do pierwszej myśli - Sebastian...

Napewno kazda dziewczyna ma swoje zdanie na ten temat, ale to tak naprawde wszystko sie dopiero okaze. I po porodzie nasze zdanie nie bendzie takie wazne bo moze sie zdarzyc cos czego nie przewidzimy, I wtedy to wszystko co sobie zaplanowalismy moze sie inaczej skonczyc.

A co do wagi to juz niedlugo zoabczymy ile tak naprawde waza te nasze skarby. :-D

Ja nikogo nie chciałam straszyć :-)

Wiem że z imieniem nikt nas nie wyręczy ale jakoś kurcze ciężko się zdecydować i co chwilę zmiana zdania. Oliwier fajne ale jakoś ciężko to imię wymówić, mój M jeszcze raz mówi Oliwer raz Oliwier denerwuje mnie to :-)

Mi sie osobiscie Oliwer bardziej podoba od Oliwiera. Oliwier tak jak pisalas jakies ciezko do wymowy jest to imie. Jakos drazni mnie to "i" haha

reklama
Do góry