reklama
Cieszę się Dziewczyny, że to co piszę nie idzie na marne. :-)
Chociaż pewnie w różnych szkołach na te same tematy mówi się troszeczkę inaczej, to mam nadzieję, że przynajmniej część z tego co piszę się Wam przyda :-)
Chociaż pewnie w różnych szkołach na te same tematy mówi się troszeczkę inaczej, to mam nadzieję, że przynajmniej część z tego co piszę się Wam przyda :-)
kurzofretka
Zaciekawiona BB
32/33 tydzień - 7 kg na plus
Gabriela to ładne imię, niestety tatusiowi się nie podoba, bo źle mu się kojarzy. Gabi ;-)
Jak dla mnie Melody to egzotyka, ale ja chyba taka bardziej konserwatywna jestem więc nie należy się przejmować ;-) aczkolwiek dobra uwaga, że takie melodyjne
miała być Julka, potem Lenka, ale w związku ze zbyt dużą popularnością tych imion zmieniliśmy na Pati
Patrycja nie jest pewnie rzadkim imieniem ale nie to co dwa pierwsze ostatnio. a wiem coś o tym bo sama mam imię dość oblegane w moim roczniku
zawsze nas pełno było ...
Jak dla mnie Melody to egzotyka, ale ja chyba taka bardziej konserwatywna jestem więc nie należy się przejmować ;-) aczkolwiek dobra uwaga, że takie melodyjne

miała być Julka, potem Lenka, ale w związku ze zbyt dużą popularnością tych imion zmieniliśmy na Pati

kataszaone
nowa mama
reklama
kataszaone
nowa mama
Tylko,że z tą wagą,którą oblicza się na usg,to różnie bywa,a bywa ,że się nie zgadza.Panmiętam jak urodziłam Julke 8lat temu,to w tym samym czasie rodziła taka pani,która miała bardzo cięzki poród,głośno krzyczała,zastanawiałam się-dlaczego aż tak krzyczy,potem leżała ze mną na sali i okazało się,że jej "maluszek" ważył "tylko" ponad 5kg !
,rodziła naturalnie dlatego,że do końca usg pokazywało wagę 3800!
a jak już się zaczęło,to nie było odwrotu i czasu na cesarkę,ledwo to dziecko urodziła,nacięli ją na maksa ile się tylko dało,potem nawet dziecka jej nie przynosili,karmiły go pielęgniarki same i opiekowały się nim,zeby ona mogła leżeć i odpoczywać ile się da.To jest jeden z takich szczególnych przypadków,ale podobnych słyszałam więcej.Mój lek.nie podaje mi wagi dziecka,jedynie wymiary obwodu główki,długości kości udowej itd. i w ten sposob sprawdzamy,czy dziecko rozwija się i rośnie prawidłowo
![]()
za ch*ja bym nie dala zeby pielegniarki mi nie przynosily dziecka. A co to Ku*wa lezec nawet nie moze przy mnie? wiem ze to byl ciezki porod ale kobieta ma w sobie cos takiego, takie uczucie ze musi od razu zajmowac sie dzieckiem. Poje*ane.nigdy w zyciu tak nie dam. Darlabym sie zeby mi dali moje dziecko - to jest ich obowiazek i moje prawo. Kropka.
Podziel się: