reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Z kasą jest różnie, ale to jeden z tych wydatków, które u mnie sa wysoko na liście ważnych. Z dwóch powodów - po pierwsze zdrowia i bezpieczeństwa mojego i mojego pisklatką, a po drugie z powodu samej położnej. Dla niej odebranie porodu to tez ciężka, a przede wszystkim niezwykle odpowiedzialna praca. A ja głęboko uważam, że człowiek za swoja prace powinien być godziwie wynagradzany. Choćby dlatego, że wtedy ma z niej więcej satysfakcji i wykonuje ja lepiej. A ja bardzo chce, żeby "moja" położna starała się jak najbardziej, żeby jej zależało, żeby była skoncentrowana i się przejmowała nami. Znowu z tego pierwszego powodu - nasze zdrowie.

Więc wiem, że położna opłacę prywatnie. A skąd? No w moim przypadku z ślubnych, które dostalismy od gości i rodziny. W końcu to pieniążki na "nowa drogę życia", a dzień porodu to będzie pierwszy dzień życia mojego pisklątka :-D

reklama
Dziękuje Wam Dziewczynki:-D pomogły kciuki, bo wszystko ok:-D Szyjka wysoko, zamknięta, mały zaczął wywijać jak chuck norris:-D no i następna wizyta 14 grudnia o 12 i wtedy czeka nas USG!!!!!!!!:-D:-D:-D

To wspaniale że wszystko super!!!!!:-):-):-):-)
copy.png
favicon.ico

Ja nie zamierzam brać sobie położnej - każda ma prawo wyboru i ja Wasz wybór rozumiem. Niemniej jednak uważam że za poród 1200 zł to jest przegięcie. Tak czy siak położna będzie na sali i jak się trafi normalna kobitka ( na szczęście coraz więcej jest takich) to będzie się nami zajmowała tak samo dobrze jak ta opłacona.

Tylko że nie czytałaś postów - nie ma wśród nas Laski która by przytyła 20 czy 30 kg. Tylko o to mi chodziło.
Dokładnie:tak:
a po drugie każda kobieta ma inny metabolizm jedna przytyje mało, druga więcej co to ma do rzeczy? Ważne żeby dziecko było zdrowe, a tendencja do tycia w ciąży była jest i będzie i nikt nie zmieni tego. Z najbliższej rodziny mam super dwa przykłady ciotka przytyła 19 kg w ciąży i bez problemu je zrzuciła a kuzynka przytyła 8kg i do tej pory ich nie zrzuciła mimo że siłownie były i inne cudowne kuracje:-p

Rozumiem.

Ale prawdziwe przegięcie to 12 000 zł za poród (słownie dwanaście tysięcy). Mamy pierwszy prywatny szpital w Polsce. I mamy tez prywatne ceny (choć była zniżka dla mam, które się zdecydują, do października i "zniżkowa cena" 10 500 zł)

reklama
Do góry