reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
zmęczoną, wyszarzałą kobietę w papilotach na głowie, podartym fartuchu, rozdeptanych kapciach, z wałkiem w dłoni i gromadką rozwrzeszczanych dzieciorów...

eee nie chodziło o mnie???:eek:

no nie wiem no.... imiona są ładne ale nie czuję "tego czegoś" jak je wymawiam do brzuszka.... chyba poczekamy na urodziny małego, koleżanki synek 3 dni był bez imienia:tak::-D
ja tez mówię, ze narzie jest tadziu, ale zobaczymy co sie urodzi :)

reklama
Hehe, bo ja jestem plastic-fantastic :-D:-D:-D Się ma tą giętkość ciała co nie? :-D:-p:-D:-p Ostatnio jak byłam u dentysty i się sama z niego podniosłam z pozycji prawie leżącej to doktorek zrobił wielkie oczy i mówi "ale pani jest sprawna, ja to muszę żonę za plecy podnosić" a jego żonka okazało się, że też Lutóweczka:tak:;-)

eee zazdroszczę:-p ze mnie się już kuleczka robi. jak trza to se poradzę, ale jak jest mąż to zawsze go wykorzystuję do pomocy np. przy wstawaniu:-)

ja to się chyba całkiem na łyso ogolę, żeby potem mnie tam poprawiać nikt nie musiał jak np. zszyć trzeba będzie. a lepiej żeby dobrze zszyli:-p
lewatywę chyba też można samemu zrobić, kupić w aptece i też tak zamierzam:tak:

Dobry temat:-D Ja jeszcze nie mam problemu. Jedną rękę podkładam pod tyłek, wypinam wszystko w górę i dobrze wszystko widzę (chociaż już coraz trudniej):-D Ale mam wielkie lustro w łazience, więc jak coś to jest ratunek - jedno lustro na wprost, drugie podłożę pod spód i wszystko będe widzieć:-) A jak już nie będę dawała rady to poproszę swojego faceta. Na pewno przed porodem się sama ogolę, bo jakoś nie chcę, żeby mi ktoś obcy maszynką tam ciachał:-) Ale ja nieśmiała jestem:zawstydzona/y: I tak wszystko zobaczą:-)

Super wątek, wszystkie rady bardzo cenne, bo ja już się pogubiłam przy kupowaniu ubranek:-) Ja większość kupię na 62 (na razie kupiłam tylko taki rozmiar), a tylko dosłownie 2-3 sztuki na 56, bo szkoda mi pieniędzy na coś z czego mała wyrośnie w ciągu 2 tygodni. A jak będzie miała trochę większe to nic się nie stanie przecież (mam nadzieję):-)

i tak wszystko zobacza i tak to niech chociaz widza jak sie ładnie ogoliłyśmy :-D:-)
Mój tż to mnie podziwia że sie umie w miare ogolić i mówi że mam w łózku tez taka gibka być.. :D:D ale niestety w ciąży nie zawsze mam ochote na figle w łóżeczku..:no:

reklama
U mnie rowniez pojawily sie paskudne dolegliwosci:
- zaparcia, buuuu :-( i przez to waga zaczela leciec w gore jak szalona, bo umiem prawie caly tydzien sie nie wyproznic i nie odczuwam zadnej potrzeby, zeby pojsc tam, gdzie krol chadza piechota :sorry:
- no i bole bioder, takie jakby mi je mialo porozrywac, rozchodza mi sie biodra i to porzadnie, choc i tak sa juz ogromne, ale to sa kosci. W pierwszej ciazy tez tak mialam, ale z 2 tygodnie przed samym porodem, a teraz juz tak wczesnie :eek: a boli jak cholera :-:)wściekła/y:
współczuje ja przez okolo miesiaca moze troche dłuzej mialam straszny bol w prawym biodrze i spojenie łonowe plakalam nocami tak mnie bolalo,ale przeszlo i mam nadzieje ze juz nie wroci spalam z kilkoma poduszkami miedzy nogami:tak:
a co do zaparc to ja zaczelam pic 2litry wody dziennie i problemu nie mam od miesiaca a tez meczylam sie strasznie.teraz poprostu nie wychodze z domu tylko siedze bo bardzo czesto sikam ale wole sikac niz sie meczyc

Do góry