reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
zmęczoną, wyszarzałą kobietę w papilotach na głowie, podartym fartuchu, rozdeptanych kapciach, z wałkiem w dłoni i gromadką rozwrzeszczanych dzieciorów...

eee nie chodziło o mnie???:eek:

no nie wiem no.... imiona są ładne ale nie czuję "tego czegoś" jak je wymawiam do brzuszka.... chyba poczekamy na urodziny małego, koleżanki synek 3 dni był bez imienia:tak::-D
ja tez mówię, ze narzie jest tadziu, ale zobaczymy co sie urodzi :)

reklama
Hehe, bo ja jestem plastic-fantastic :-D:-D:-D Się ma tą giętkość ciała co nie? :-D:-p:-D:-p Ostatnio jak byłam u dentysty i się sama z niego podniosłam z pozycji prawie leżącej to doktorek zrobił wielkie oczy i mówi "ale pani jest sprawna, ja to muszę żonę za plecy podnosić" a jego żonka okazało się, że też Lutóweczka:tak:;-)

eee zazdroszczę:-p ze mnie się już kuleczka robi. jak trza to se poradzę, ale jak jest mąż to zawsze go wykorzystuję do pomocy np. przy wstawaniu:-)

ja to się chyba całkiem na łyso ogolę, żeby potem mnie tam poprawiać nikt nie musiał jak np. zszyć trzeba będzie. a lepiej żeby dobrze zszyli:-p
lewatywę chyba też można samemu zrobić, kupić w aptece i też tak zamierzam:tak:

Dobry temat:-D Ja jeszcze nie mam problemu. Jedną rękę podkładam pod tyłek, wypinam wszystko w górę i dobrze wszystko widzę (chociaż już coraz trudniej):-D Ale mam wielkie lustro w łazience, więc jak coś to jest ratunek - jedno lustro na wprost, drugie podłożę pod spód i wszystko będe widzieć:-) A jak już nie będę dawała rady to poproszę swojego faceta. Na pewno przed porodem się sama ogolę, bo jakoś nie chcę, żeby mi ktoś obcy maszynką tam ciachał:-) Ale ja nieśmiała jestem:zawstydzona/y: I tak wszystko zobaczą:-)

Super wątek, wszystkie rady bardzo cenne, bo ja już się pogubiłam przy kupowaniu ubranek:-) Ja większość kupię na 62 (na razie kupiłam tylko taki rozmiar), a tylko dosłownie 2-3 sztuki na 56, bo szkoda mi pieniędzy na coś z czego mała wyrośnie w ciągu 2 tygodni. A jak będzie miała trochę większe to nic się nie stanie przecież (mam nadzieję):-)

i tak wszystko zobacza i tak to niech chociaz widza jak sie ładnie ogoliłyśmy :-D:-)
Mój tż to mnie podziwia że sie umie w miare ogolić i mówi że mam w łózku tez taka gibka być.. :D:D ale niestety w ciąży nie zawsze mam ochote na figle w łóżeczku..:no:

reklama
U mnie rowniez pojawily sie paskudne dolegliwosci:
- zaparcia, buuuu :-( i przez to waga zaczela leciec w gore jak szalona, bo umiem prawie caly tydzien sie nie wyproznic i nie odczuwam zadnej potrzeby, zeby pojsc tam, gdzie krol chadza piechota :sorry:
- no i bole bioder, takie jakby mi je mialo porozrywac, rozchodza mi sie biodra i to porzadnie, choc i tak sa juz ogromne, ale to sa kosci. W pierwszej ciazy tez tak mialam, ale z 2 tygodnie przed samym porodem, a teraz juz tak wczesnie :eek: a boli jak cholera :-:)wściekła/y:
współczuje ja przez okolo miesiaca moze troche dłuzej mialam straszny bol w prawym biodrze i spojenie łonowe plakalam nocami tak mnie bolalo,ale przeszlo i mam nadzieje ze juz nie wroci spalam z kilkoma poduszkami miedzy nogami:tak:
a co do zaparc to ja zaczelam pic 2litry wody dziennie i problemu nie mam od miesiaca a tez meczylam sie strasznie.teraz poprostu nie wychodze z domu tylko siedze bo bardzo czesto sikam ale wole sikac niz sie meczyc

Do góry