reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Kurcze.. tak sie wlasnie zasstanawiam czy te nasze boloczki wiecie.. kregoslu, stopy, otp to tylko przez szybki przyrost wagi, czy tez moze jakies inne rzeczy maja wplyw.. nie weim hormony, uciski na nerwy itp...

to też może być:tak: zwłaszcza te uciski:tak: mi np rwa kulszowa minęła i nie wróciła (tfu tfu za lewe ramię puk puk w niemalowane) a podobno się odzywa jak dzidziorek uciska... wiec może mój się zlitował nad matką i przestał uciskać:eek:

reklama
odświeżam wątek.... kolejne zmiany u nas... coś nas ostatnio ciąggnie do Adama... ale Sebastian i Michał nadal pozostają na liście, reszta odpadła... jejku jak ja bym chciała mówić do brzuszka po imieniu!! czy ja jestem jedyna która nie zna imienia swojego dziecka??

[/CENTER]
[/LIST]
ja się nie odzywam bo ja biorę leki które powodują ataki duszności więc u mnie ejst inna bajka...
zaparcia miewam ale nie jakieś fatalne, ogólnie nic mnie nie boli (nie liczę ukłuć w brzuszku i skurczów) i mam nadzieję, że długo tak pozostanie...aaa jedynie co to kiedy mogę teraz chodzić, to i tak tylko chwilę, maks 30 min ( w sensie być na nogach bez siadania), bo potem tak mnie śródstopie boli, że masakra:szok:

No mnie też boli śródstopie, jak za dużo pochodzę. Śmieję się wtedy, że to dlatego, że mi się stopy rozszerzają;-);-);-);-)

tylko dobrze że mi brzuch zasłania bo pewnie źle bym się z tym czuła, a tak to nie widzę, a więc problemu nie ma:-D
i kurczę boję się tego gronkowca w szpitalu, czy mogę się w domu sama ogolić? czy w szpitalu i tak i tak będą musieli się do mnie dorwać??

Słyszałam, że lepiej ogolić się w domu. Może i mają tam wprawę ale bakterie szpitalne są bardziej złośliwe (czy jakoś tak). Dlatego też np. lepiej poczekać z obcinaniem pazurków u maluszka aż do powrotu do domu.

Staś bardzo mi sie podoba, też o tym kiedyś myśleliśmy, ale Stanisław już nie bardzo:zawstydzona/y::tak: zwłaszcza że mamy dosyć "młode" imiona (Marta i Tomek), a więc taki Staś u nas to ni w 5 ni w 10:tak:;-)

tak tak ja wiem, ale chodzi o to, czy oni mają takie procedury, że i tak się dorwą do mnie z golarką? w rozmowach w toku jedna kiedyś mówiła że mimo wszystko będzie się miało golonko w szpitalu więc już sama nie wiem...

Tygrynko nie jesteś sama... My ciągle dumamy nad imieniem, a chyba dopiero jak niunia się urodzi, jak ją zobaczymy to wtedy nam przyjdzie do głowy :) Opcji było naprawdę wiele, ostatnio krążymy jednak między Mileną a Leną... Ale czy coś nowego po drodze nie wyskoczy to nie wiem:-)

reklama
tak tak ja wiem, ale chodzi o to, czy oni mają takie procedury, że i tak się dorwą do mnie z golarką? w rozmowach w toku jedna kiedyś mówiła że mimo wszystko będzie się miało golonko w szpitalu więc już sama nie wiem...

Najlepiej zapytać w szpitalu, ale myślę, że jeszcze robią to rutynowo, choć podobno nie ma takiej potrzeby (chociaż nie wiem, jak wtedy z ewentualnym szyciem), bo przy goleniu powstają zawsze mikroranki i to wcale nie jest takie higieniczne. Chyba chodzi tylko o wygodę lekarza no i żeby nie zaczepiało w razie jakiejś większej akcji, tfu tfu.

Do góry