reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
U mnie rowniez pojawily sie paskudne dolegliwosci:
- zaparcia, buuuu :-( i przez to waga zaczela leciec w gore jak szalona, bo umiem prawie caly tydzien sie nie wyproznic i nie odczuwam zadnej potrzeby, zeby pojsc tam, gdzie krol chadza piechota :sorry:
- no i bole bioder, takie jakby mi je mialo porozrywac, rozchodza mi sie biodra i to porzadnie, choc i tak sa juz ogromne, ale to sa kosci. W pierwszej ciazy tez tak mialam, ale z 2 tygodnie przed samym porodem, a teraz juz tak wczesnie :eek: a boli jak cholera :-:)wściekła/y:

reklama
A ja się sama ogolę, nie wiem jak ale ogolę, kupię lustra, posklejam wszystkie dookoła , jakoś se nogi pozakładam na szyję i do dzieła, z buszem nie pojadę a tym babom tam i murzynom nie dam tej satysfakcji

ja tam swojego do roboty zagoniłam, bo sam już nie ogarniam pola manewrowego...zresztą jak mi odrastaja włoski to mi sie ranki robią wiec muszę temat ogarniac inaczej bym się zadrapała i zapłakała

ooo to ja narazie twardo daje rade:-p:-p:-p nóżki, paszki i andżelę:-p:-p ale tez czuje ze mężus bedzie musiał niedługo pomóc, już go uświadomiłam na co przystał chętnie:-D:-D:-D generalnie to ja nie znosze miec "tam" owłosienia więc co 2,3 dzień muszę się depilować;-)

mi w sumie zostal do kupienia wozek, chusta do noszenia i kosmetyki, to zostawilam na koniec:-D narazie ratami piore ciuszki,bo duzo dostalam od kolezanki i ukladam w kmodzie...hih fajnie tak czasem podejsc i sobie na te cudenka popatrzec:-D:-D

Dziewczyny czy was tez mecza dusznosci??
  • Okropne..czuje sie czasem jakby zaraz miala zemdlec....wciąż brak tchu
ja się nie odzywam bo ja biorę leki które powodują ataki duszności więc u mnie ejst inna bajka...
zaparcia miewam ale nie jakieś fatalne, ogólnie nic mnie nie boli (nie liczę ukłuć w brzuszku i skurczów) i mam nadzieję, że długo tak pozostanie...aaa jedynie co to kiedy mogę teraz chodzić, to i tak tylko chwilę, maks 30 min ( w sensie być na nogach bez siadania), bo potem tak mnie śródstopie boli, że masakra:szok:

reklama
to ja jedyna odstaję w temacie:-(
krótko przed ciążą po depilacji i basenie tego samego dnia miałam na tym terenie gronkowca złocistego który mnie mało do obłedu nie doprowadził (swędzenie i ranki) po jakiś 2 tygodniach udało się go wyleczyć, potem miałam zakazane przez miesiąc golarki używać, potem wyszła ciąża no i się boję i dmucham teraz na zimne bo gdzieś mi się kołacze że gronkowiec jest niebezpieczny w ciąży... tylko mężuś podcina by gąszczu nie było, ale na szczęście nie jestem tam bujnie obdarzona:-D

Do góry