reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja mam 26 i cały czas czuję się masakrycznie. Mam chyba wszystkie książkowe objawy ciąży. Najpierw 3 miesiące wymioty kilka razy dziennie, sikanie jak stary dziadek z prostatą, węch jak chart myśliwski a teraz jeszcze duszności-normalnie się do sanatorium nadaję a nie na porodówkę:dry:

o rany no macie sie z tymi swoimi dzidziorami widze...ale warto sie pomeczyc bo na mecie jaka fajna nagroda was bedzie czekac:)

:-DDobry pomysl, naprawde:tak:
Dzisiaj bylam z synkiem "w miescie" i (mieszkam w gorskiej okolicy) zanim doszlam do domu to stawalam chyba ze 100razy:wściekła/y:A poza tym to kregoslup malo mi do d...nie wszedl:tak:

ja juz w pracy zapowiedzialam ze bede uzywac ten elektryczny wozek bo mnie nogi w tylek juz wchodza...i stopy odpadaja...a kurcze moje nogi to juz takie parowki sie zrobily ni jak do nogi podobne

reklama
Ja mialam dzisiaj usg mala juz jest ulozona glowka w dol i jest bardzo nisko, i dlatego strasznie w tej ciazy pobolewa mnie brzuch dolem. Wogule sie zchylic nie moge bo mnie boli.
A wazy juz 879 g :-)

o prosze! widze ze moje gabaryty! moja dzidziunia w 25 wlasnie wazyla juz 800g! a ja sie tak martwilam ze jest malusia....i teaz moja kocha glowką mamusi na szyjkę i pęcherz uciskac:p tez mam juz takie polozenie, ale przeciez dzidzia sie jescze kreci i ta glowka laduje gdzie chce , czy nie tak? bo ja nie wiem:shocked2:akurat wiem ze najczesciej jest glowka do dolu u mnie, jak jestesmy u lekarza jest to samo, ciagle lezy glowka jakby juz chciala wylazic :p tylko szpital i lekarza poczuje i od razu mysli ze to juz :p

Wspolczuje wam dziewczyny! ja miewam tylko okropna zgage, ale tez dobrze sobie z nia radze. Oprocz tego mam apetyt dosyc silny i to chyba na tyle z objawow...Smigam normalnie, niektorzy to jescze nie wiedza ze ja w ciazy jestem i dziwia sie moi wykladowcy. I ciagle tylko slysze, ze napewno okaze sie ze to chlopiec, bo nie wygladam jakbym sie spodziewala dziewuszki. A JA WAM MOWIE I WSZYTKIM : jogini tak maja! :p ale teraz szczerze: jesli jest sie aktywnym przed ciaza, w ciazy normalnie funkcjonujesz ( jesli nie ma przeciwskazan i odłączajac te oczywiste rzeczy ktorych nie mozna robic) - to fizyczne dolegliwosci sa znaczenie zmniejszone. Oczywiscie oprocz tego nad czym pracowac sie nie dalo tj zgaga, wymioty itd.

Kurcze dziewczyny skąd Wy kasę bierzecie na położne... W Warszawie położna kosztuje ok 1200 zł...

No i ja także słyszałam takie opinie o Madalińskiego jak Agagsm. Moja siostra cioteczna tam rodziła w czerwcu zeszłego roku i też odradza... Nie chciałam o tym wcześniej pisać bo myślałam że już się coś zmieniło w tym szpitalu. Ale na bank o każdym można znaleźć złe opinie.

jesli jest sie aktywnym przed ciaza, w ciazy normalnie funkcjonujesz ( jesli nie ma przeciwskazan i odłączajac te oczywiste rzeczy ktorych nie mozna robic) - to fizyczne dolegliwosci sa znaczenie zmniejszone. Oczywiscie oprocz tego nad czym pracowac sie nie dalo tj zgaga, wymioty itd.
No właśnie tylko że ja zawsze byłam wysportowana, grałam w kosza w reprezentacji klasy, w życiu nie chorowałam, a teraz czuję się jak staruszka na łożu śmierci. Chyba nie ma reguły, chociaż kiedyś słyszałam że jak ktoś się gorzej czuje to większe prawdopodobieństwo dziewczynki (no i ja dziewczynkę będę miała:-)). Ale na pewno jest tak, że jeśli nie ma przeciwwskazań to nie powinno się ciąży przeleżeć na kanapie, ale chociaż na jakiś spacerek wyjść:-)

No właśnie tylko że ja zawsze byłam wysportowana, grałam w kosza w reprezentacji klasy, w życiu nie chorowałam, a teraz czuję się jak staruszka na łożu śmierci. Chyba nie ma reguły, chociaż kiedyś słyszałam że jak ktoś się gorzej czuje to większe prawdopodobieństwo dziewczynki (no i ja dziewczynkę będę miała:-)). Ale na pewno jest tak, że jeśli nie ma przeciwwskazań to nie powinno się ciąży przeleżeć na kanapie, ale chociaż na jakiś spacerek wyjść:-)

tez bede miala dziewczynke i nic takiego nie odczuwam. Wiesz, tez chodzi o rodzaj aktywnosci fizycznej. koszykowka obciaza kosciec, stawy, teraz ci sie wszytko nasililo.Nie kazdy sport jest dobry. On jest dobry pod tym wzgledem ze nie siedzisz, ruszasz sie, dotleniasz uklad krazenia dobrze preacuje. A kosciec?A teraz przeciez na to cierpisz.

tez bede miala dziewczynke i nic takiego nie odczuwam. Wiesz, tez chodzi o rodzaj aktywnosci fizycznej. koszykowka obciaza kosciec, stawy, teraz ci sie wszytko nasililo.Nie kazdy sport jest dobry. On jest dobry pod tym wzgledem ze nie siedzisz, ruszasz sie, dotleniasz uklad krazenia dobrze preacuje. A kosciec?A teraz przeciez na to cierpisz.
Co do płci to kiedyś były takie przesądy akurat i jak się męczyłam to wszyscy mi mówili, że będzie dziewczynka, ale moja mama jak była ze mną w ciąży to też się super fizycznie czuła tak jak Ty.
Co do sportu może i faktycznie masz rację. Już nawet planowałam się zapisać na jakieś zajęcia dla ciężarnych, jakąś specjalną gimnastykę, ale lekarz powiedział, że mam opuszczoną macicę i mam unikać wszelkich wysiłków :-( Więc teraz chociaż dla dotlenienia z pieskiem na spacer wychodzę. Fakt, że mam po tym zadyszkę i niezłą pikawę serca, ale ja nie mogę tylko leżeć!!

Ja dziś rozmawiałam z moją koleżanką z Chin..i ona mi mówiła że u nich właśnie na dziewczynkę się mówi że kobiety ładnie wyglądają...nie zmienia im się cera i czują się fizycznie lepiej....;-) Bo że to spowodowane jest tym że przy chłopcu organizm kobiety odczuwa o wiele mocniej zmiany hormonalne...bo jest innej płci niż mama :tak:
Mi się akurat to sprawdziło...teraz czuje sie dużo lepiej i wyglądam też dużo ładniej niż z Filipem :-D

reklama

ja tyz tak mam;-);-) trenowałam sztuki walki,ćwiczyłam na siłowni, a powaliło mnie 600gramowe bobo:-D:-D:-D łaże wygieta,kregosłup boli...ehhhhhhh

Do góry