reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18

Mieszkasz gdzieś w okolicy skoro tu się 'prowadzisz'? Ja póki co jeszcze na Bałutach.
Mieszkam na Widzewie, ale chodzę do Baradyna na Piłsudskiego. Zresztą chyba do Rydygiera mam najbliżej. Koleżanki tam rodziły i były zadowolone, ale opinie o szpitalu są podzielone. Chyba najlepiej po prostu mieć jakąś swoją położną.
Ale to wkurzające, że na porodówce jest loteria-albo trafisz na fajną opiekę albo nie i radź sobie sama:wściekła/y:

reklama
Mieszkam na Widzewie, ale chodzę do Baradyna na Piłsudskiego. Zresztą chyba do Rydygiera mam najbliżej. Koleżanki tam rodziły i były zadowolone, ale opinie o szpitalu są podzielone. Chyba najlepiej po prostu mieć jakąś swoją położną.
Ale to wkurzające, że na porodówce jest loteria-albo trafisz na fajną opiekę albo nie i radź sobie sama:wściekła/y:

Ja pewnie już od grudnia będę mieszkała na Widzewie :tak:

W Rydygierze leżałam kilka dni na patologii i miałam okazję być badaną przez dr Baradyna. Miałam też wątpliwą przyjemność leżeć na porodówce kilka godzin i być mimowolnym świadkiem dwóch porodów sn. Widocznie trafiłam na 'zły dzień' lekarzy dyżurnych bo do zachowania położnych nie miałam zastrzeżeń.

Cholera molphin nie strasz. Ale porody chyba głównie położne odbierają. Zresztą wydaje mi się, że jak się ma lekarza ze szpitala, w którym się rodzi to trochę inaczej się na ciebia patrzą. No nie wiem....Pocieszam się.
Fajnie, że będziesz mieszkać na Widzewie. Może się kiedyś spotkamy:-)

Cholera molphin nie strasz. Ale porody chyba głównie położne odbierają. Zresztą wydaje mi się, że jak się ma lekarza ze szpitala, w którym się rodzi to trochę inaczej się na ciebia patrzą. No nie wiem....Pocieszam się.
Fajnie, że będziesz mieszkać na Widzewie. Może się kiedyś spotkamy:-)

Oj przepraszam, nie miałam wcale zamiaru Cię straszyć.
Masz rację przy porodzie jest więcej położnej niż lekarza. I zapewne z każdego szpitala usłyszysz zarówno te dobre jak i gorsze opinie. Znałam dziewczynę (leżała ze mną na patologii), wydaje mi się że prowadziła się właśnie u dr Baradyna. Urodziła sn. Krótko potem znów była w ciąży i również prowadziła się i rodziła w tym samym szpitalu.
A co do spotkania, to z miłą chęcią

jesli chodzi o odsylanie, to watpie zeby mnie odeslala, bo ja i tak bede pewnie przed porodem polozona- wtedy kiedy bedzie miejsce, nie na sam porod, bo ja nie jestem z wawy. Bede kilka dni wczesniej polozona.

:-DDobry pomysl, naprawde:tak:
Dzisiaj bylam z synkiem "w miescie" i (mieszkam w gorskiej okolicy) zanim doszlam do domu to stawalam chyba ze 100razy:wściekła/y:A poza tym to kregoslup malo mi do d...nie wszedl:tak:

reklama
Cholera, albo wózek inwalidzki sobie kupić. Na dodatek taki elektryczny, coby jeszcze lżej było:-)
No bo głupio mi 100m do sklepu autem jechać i psa na spacer wyprowadzać siedząc w aucie też dziwnie:-)

Do góry