reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Ja mialam porod rodzinny, nawet bardzo rodzinny haha bo oprucz meza na sali byla jeszcze moja mama i tesciowa :-) A ani ja ani maz nie chodzilismy do szkoly rodzenia. Wogule wydaje mi sie ze podczas porodu i tak sie nie pamieta i nie mysli o tym co sie tam uczylo w tej szkole. No niewiem to tylko moje zdanie.

Faktycznie dużo wizyt się szykuje :-D Będę mocno trzymała kciuki :-)
Ja jutro idę do państwowej więc posłucham serduszka, a w czwartek prywatny i ma mi nagrać filmik - już się nie mogę doczekać :-D

mam wizytę w piątek, ale jeszcze niewiem na która bo muszę zadzwonić i się umówić:tak: Jestem ciekawa czy zrobi mi usg? bo o płci dowiedziałam się w szpitalu i chciałabym mieć potwierdzenie u innego lekarza:tak::tak:

A ja ostatnia wizyte mialam 23 wrzesnia:zawstydzona/y: e wrocku. Tu w Oslo jescze nie bylam u lekarza, ale podobno tu malo co badaja:-p Ale w koncu pojde chociaz zeby sobie mocz i morfologie zrobic. A w grudniu jak juz bede we Wrocku, to pierwsze co to ide mojej ginki:-):-)

Ja mialam porod rodzinny, nawet bardzo rodzinny haha bo oprucz meza na sali byla jeszcze moja mama i tesciowa :-) A ani ja ani maz nie chodzilismy do szkoly rodzenia. Wogule wydaje mi sie ze podczas porodu i tak sie nie pamieta i nie mysli o tym co sie tam uczylo w tej szkole. No niewiem to tylko moje zdanie.

hmm skad wiesz jesli nie chodzilas :p ;) byc moze sie nie mysli ale napewno mysli sie o tym jak oddychac i przec i tam tego tez uczą. Co do facetow to ucza ich np masazu ktory ma byc niby przeciwbolowy :|

Ja też uważam, że Facetowi taka szkoła rodzenia na pewno się przyda. Będzie przynajmniej wiedział co robić i jak pomóc, a nie stać i przeszkadzać.
Ale trochę dziwna mi się wydaje zmuszanie do zaliczenia takich zajęć, jeśli chce się mieć poród rodzinny.

reklama
Owszem-szkola rodzenia napewno nikomu nie zaszkodzi, a moze jedynie dostarczyc nowej wiedzy lub utrwalic jakos w praktyce juz zdobyta, no i pocwiczyc przed proodowka :tak: Same plusy. Ale... jesli tylko ktos ma na to ochote.
Bo warunkowanie mozliwosci skorzystania z porodu rodzinnego od udzialu w zajeciach szkoly rodzenia jest dla mnie chore :baffled: A co jesli np. kobieta ma ciaze zagrozona i musi lezec i w zwiazku z tym nie ma mozliwosci brac udzialu w takich zajeciach? Czy to musi od razu oznaczac, ze nie ma prawa rodzic wraz z bliska osoba?

Do góry