reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Ja mialam porod rodzinny, nawet bardzo rodzinny haha bo oprucz meza na sali byla jeszcze moja mama i tesciowa :-) A ani ja ani maz nie chodzilismy do szkoly rodzenia. Wogule wydaje mi sie ze podczas porodu i tak sie nie pamieta i nie mysli o tym co sie tam uczylo w tej szkole. No niewiem to tylko moje zdanie.

Faktycznie dużo wizyt się szykuje :-D Będę mocno trzymała kciuki :-)
Ja jutro idę do państwowej więc posłucham serduszka, a w czwartek prywatny i ma mi nagrać filmik - już się nie mogę doczekać :-D

mam wizytę w piątek, ale jeszcze niewiem na która bo muszę zadzwonić i się umówić:tak: Jestem ciekawa czy zrobi mi usg? bo o płci dowiedziałam się w szpitalu i chciałabym mieć potwierdzenie u innego lekarza:tak::tak:

A ja ostatnia wizyte mialam 23 wrzesnia:zawstydzona/y: e wrocku. Tu w Oslo jescze nie bylam u lekarza, ale podobno tu malo co badaja:-p Ale w koncu pojde chociaz zeby sobie mocz i morfologie zrobic. A w grudniu jak juz bede we Wrocku, to pierwsze co to ide mojej ginki:-):-)

Ja mialam porod rodzinny, nawet bardzo rodzinny haha bo oprucz meza na sali byla jeszcze moja mama i tesciowa :-) A ani ja ani maz nie chodzilismy do szkoly rodzenia. Wogule wydaje mi sie ze podczas porodu i tak sie nie pamieta i nie mysli o tym co sie tam uczylo w tej szkole. No niewiem to tylko moje zdanie.

hmm skad wiesz jesli nie chodzilas :p ;) byc moze sie nie mysli ale napewno mysli sie o tym jak oddychac i przec i tam tego tez uczą. Co do facetow to ucza ich np masazu ktory ma byc niby przeciwbolowy :|

Ja też uważam, że Facetowi taka szkoła rodzenia na pewno się przyda. Będzie przynajmniej wiedział co robić i jak pomóc, a nie stać i przeszkadzać.
Ale trochę dziwna mi się wydaje zmuszanie do zaliczenia takich zajęć, jeśli chce się mieć poród rodzinny.

reklama
Owszem-szkola rodzenia napewno nikomu nie zaszkodzi, a moze jedynie dostarczyc nowej wiedzy lub utrwalic jakos w praktyce juz zdobyta, no i pocwiczyc przed proodowka :tak: Same plusy. Ale... jesli tylko ktos ma na to ochote.
Bo warunkowanie mozliwosci skorzystania z porodu rodzinnego od udzialu w zajeciach szkoly rodzenia jest dla mnie chore :baffled: A co jesli np. kobieta ma ciaze zagrozona i musi lezec i w zwiazku z tym nie ma mozliwosci brac udzialu w takich zajeciach? Czy to musi od razu oznaczac, ze nie ma prawa rodzic wraz z bliska osoba?

Do góry