reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A co jesli np. kobieta ma ciaze zagrozona i musi lezec i w zwiazku z tym nie ma mozliwosci brac udzialu w takich zajeciach? Czy to musi od razu oznaczac, ze nie ma prawa rodzic wraz z bliska osoba?

Co racja to racja-zgadzam się. Ja dziś pytałam mojej ginki czy warto i powiedziała mi, że w sumie to nie ma jakiś szczególnych wskazań bo nikt cię nie nauczy jak rodzić bo to z reguły jest mało przewidywalne wydarzenie, a oddychać to się można nauczyć w trakcie porodu to podobno nie jest skomplikowane i jakoś nikt się jeszcze podczas porodu nie udusił :p ihhihi Nie wiem, nie znam się, ale dla mnie to brzmi rozsądnie :)

reklama
ja mam w środę:-D:-D:-D

ja za to poproszę o trzymanie kciuków w czwartek;-) i trzymam za Was:happy2:

Ja również będę trzymać za Was kciuki dziewczynki i proszę o to samo bo w środę mam wizytę na 17:30

mam wizytę w piątek, ale jeszcze niewiem na która bo muszę zadzwonić i się umówić

Kciukasy już zaciśnięte, więc szybciutko jak tylko będziecie mogły to piszcie jak było :)

][/FONT]Ja jutro idę do państwowej więc posłucham serduszka, a w czwartek prywatny i ma mi nagrać filmik - już się nie mogę doczekać :-D

To będziesz miała 3D? Ale Ci zazdroszczę :) Chyba postaram się poszukać fajnej kliniki i się umówię na takie USG :)

Ja już po wizycie :) Oleńka rośnie ładnie ma już 750gram, jest zdrowa i ma śliczne rączki i buźkę, ale niestety nie mam zdjęcia hiih. Serduszko ładnie bije. Znów zobaczyliśmy pipkę więc na pewno mamy córunię :) Cukier i inne wyniki mam super, więc w tym miesiącu już nie muszę żadnych robić, dopiero pewnie w listopadzie dostanę skierowanie na badania :) Uff odetchnęłam z ulgą, że wszystko ok :)

Ostatnia edycja:

Ja już po wizycie :) Oleńka rośnie ładnie ma już 750gram, jest zdrowa i ma śliczne rączki i buźkę, ale niestety nie mam zdjęcia hiih. Serduszko ładnie bije. Znów zobaczyliśmy pipkę więc na pewno mamy córunię :) Cukier i inne wyniki mam super, więc w tym miesiącu już nie muszę żadnych robić, dopiero pewnie w listopadzie dostanę skierowanie na badania :) Uff odetchnęłam z ulgą, że wszystko ok :)

to wspaniale! Duża ta Twoja panna. Moja waży 500gram:-D:tak:
Gratuluję Siunia!!!

I nie każdego na szkołę rodzenia stać

I to też racja. Ja mam od koleżanki pożyczoną książkę, w której opisane jest jak ćwiczyć oddech- wydaje się nieskomplikowane. Ale jak to będzie wyglądało naprawdę to się okaże i pewnie też u każdej będzie inaczej. Ja się trochę boję, że nie będę umiała tego zrobić co mi te położne będą kazały... ;/

Naprawdę taka duża? Twoja waży 500 gram, ale może tydzień różnicy to dużo... Sama nie wiem... Trochę się przestraszyłam, tym bardziej, że lekarka jakoś wprost tego nie powiedziała, ale też tak zrozumiałam, że jest duża.. Ja pierdzielę jak ja tego małego kinkonga urodzę ;P Dziewczyny a jak u Was z wagą dzidźków

reklama
Do góry