reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
a ja dalej się męczę z tym kuciem pod piersią :sorry:
do tego coraz bardziej czuję jak mi nogi odpadają zaczynają puchnąć i są strasznie ciężkie boję się żeby nie dostać żylaków bo niestety u mnie to rodzinne (babcia, mama, siostra...) ale staram się dbać o nie jak najbardziej - zero obcasów, kremiki, trzymanie w górze - może sie uda:confused2:

hi hi, też myślałam, że będzie mi po tym niedobrze, a tu o dziwo nie było i na dodatek SMAKOWAŁO mi :D lubię słodkości ;) tylko ten wynik... widzę, że jestem w granicach normy :/ zobaczymy, co lekarz powie... piszcie jak będziecie mieć wyniki :)

normalnie dziewczyno jakieś zapędy masochistyczne masz - SMAKOWAŁO:szok::-D:-D:-D
no nie powiem wypić dałam radę ale do pyszności to nie należało za to później tragedia cały dzionek na kibelku:eek::eek::eek:
a ja miałam dzisiaj iśc na to badanie,ale nie dałam rady,więc pójdę w poniedziałek,a wizytę mam we wtorek;-)no i to będzie moja "chwila prawdy";-)ale mam nadzieje,że nie będzie tak źle..;-)
trzymam kciukasy! dasz radę przecież lutówką jesteś!!!

ja mam wizytę 5.11 i może wtedy dostanę skierowanie na glukozę, narazie mnie lekarz nie chce tym meczyć, bo wzorowo ciążę przechodzę, ale takszczerzę to wolalabym robić te badania dla wlasnego spokoju;-)

a mogłabyś podać mi jakąś nazwę tych łagodnych maści?najlepiej takich, które Ci pomagają... bo ostatnio mój dół kręgosłupa nie daje mi spokoju... szczególnie, gdy za długo siedzę, a niestety w weekendy na uczelni to nieuniknione :/

ale powiem Wam dziewczyny, że kocham być w ciąży mimo, że pierwsze trzy miesiące miałam praktycznie wyjęte z życiorysu przez nonstopowe wymiotowanie i spanie :) a teraz jest fajnie, tylko właśnie... coraz ciężej z tygodnia na tydzień, ale póki można normalnie się poruszać, to chyba nie ma na co narzekać;-)

rybka jeszcze nie kupiłam tego, bo cały czas latam i załatwiam wszystko na ślub i jak masochistka meczę się z tym mrowieniem...ale pojdę i popytam w aptece, tam babeczki na pewno dobrze doradzą;-)

Kasiorku moj lekarz zawsze zleca to badanie dopiero po 24 tygodniu ciazy wiec moze Twoj tez. To badanie w Polsce zlecaja raczej wszyscy ginekolodzy bo ono nalezy do podstawowych jak mocz i krew :tak:

A ja jestem przerazona tym badaniem, bo w tej ciazy nei ma mowy zebym rano byla bez chociaz gryza jakiegos jedzenia, a juz wogole nie ma opcji wypicia czegos bez jedzenia, bo zaraz leca pawiki :sorry:cos cienko widze to badanie.

reklama
Tez nie slyszalam o saunie na wlosy:zawstydzona/y: Mi wloski tez troszke wypadaja ale tak zawsze mam na jesien, za to cera i paznokcie bardzo mi sie poprawily:-), i nawet mi takie czerwone kropeczki z ramion, ktore mialam od urodzenia poznikaly:laugh2::laugh2: Mam nadzieje, ze po porodzie nie wroca:-p

Do góry