reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
No właśnie.Bólu porodowego się jakoś nie boję.Nie pierwsza i nie ostatnia.Jedynie jakichś komplikacji,powrotu do siebie.Tego,że będę miała rozciętą JĄ będe chodzić jak gęś,że potem po porodzie też mogą być komplikacje...boje sie o zdrowie małej :(( I o figure oczywiście też... bo jak patrz na te rozstępy na piersiach to az mi niedobrze.Potem tego,że nasz związek na tym ucierpi bo nie jesteśmy dojrzałymi w pełni ludźmi (matka dojrzewa przez ciąże i jest zmuszona po porodzie) ojciec młody bo ma 21 lat i pewnie nie tak to sobie wyobraża/wyobrażał... a szkoda gadać.Może tu właśnie jest problem,że ze wszystkim bym sobie poradziła gdybym wiedziała,że on w pełni podoła obowiązkom a nie będę musiała się jeszcze o to zamartwiać zamias skupić na dziecku.Pociesza mnie to,że jego rodzice mieli dziecko jeszcze wcześniej niż my i są szczęśliwi do teraz więc może ma to zakorzenione... jakos :(

Nie wiem, jak to z Wami dokładnie jest bo Was nie znam... ale znam za to kilka par, gdzie jeszcze jako młodsi zostawali ojcami i muszę przyznać, że w niejednym przypadku byłam pod wielkim wrażeniem, jak bardzo ojcostwo zmienia człowieka! Nam jest może nawet łatwiej, dojrzewamy przez całe 9 miesięcy i jakoś tak instynktownie, facetom troszkę ciężej z tą dojrzałością - bo muszą się jej sami nauczyć, nie dostają jej tak łatwo od natury jak my, dlatego na samym początku pewnie trochę będziesz musiała mu pomóc... ale sądzę, że bardzo szybko to on zacznie pomagać (bez pytania i pozwolenia) Tobie :) A najlepiej to przygotowywać go do wszystkiego już w trakcie ciąży, duuużo, duuużo razem rozmawiać o tym wszystkim :) Ja w ogóle myślę, że przyszli ojcowie (szczególnie gdy to ich pierwsze dziecko) są, niezależnie od wieku, podobnie niedojrzali. Ale jeśli Nas kochają to potrafią się naprawdę błyskawicznie uczyć, bez obaw ;-)

reklama
ja zawsze miałam problemy z cerą a w ciąży mi się poprawiła:eek: znajomi gadają, że to dlatego, że chłopak będzie:-p
przez jakiś czas próbowała mi wyjść tylko jakaś plamka na policzku (chyba ta ostuda?), ale już nie zapominam sie smarować i jest ok, używam bardzo fajny krem firmy DAX Perfecta Mama, jest to krem na dzień i na noc przeciw przebarwieniom z filtrem 15, dałam za niego jakieś 15 zł i zniknęły mi nawet zaczerwienienia jakie miałam po lecie po krostkach:tak:

Ostatnio bardzo mi się spodobało imię Kalina ale mam już je w rodzinie,( kto ogląda Brzydule ten widział :p ) i nie wiem czy wypada bym nazwała tak samo moje dziecko?

a o co cho??:eek: bo ja jak zwykle nie wiem, a niby zerkam czasem na Brzydulę:-p
jak Ci się podoba imię (a Kalina to bardzo ładne imię:tak:) i jak nie jest zbyt blisko (np Twój brat :-D:-D buehehe coś mi nie wyszło, raczej brat nie może mieć na imię Kalina:eek::-D no więc np. Twoja siostra ma tak na imię albo jej córka) to ja bym dawała:tak: niektórzy nawet mimo tego by dali, ale to może być trochę dziwne...

;-)że się tak wtrącę z takim pytankiem... robiłyście już testy na obciążenie glukozy? starałam się wyczytać, ale dużo tych postów i widziałam tylko, że się niektóre z Was wybierają... a czy wiecie, jaki wynik jest prawidłowy po wypiciu 50g? ja robiłam to wczoraj, dziś dostałam wyniki i mam na czczo 87mg%, a po wypiciu mam 140mg%. a gdzieś czytałam, że od 140 jest niefajnie, ale dokładnie nie wiem. Wizytę mam dopiero za tydzień, a chcę wiedzieć juuuż;-) jakby któraś się na tym znała, niech pisze:happy:

Dziękuję dziewczynki :)
Jest kandydatem na wspaniałego mężczyznę, ojca tylko na razie dojrzewa.Nie potrafi zrozumieć tego,że mam doła,że się boje o dziecko że czasem mam ochote popłakać... jak wie,że mam tzn napad płaczu,nerwów ciążowych cholernie kiepski dzień i chwycę go za słówko albo zadam głupie pytanie to potrafi rozpętać dużą kłótnię zamiast odpuścić ... poza wynoszeniem nawet siatki z makaronem i pomidorami na górę,noszeniem mojej torebki i podwożeniem mnie wszedzie jesli tylko może nie mam u niego żadnej taryfy ulgowej :( Boje sie że jak maleństwu by coś bylo(TFu tfu) to zaczal by sie odsuwać albo uważac ze to moja wina :( Ot co ale trzymam kciuki że jak zobaczy maleństwo to stanie sie mezczyzna...Bo na prawdę jest kochany.Tylko mnie cos rozboli to natychmiast chc mnie zawozić do lekarza albo o 3 w nocy goni na stacje po no-spe

a o co cho??:eek: bo ja jak zwykle nie wiem, a niby zerkam czasem na Brzydulę:-p
jak Ci się podoba imię (a Kalina to bardzo ładne imię:tak:) i jak nie jest zbyt blisko (np Twój brat :-D:-D buehehe coś mi nie wyszło, raczej brat nie może mieć na imię Kalina:eek::-D no więc np. Twoja siostra ma tak na imię albo jej córka) to ja bym dawała:tak: niektórzy nawet mimo tego by dali, ale to może być trochę dziwne...

Kalina to moja kuzynka ( matki - brata- córka) często się spotykamy i nie wiem czy dać mojej maleńkiej tak samo na imię. Bardzo mi się podoba ale wydaje mi się, że głupio. Bo jeszcze Weronika mi się podoba i mężowi też. A w Brzyduli mogłaś ją po prostu widzieć - siostra Uli, Betti.

reklama
;-)że się tak wtrącę z takim pytankiem... robiłyście już testy na obciążenie glukozy? starałam się wyczytać, ale dużo tych postów i widziałam tylko, że się niektóre z Was wybierają... a czy wiecie, jaki wynik jest prawidłowy po wypiciu 50g? ja robiłam to wczoraj, dziś dostałam wyniki i mam na czczo 87mg%, a po wypiciu mam 140mg%. a gdzieś czytałam, że od 140 jest niefajnie, ale dokładnie nie wiem. Wizytę mam dopiero za tydzień, a chcę wiedzieć juuuż;-) jakby któraś się na tym znała, niech pisze:happy:

do 140 jest norma;-)także luz. Jedyne co może Ci zlecić to dodatkowe obciążenie glukozą ale 75 gr. Często lekarze tak robią. Nie stresuj się :-)

Do góry