reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Widze był tu temat o rozczulonych facetach . Mój misiek gada z brzuszkiem :) Ale na wszelkie zakupy patrzy sceptycznie ... najchętniej wszytsko by kupił jak już dziecko bedzie na świecie ... Na szczescie chociaż troche mu wytłumaczyłam ze zakupy dla małuszka to dla mnie rodzaj rekompensaty za inne wyrzeczenia ( rzucone papierosy , żadnej szklaneczki whiskey , siedzenie w domu , bo nie pracuje ) no i zaczął jakoś przychylniej patrzec na moje zakupowe kaprysy :p

Mój też, ze mamy czas, że spokojnie. To jak mu przedsawiłam wizje, jak sam jedzie na zakupy i musi wybrac ciuszki, wózek i wszystko, bo może się zdarzyć ,ze szybciej pójde do szpitala, albo zacznie się coś dziać to tak przyjał to do wiadomości i już nawet ze mną chodził po sklepach. trzeb im wszystko wyjaśniać. Tez uznał ze dla mnei to bedzie mega frajda robienie tych zakupów, ale ze też jego potrzebuję :)

reklama
Od wczoraj mnie cos w tylku boli, tzn w posladku zwlaszcza jak staje na ta noge:-(Czy ktoras z was tez tak ma? No i jeszcze zaczynam sie martwic bo od wczoraj prawie nie czuje mojej dzidzi:-:)-(
A zgagi poki co nie mam;-)

hmmm to dziwne

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=PyjgNvP7PeM"]YouTube - USG 4D 32 tydzień Kacper[/ame]

32 tydzien. I mi lekarz mowil ze dobrze jest jak jest wieksze dziecko.

u mnie tez lekarka mówiła, ze potem fajnie na sam koniec na pamiątke sobie iśc na 4d.
Ja miałam w 13 tygodniu i już było fajne dzieciątko widac. Potem jest duzo lepiej.​

Ja jeszcze nie robilam zakupow, bo jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic, tu czy w Polsce. A gdzie kupowalas mebelki dla swojej coruni?
No zimno zwlascza rano, dobrze chociaz ze sloneczko swieci poki co i nie jest tak ponuro:):)

Ja jade do Polski na poczatku grudnia i zostaje tam do stycznia. Mam tam lekarke, ktora mnie prowadzi. No i wlasnie nie wiem czy wracac do Oslo w styczniu czy juz tam zostac do porodu. Troche mnie przeraza, ze zostane sama z maluszkiem i nikt mi nie pomoze bo wiadomo maz w pracy. W Polsce moge zawsze liczyc na pomoc mamy w pierwszych dniach:)

\
pamietaj Zabeczka ze jak maz pracuje legalnie to neizle becikowe ci przyslugiwaloby jakbys rodzila w Norwegii (nie jestem pewna czy jak rodzisz w polsce to tez przysluguje, bys musiala sie dowiedziec):-)

warto dopomniec sie o to co sie nalezy :)

Reczywiscie lepiej ze swoimi, sama bym chciala rodzic w polsce, ale ja tu mam lekarza i tu wszystkie swiadczenia wiec dla mnei poporstu duzo lepiej i wygodniej zalatwiac to w Moss:-D

Asiu, wiem ze tu jest niezle becikowe dlatego tez mam watpliwosci gdzie rodzic:) Gdyby nie pieniazki to sprawa bylaby prosta. :-) Mysle ze zanim wyjade do Polski to juz podejme decyzje.

Pysiu, moja mama boi sie latac, ale obiecala ze jakby co to przyleci na 10 dni, bo wiecej jej jednorazowo urlopu nie dadza. Lepsze to niz nic. Mieszkam tu w Oslo jeszcze ze starsza siostra, ale ona niedzieciata i doswiadczenia brak a do tego pracuje. Sama juz nie wiem co mam robic:(

reklama
Pysiu, moja mama boi sie latac, ale obiecala ze jakby co to przyleci na 10 dni, bo wiecej jej jednorazowo urlopu nie dadza. Lepsze to niz nic. Mieszkam tu w Oslo jeszcze ze starsza siostra, ale ona niedzieciata i doswiadczenia brak a do tego pracuje. Sama juz nie wiem co mam robic:(

mama da radę:-D, a spora kasa zawsze się przyda i pewnie inne przywijeje tez tam dostaniesz. Zawsze możesz poszukać kogoś do pomocy. A po zatym to wiele dziewczyn jest zostaewionych same sobie i instynkt działa, także nie martw się na zapas bo sobie świetnie poradzisz. W końcu jesteś lutóweczka, a my zewszystkim damy radę

Do góry