reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Dziewczyny polecam książkę "DIETA PRZYSZŁEJ MATKI" A.Eisenberg i in. Jest w niej wiele cennych informacji. Piszą też o zbyt dużym, jak i zbyt małym przyroście masy ciała. O zagrożeniach jakie te procesy niosą dla matki i dziecka. O istocie sukcesywnego i odpowiedniego przyrostu masy w konkretnych miesiącach ciąży. Ja, jak troszkę poczytałam to postanowiłam zmienić dietę. Oni piszą, że do końca 5 m-ca ciąży winno się przytyć ok 5 kg. Wszelkie skrajności są bardzo niebezpieczne.

:) <przytul> ktorejs juz tlumaczylam o tych miesniach brzucha na tym forum, ze od tego zalezy nasz ksztalt. Ale wiesz...ja mialam wiekszy ten brzuch- on mi sie zmniejszyl :( az wstydze sie mowic ze to praktycznie 6 miesiac :(

ALE CZEGO TY SIĘ WSTYDZISZ!!!! miałabyś powód jakbyś do tej pory przytyła ze 30 kilo!!! Mamy małe zgrabne btrzuchy i tyle, inne dziewczyny mają duże brzuchy. I ich i nasze dzieciaki dobrze się rozwijają. I to jest wazne, a nie jak kots na nas patrzy!!!
U mnie brzuszek własnie urósł o całe 3 cm :) i jest szansa, że może do końca 5 miesiąca ede miała wiecej w pasie niż w tyłku :). Także kataszaone jest pełno dziewczyn, tre nam zazdroszczą, że mamy takie brzuchy, my znowu zazdrościmy tym z duzymi brzuchami i równowaga w przyrodzie zostaje zachowana :)

AgaB, to gratuluję takiego małego przyrostu wagi. Przy 2 to wazne żeby się pilnowac, bo pod koniec kręgosłub bedzie wystarczająco obciązony

Dziękuję dziewczynki. Ja jestem jeszcze w lekkim szoku, tym bardziej, że do dzidziusia cały czas mówiłam jak do dziewczynki. Miała być Lilianka...Hm, muszę ochłonąć (witaj w klubie Kejt)

ja do 5 miesiąca przytyłam 5 kg, a teraz na łeb na szyję przyspiesza:szok: może też dlatego, że leżę? albo mało chodzę? nie mam jak spalić, a jeść się chce jak zwykle:-(

reklama
ja do 5 miesiąca przytyłam 5 kg, a teraz na łeb na szyję przyspiesza:szok: może też dlatego, że leżę? albo mało chodzę? nie mam jak spalić, a jeść się chce jak zwykle:-(
ty jesteś rozgrzeszona :) jak bedziesz duza i męciutka, to dzidziusiowi tez bedzie mięciutko i do lutego nie bedzie chciał wyjść :)

Do góry