reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Dziewczyny polecam książkę "DIETA PRZYSZŁEJ MATKI" A.Eisenberg i in. Jest w niej wiele cennych informacji. Piszą też o zbyt dużym, jak i zbyt małym przyroście masy ciała. O zagrożeniach jakie te procesy niosą dla matki i dziecka. O istocie sukcesywnego i odpowiedniego przyrostu masy w konkretnych miesiącach ciąży. Ja, jak troszkę poczytałam to postanowiłam zmienić dietę. Oni piszą, że do końca 5 m-ca ciąży winno się przytyć ok 5 kg. Wszelkie skrajności są bardzo niebezpieczne.

:) <przytul> ktorejs juz tlumaczylam o tych miesniach brzucha na tym forum, ze od tego zalezy nasz ksztalt. Ale wiesz...ja mialam wiekszy ten brzuch- on mi sie zmniejszyl :( az wstydze sie mowic ze to praktycznie 6 miesiac :(

ALE CZEGO TY SIĘ WSTYDZISZ!!!! miałabyś powód jakbyś do tej pory przytyła ze 30 kilo!!! Mamy małe zgrabne btrzuchy i tyle, inne dziewczyny mają duże brzuchy. I ich i nasze dzieciaki dobrze się rozwijają. I to jest wazne, a nie jak kots na nas patrzy!!!
U mnie brzuszek własnie urósł o całe 3 cm :) i jest szansa, że może do końca 5 miesiąca ede miała wiecej w pasie niż w tyłku :). Także kataszaone jest pełno dziewczyn, tre nam zazdroszczą, że mamy takie brzuchy, my znowu zazdrościmy tym z duzymi brzuchami i równowaga w przyrodzie zostaje zachowana :)

AgaB, to gratuluję takiego małego przyrostu wagi. Przy 2 to wazne żeby się pilnowac, bo pod koniec kręgosłub bedzie wystarczająco obciązony

Dziękuję dziewczynki. Ja jestem jeszcze w lekkim szoku, tym bardziej, że do dzidziusia cały czas mówiłam jak do dziewczynki. Miała być Lilianka...Hm, muszę ochłonąć (witaj w klubie Kejt)

ja do 5 miesiąca przytyłam 5 kg, a teraz na łeb na szyję przyspiesza:szok: może też dlatego, że leżę? albo mało chodzę? nie mam jak spalić, a jeść się chce jak zwykle:-(

reklama
ja do 5 miesiąca przytyłam 5 kg, a teraz na łeb na szyję przyspiesza:szok: może też dlatego, że leżę? albo mało chodzę? nie mam jak spalić, a jeść się chce jak zwykle:-(
ty jesteś rozgrzeszona :) jak bedziesz duza i męciutka, to dzidziusiowi tez bedzie mięciutko i do lutego nie bedzie chciał wyjść :)

Do góry