reklama
kataszaone
nowa mama
Tak powoduje skurcze-twardnienie macicy przez oksytocyne wydzielana (( Ja mam brzuch jak kamień przy pierwszym lepszym podnieceniu :/
KASZTAONE Ja mam coś podobnego...Ostatnio jak się kochaliśmy w piątek to na początku bolało przy samym wejściu ale nie spowodowane śluzem bo ten to ja zawsze mam.Ale ok jakos to wytrzymałam myslałam że jak się rozluźnie i misiek mnie "porozciąga" to będzie lepiej.DUPA! W ogole jakos pozycji pierwszy raz w zyciu nie moglismy dopasować bo mi "Wacław" o kości harował (pierwszy raz w życiu!) wiec kompletny niewypał.Zacisnelam zeby bo widziałam jaki był Skarbek napalony ale z mojej rozkoszy nie wyszło nic.Dodatkowo już któryś tam raz mam swędzenie "tej no" i bol łechtaczki :/ Nie ma żadnego większego śluzu ani brzydkiego zapachu tylko swędzi nieprzyjemnie.Myślę że to infekcje mnie dopadają.Muszę się tam myć ze 3 razy dziennie...jak będzie mniej to od razu coś jest niedobrego:/
Lekarz powiedział że kiedyś w badaniu wyszło mi za mało czegośtam i to właśnie miało za zadanie chronić przed infekcjami dróg rodnych i moczowych.
za malo pewnie pałeczek kwasu mlekowego - ja mam ich wzmożoną ilość - tak wynika z kolejnego mojego wymazu pochwy z ktorego wywszlo ze jestem zdrowiutka. I ch..j, nadal boli ze nie wiem co
kataszaone
nowa mama
Kataszonku zobacz co znalazłam na jakimś forum:
ostatnio było w jakiejś gazetce dla mam.... z tego co pamiętam to było tam napisane że od-
- wysokości mamy(im drobniejsza tym brzuszek większy)
-mięśni brzuszka(im bardziej napięte i rozbudowane tym lepiej brzuszek
trzymają i tym mniejszy ten brzuszek w rezultacie jest i ładniejszy)
-od ilości wód płodowych
-od ilości napływających kilkogramów
-od budowy miednicy...jednym mamą dzieciątka chowają się do środka a inne noszą swoje dzieci przed sobą
a o ile dobrze się orientuję Ty nieźle wysportowana jesteś
<przytul> ktorejs juz tlumaczylam o tych miesniach brzucha na tym forum, ze od tego zalezy nasz ksztalt. Ale wiesz...ja mialam wiekszy ten brzuch- on mi sie zmniejszyl az wstydze sie mowic ze to praktycznie 6 miesiac
kataszaone
nowa mama
a ja dzis nie czulam nic nie wiem czemu zawsze jest bardzo aktywna...
kataszaone
nowa mama
dziekuje wam. ja juz ześwirowałam, potrzebne sa mi takie slowa, bo ja obiektywnie nie umiem na to spojrzec. Dziekuje wam.
a ja wczoraj mało... to zależy jak dzidzia leży sobie ( ja czuję dopiero może od tygodnia i wcale nie jakoś mocno)a ja dzis nie czulam nic nie wiem czemu zawsze jest bardzo aktywna...
dodatkowo: gdzie/jak masz umiejscowione łożysko ( ja np na przedniej ścianie i trochę tłumi to dzidziaczka plus sadełko )
Zjedz sobie coś słodkiego i poleż spokojnie
w książce "w oczekiwaniu na dziecko" (s.204) jest napisane, że wzorce ruchów na tym etapie ciąży są w najlepszym wypadku chaotyczne i częstotliwość zauważalnych ruchów jest bardzo zróżnicowana.
Ostatnia edycja:
plastelinka5
Fanka BB :)
Moja żabcia fika całymi dniami.Jest to na razie bardzo przyjemne bo nie boli Żałuję tylko,że Michał nie miał okazji poczuć tych wybryków najlepiej "przejazdów" jak przyłoży coś i przez cały brzuch przeciągnie ) Jak Misiu kładzie to spokój I co paręnaście minut delikatne smyrnięcie
reklama
plastelinka5
Fanka BB :)
No bardzo możliwe,że antybiotyk mi wszystko wypłukał.Zazywam niby te dobre bakterie teraz ...moze coś pomogą
Podziel się: