reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
jak to mozliwe ze moja mala ma niby na nastepnej wizycie wazyc prawie 700g a wazy praktycznie polowe mniej? mozliwe to jest ze urosnie dwa razy czy niedobra mataka jestem i za malo jem? :(

reklama
Pierwsze ruchy poczulam w 16 tygodniu, ale nie do konca wiedzialam ze to dzidzia bo myslalam ze gdzies w okolicy pepka bede je czuc a byly duzo nizej:szok:
Teraz maluszek najmocniej kopie wieczorem jak zasypiam, i jak cos zjem. A w ciagu dnia to czuje takie delikatne szturchance:-)

tez mam wieczorem nasilone harce! ale tak naprawde to harce mam caly czas.:)

jak to mozliwe ze moja mala ma niby na nastepnej wizycie wazyc prawie 700g a wazy praktycznie polowe mniej? mozliwe to jest ze urosnie dwa razy czy niedobra mataka jestem i za malo jem? :(

kataszonku spokojnie!!! to są dane szacunkowe!! poza tym ja miałam na wizycie w 20 tyg wagę dziecka 400 g a w 21 tyg 450 g, więc albo ich sprzęty czy obliczenia też nie są do końca dokładne, albo dziecko tak szybko rośnie!! jeśli odżywiasz się w miarę normalnie i nie odchudzasz albo nie chodzisz głodna, to jak najbardziej jesteś dobrą matką:tak:

Tomuś - najpiękniejsze imię:tak:
Adaś - pięknie, też jest w moich wyborach...
Hania - bardzo mi się to imię podoba, może jak kiedyś będę miala dziewczynkę to będzie Haneczka...

do moich pierwszych faworytów (Sebastian i Michał) doszedł (oprócz Adama, Filipa, Aleksandra) Wojtuś...

A mnie dzisiaj w nocy bąbel jeden kopał po ... pęcherzu !!! A ja mialam taka gorączkę że nie chciało mi sie z pod kołdry wygrzebywać żeby iść sie wysikać :p

a mnie mały kopie strasznie nisko, prawie nad Cytrynką:szok: ale lekarz mówił, że wszystko ok... a gdzieś wyczytałam że teraz i tak mamy macicę ledwo co nad pępek więc czujemy dzieciaczki raczej pod pępkiem, prawda to??

aaaa i mój mężuś wyczuł dzisiaj kopanki!!! tzn tak bardziej świadomie bo wcześniej coś podobnego czuł ale myślał że to mój brzuszek tak oddycha (głupolek- oddycha w jednym miejscu przez sekundę???:-p:confused2:) i wiecie co pomogło??nie pamiętam kto poradził ale mąż najpierw mocno rozgrzał dłonie i dopiero przykładał i wtedy maly od razu sruuu po łapach ojca:tak::tak::tak:

a mnie mały kopie strasznie nisko, prawie nad Cytrynką:szok: ale lekarz mówił, że wszystko ok... a gdzieś wyczytałam że teraz i tak mamy macicę ledwo co nad pępek więc czujemy dzieciaczki raczej pod pępkiem, prawda to??

aaaa i mój mężuś wyczuł dzisiaj kopanki!!! tzn tak bardziej świadomie bo wcześniej coś podobnego czuł ale myślał że to mój brzuszek tak oddycha (głupolek- oddycha w jednym miejscu przez sekundę???:-p:confused2:) i wiecie co pomogło??nie pamiętam kto poradził ale mąż najpierw mocno rozgrzał dłonie i dopiero przykładał i wtedy maly od razu sruuu po łapach ojca:tak::tak::tak:

Mój tez kopie niko, ale tak z boku. macice mamy troszkę nad pępek dopiero. Któras z dziewczyn taką fajna fotkę wklejała. Meza też już kopła dziecina, ale był zawiedziny, że to tak delikatnie (chyba się spodziewał kopa z pół obrotu Chucka). Musiałam mu tłumaczyć, że dzidziś mały jest i w płynie i nie ma jeszcze siły :-):-):-). Ale wczoraj się uśmiałam. Siedzę i trzymam te nieszczęsne ręce z 10 minut, żeby coś poczuć, po dzidziorek raczej tak delikatnie mnie kopie, ze czuję pod ręką. i nic. Mówie do męza na głos: kurcze, coś mnie dzidziorek dzisiaj nie chce kopać, martwie się. I buch, wtedy mnie raz na odczepnego kopnął :-):-). Z tego prosty wniosek trzeba z dzidziorkiem gadać :)

reklama
Mój kopie nisko i koło pępka, ogólnie wszędzie. Ale nie jest szczególnie ruchliwy średnio 2 razy dziennie. Więc jak czytam co Wasze maluszki wyprawiają to się oczywiście nakręcam. Ostatnio byłam w kinie to tak szalał że byłam w szoku chyba za głośno było. Nie działają na niego jakieś patenty z rozgrzaną ręką.

Do góry