reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama

Wszystkim laseczkom gratuluję objawionych bułeczek i pisiorków :) A tym, które dopiero czekają na objawienia życzę by dzieciaczki grzecznie pokazały co mają między nóżkami- kciuki już zaciśnięte :rofl2:

Rechotku Imię Tomuś jest super, a jak czytałam w znaczeniu imion to po prostu ideał :) Świetny wybór kochana!

Toma- podwajać .Imię oznaczające bliźniaka.

Opanowany, skryty nie miota się z byle powodu. Bardzo rzadko się waha. Wierny, ufny, uczciwy i sprawiedliwy, dla tych których kocha
zrobiłby wszystko. To człowiek walki, który pragnie nadać sens ludzkiemu życiu. Posiada duże zdolności organizatorskie co owocuje sporymi sukcesami. W życiu gdy raz obierze sobie jakąś drogę bardzo trudno mu z niej zejść.

Pochodzenie:aramejskie

Zdrobnienia:Tomek, Tomuś, Tomaszek,

:)

Ostatnia edycja:
Gratulacje :)) A fajne to 3D ? ?
Ja tez nie dostałam zdjęć z 2D wiec wrzuciłam płytke i robiłam "stop-klatki" :i tak powstały "zdjecia"

tez tak mysle zeby tak zrobic, ale cipcie bedzie trudno tak uchwycic bo to sa sekundy, raz wyrazniej raz mniej, ale sporubuje. Na poczatku tylko buzke pokazala a potem reka sie bardzo zaslaniala moja dzidzia.

To 3d jest fajniusie, ale wiesz co? czasami na 2d lepiej widac, ja na 2d wole chyba patrzec...nie wiem sama takie troche znieksztalcone jest to 3d. Pokazal mi lekarz zdjkecia z 2d i byly ladniejsze ( nie moje zdjecia ale pani co byla przede mna :p ;) ) fajnie bardzo wyszly, bardzo dokladnie.
I ten lekarz mi doradzal zeby przyjsc do niego jak bedzie gdzies 26-28 tydzien, bo wtedy dzidzia bedzie ladniej wygladac, bedzie sie juz inaczej zachowywac, przekrecac i fikolki robic. I ze duzo wiecej zobaczymy. Wiecie jaki fajny z niego gosc? Mowi ze za to ze malo dzis zrobilismy to placimy tylko polowe a na druga polowe wlasnie za miesiac nas zaprasza :szok: ( jakby to jego wina byla). Baaaardzo sie ucieszylismy! a robil to usg ze 40 min wiec bardzo sie staral! naprawde super lekarz. Chyba nastepnym razem on bedzie mnie prowadzil!

Ja jakos nie mam przekonania do imienia Weronika :sorry2: Tzn imie takie jak kazde imie, nawet nie takie bardzo nowoczesne (nie lubie takich), ale jakos zle mi sie kojarzy :eek: Te skojarzenia sa paskudne, kazde imie potrafia czlowiekowi obrzydzic. A Weroniki ktore znam sa takie jakies rozlazłe, niezdecydowane i wogole pogubione w zyciu, zyja we wlasnym swiecie i to w niezbyt pozytywnym znaczeniu, a do tego egoistki. Albo tylko ja mam takie skojarzenia :eek::-D

Lucyś, ja niestety też nie mam dobrych skojarzeń z tym imieniem (znałam taką jedną i była dokładanie taka jak ją opisałaś- jezu to chyba nie ta sama co? :szok::eek: hahha)

Ale z drugiej strony znam teraz jedną Weronikę (mówimy do niej Wera) i jest super kobietą, zdecydowaną, konkretną i sympatyczną :) Więc chyba nie ma reguły.

Ja zaczęłam mieć wątpliwości co do Aleksandry gdy czytałam opis tego imienia, a teraz mam to w głębokim poważaniu. Podoba mi się strasznie i już nie zmienię zdania. Wierzę tylko w dobre cechy tego imienia i każdego innego :) Resztę mam w d... i wszystkim proponuję iść tym tropem :)

Czesc dziewczynki ja wlasnie wrocilam z usg z dzidzia wszystko w porzadku,widzialam siusiaka wiec czekam na synka:-)tylko moj niunius jest za nisko i grozi mi krwotok co wiaze sie z przedwczesnym porodem mam nadzieje ze doczekam terminu porodu.No i mam lezecz zero dzwigania i przemeczania sie.Troche jestem zalamana bo jak nie chce stracic dzidzi:-:)-(
Trzymam kciuki za wasze dzidziusie:tak::tak:

Czesc dziewczynki ja wlasnie wrocilam z usg z dzidzia wszystko w porzadku,widzialam siusiaka wiec czekam na synka:-)tylko moj niunius jest za nisko i grozi mi krwotok co wiaze sie z przedwczesnym porodem mam nadzieje ze doczekam terminu porodu.No i mam lezecz zero dzwigania i przemeczania sie.Troche jestem zalamana bo jak nie chce stracic dzidzi:-:)-(

witaj w klubie- to samo mi wczoraj powiedzial i dlatego jestem od wczoraj przybita ....:(

Edytka, nie ma co panikować, po prostu dbaj o siebie i przestrzegaj zaleceń lekarza. Nic złego się nie dzieje, lekarz tylko dmucha na zimne. Więc uszka do góry słonko :) No i gratuluję chłopczyka :) Chyba zaczyna się wyrównywać liczba chłopców do dziewczynek, ktoś liczył? :)

Ja jakos nie mam przekonania do imienia Weronika :sorry2: Tzn imie takie jak kazde imie, nawet nie takie bardzo nowoczesne (nie lubie takich), ale jakos zle mi sie kojarzy :eek: Te skojarzenia sa paskudne, kazde imie potrafia czlowiekowi obrzydzic. A Weroniki ktore znam sa takie jakies rozlazłe, niezdecydowane i wogole pogubione w zyciu, zyja we wlasnym swiecie i to w niezbyt pozytywnym znaczeniu, a do tego egoistki. Albo tylko ja mam takie skojarzenia :eek::-D

Lucyś, ja niestety też nie mam dobrych skojarzeń z tym imieniem (znałam taką jedną i była dokładanie taka jak ją opisałaś- jezu to chyba nie ta sama co? :szok::eek: hahha)

Ale z drugiej strony znam teraz jedną Weronikę (mówimy do niej Wera) i jest super kobietą, zdecydowaną, konkretną i sympatyczną :) Więc chyba nie ma reguły.

Ja zaczęłam mieć wątpliwości co do Aleksandry gdy czytałam opis tego imienia, a teraz mam to w głębokim poważaniu. Podoba mi się strasznie i już nie zmienię zdania. Wierzę tylko w dobre cechy tego imienia i każdego innego :) Resztę mam w d... i wszystkim proponuję iść tym tropem :)
Ja proponuję nei czytac zanczenia imion :)

Moja mama znała strasznie złośliwą Monikę i postanowiła mnie tak nazwać na przekór, bo wszyscy jej to powtarzali, że żłosliwie to będzię, i co i teraz mam mnie złosliwią zołze :)

reklama
ja sobie siedze i lezki mi leca bo bardzo kocham mojego syneczka i nie chce go stracic.Maz juz wie ze bedzie synek ale nie wie ze jest tak nisko i czym to grozi,narazie nie ma go w domu ale jak wroci nie wiem jak mam mu to powiedziec:-:)-( bo to nasze dlugo wyczekane malenstwo.
Ale mysle pozytywnie musi byc dobrze z naszymi malenstwami:-)
Kataszone bedzie dobrze tylko nie mozemy sie przemeczac,jak najwiecej wypoczywaj.

Do góry