reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja proponuję nei czytac zanczenia imion :)

Moja mama znała strasznie złośliwą Monikę i postanowiła mnie tak nazwać na przekór, bo wszyscy jej to powtarzali, że żłosliwie to będzię, i co i teraz mam mnie złosliwią zołze :)

Pysiaczku Nie wierzę, że jesteś złośliwą zołzą ;) No może troszkę... ihiih żarcik :p No, a co do znaczenia imion zgadzam się w 100% też nie proponuję patrzeć na znaczenia imion. Tzn. patrzeć jak najbardziej, ale nie przywiązywać uwagi do tych niezaciekawych cech, ale do tych dobrych oczywiście :) Grunt to pogoda ducha i wiara w to co dobre, bo podobno dobre myśli przyciągają dobre zdarzenia i na odwrót :)

reklama
Czesc dziewczynki ja wlasnie wrocilam z usg z dzidzia wszystko w porzadku,widzialam siusiaka wiec czekam na synka:-)tylko moj niunius jest za nisko i grozi mi krwotok co wiaze sie z przedwczesnym porodem mam nadzieje ze doczekam terminu porodu.No i mam lezecz zero dzwigania i przemeczania sie.Troche jestem zalamana bo jak nie chce stracic dzidzi:-:)-(
Trzymam kciuki za wasze dzidziusie:tak::tak:

witaj w klubie- to samo mi wczoraj powiedzial i dlatego jestem od wczoraj przybita ....:(
Dziewczynki leżeć i odpoczywać a na pewno wszystko będzie dobrze:tak: I gratuluje Synusia:tak::-)

Edytka, nie ma co panikować, po prostu dbaj o siebie i przestrzegaj zaleceń lekarza. Nic złego się nie dzieje, lekarz tylko dmucha na zimne. Więc uszka do góry słonko :) No i gratuluję chłopczyka :) Chyba zaczyna się wyrównywać liczba chłopców do dziewczynek, ktoś liczył? :)

Dziekuje za wsparcie i mile slowa doceniam to i lepiej mi sie zrobilo po tych pocieszajacych slowach:-):-)mysle pozytywnie bo to jedyne co moge zrobic nie moge sie zalamac,bo dzidzia bylaby smutna
;-)

Nikt nie jest idealny i na pewno nie można wszystkiego zwalać na imię. :-p
A znalazłyście gdzieś znaczenie imienia Milena ? Ja nigdzie nie mogę znaleźć ...

U nas teraz dla dziewczynki nadal podoba nam się Oleńka-Aleksandra, ale zastanawiamy się jeszcze nad Kariną. A co do chłopca to nadal prawie na 100% Czarek- Cezary.

Co do imienia Róża-piękne, oryginalne, pamiętam, że miałam nauczycielkę o tym imieniu-pamiętam ją jako kobietę bardzo mądrą, z klasą i niesamowicie pozytywną osobę :-)

Też podoba mi się imię Karina (ale kolega powiedział mi, że jak dla konia hehe), Kamila również mi się podoba, ale co z tego jak muszę wymyślić coś dla synka.... :-p

Edyta gratuluję synusia :-) Nie może być źle skoro lekarz nie zostawił Cię w szpitalu. Przestrzegaj tylko jego zaleceń i na bank będzie dobrze. Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie :-D

810428oosnnxapod.gif
empty.gif

empty.gif

ja sobie siedze i lezki mi leca bo bardzo kocham mojego syneczka i nie chce go stracic.Maz juz wie ze bedzie synek ale nie wie ze jest tak nisko i czym to grozi,narazie nie ma go w domu ale jak wroci nie wiem jak mam mu to powiedziec:-:)-( bo to nasze dlugo wyczekane malenstwo.
Ale mysle pozytywnie musi byc dobrze z naszymi malenstwami:-)
Kataszone bedzie dobrze tylko nie mozemy sie przemeczac,jak najwiecej wypoczywaj.

wiem wiem :( ja akurat bylam bardzo aktywna w ciazy, cwicze itd...a teraz...teraz moge o tym zapomniec, pewnie o basenie tez :( musze jescze zapytac o basen mojego ginekologa...chociaz sama nie wiem czy jest sens jak przy kazdej wizycie na basenie bede sie bac :( co to za przyjemnosc :(

Ja na poczatku juz przechodzilam traumę, naszczescie wszytko sie ladnie zasklepilo...ale teraz jestem zagrozona ze w kazdej sytuacji znowu moze byc to samo :( strasznie sie boje... nic mnie nie cieszy, nawet przepiekne kombinezoniki jakie kupilam, bardzo slodziaste...moj kochany wie ze jest nisko, slyszal o tym ale nie slyszal dalej- czym to grozi itd...Moj lekarz mu powie, ja nie potrafie i tak sie czuje wielu rzeczy winna w tej ciazy- ze nie umiem jesc,ze mam depresje, ze jestem chora na tarczyce i dziecko tez moze przejac chorobe,ze to ze sro...nie mam ochoty na nic...i coiagle mi sie plakac chce...

Jak sie u mnie dowiedzieli ze bedzie dziewczunusia to mojej mamy kolezanka ( baaaardzo fajna babka) powiedziala ze koniecznie musi byc Klara, koniecznie i nie ma wyjscia :p
Ja jednak mimo jej nalegania wybrałam Igę. A raczej narzeczony wybrał, bo ja mialam wybierac dla chlopca.

reklama
Jak sie u mnie dowiedzieli ze bedzie dziewczunusia to mojej mamy kolezanka ( baaaardzo fajna babka) powiedziala ze koniecznie musi byc Klara, koniecznie i nie ma wyjscia :p
Ja jednak mimo jej nalegania wybrałam Igę. A raczej narzeczony wybrał, bo ja mialam wybierac dla chlopca.

Klara? Iga milion razy ładniejsze

Do góry