reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja proponuję nei czytac zanczenia imion :)

Moja mama znała strasznie złośliwą Monikę i postanowiła mnie tak nazwać na przekór, bo wszyscy jej to powtarzali, że żłosliwie to będzię, i co i teraz mam mnie złosliwią zołze :)

Pysiaczku Nie wierzę, że jesteś złośliwą zołzą ;) No może troszkę... ihiih żarcik :p No, a co do znaczenia imion zgadzam się w 100% też nie proponuję patrzeć na znaczenia imion. Tzn. patrzeć jak najbardziej, ale nie przywiązywać uwagi do tych niezaciekawych cech, ale do tych dobrych oczywiście :) Grunt to pogoda ducha i wiara w to co dobre, bo podobno dobre myśli przyciągają dobre zdarzenia i na odwrót :)

reklama
Czesc dziewczynki ja wlasnie wrocilam z usg z dzidzia wszystko w porzadku,widzialam siusiaka wiec czekam na synka:-)tylko moj niunius jest za nisko i grozi mi krwotok co wiaze sie z przedwczesnym porodem mam nadzieje ze doczekam terminu porodu.No i mam lezecz zero dzwigania i przemeczania sie.Troche jestem zalamana bo jak nie chce stracic dzidzi:-:)-(
Trzymam kciuki za wasze dzidziusie:tak::tak:

witaj w klubie- to samo mi wczoraj powiedzial i dlatego jestem od wczoraj przybita ....:(
Dziewczynki leżeć i odpoczywać a na pewno wszystko będzie dobrze:tak: I gratuluje Synusia:tak::-)

Edytka, nie ma co panikować, po prostu dbaj o siebie i przestrzegaj zaleceń lekarza. Nic złego się nie dzieje, lekarz tylko dmucha na zimne. Więc uszka do góry słonko :) No i gratuluję chłopczyka :) Chyba zaczyna się wyrównywać liczba chłopców do dziewczynek, ktoś liczył? :)

Dziekuje za wsparcie i mile slowa doceniam to i lepiej mi sie zrobilo po tych pocieszajacych slowach:-):-)mysle pozytywnie bo to jedyne co moge zrobic nie moge sie zalamac,bo dzidzia bylaby smutna
;-)

Nikt nie jest idealny i na pewno nie można wszystkiego zwalać na imię. :-p
A znalazłyście gdzieś znaczenie imienia Milena ? Ja nigdzie nie mogę znaleźć ...

U nas teraz dla dziewczynki nadal podoba nam się Oleńka-Aleksandra, ale zastanawiamy się jeszcze nad Kariną. A co do chłopca to nadal prawie na 100% Czarek- Cezary.

Co do imienia Róża-piękne, oryginalne, pamiętam, że miałam nauczycielkę o tym imieniu-pamiętam ją jako kobietę bardzo mądrą, z klasą i niesamowicie pozytywną osobę :-)

Też podoba mi się imię Karina (ale kolega powiedział mi, że jak dla konia hehe), Kamila również mi się podoba, ale co z tego jak muszę wymyślić coś dla synka.... :-p

Edyta gratuluję synusia :-) Nie może być źle skoro lekarz nie zostawił Cię w szpitalu. Przestrzegaj tylko jego zaleceń i na bank będzie dobrze. Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie :-D

810428oosnnxapod.gif
empty.gif

empty.gif

ja sobie siedze i lezki mi leca bo bardzo kocham mojego syneczka i nie chce go stracic.Maz juz wie ze bedzie synek ale nie wie ze jest tak nisko i czym to grozi,narazie nie ma go w domu ale jak wroci nie wiem jak mam mu to powiedziec:-:)-( bo to nasze dlugo wyczekane malenstwo.
Ale mysle pozytywnie musi byc dobrze z naszymi malenstwami:-)
Kataszone bedzie dobrze tylko nie mozemy sie przemeczac,jak najwiecej wypoczywaj.

wiem wiem :( ja akurat bylam bardzo aktywna w ciazy, cwicze itd...a teraz...teraz moge o tym zapomniec, pewnie o basenie tez :( musze jescze zapytac o basen mojego ginekologa...chociaz sama nie wiem czy jest sens jak przy kazdej wizycie na basenie bede sie bac :( co to za przyjemnosc :(

Ja na poczatku juz przechodzilam traumę, naszczescie wszytko sie ladnie zasklepilo...ale teraz jestem zagrozona ze w kazdej sytuacji znowu moze byc to samo :( strasznie sie boje... nic mnie nie cieszy, nawet przepiekne kombinezoniki jakie kupilam, bardzo slodziaste...moj kochany wie ze jest nisko, slyszal o tym ale nie slyszal dalej- czym to grozi itd...Moj lekarz mu powie, ja nie potrafie i tak sie czuje wielu rzeczy winna w tej ciazy- ze nie umiem jesc,ze mam depresje, ze jestem chora na tarczyce i dziecko tez moze przejac chorobe,ze to ze sro...nie mam ochoty na nic...i coiagle mi sie plakac chce...

Jak sie u mnie dowiedzieli ze bedzie dziewczunusia to mojej mamy kolezanka ( baaaardzo fajna babka) powiedziala ze koniecznie musi byc Klara, koniecznie i nie ma wyjscia :p
Ja jednak mimo jej nalegania wybrałam Igę. A raczej narzeczony wybrał, bo ja mialam wybierac dla chlopca.

reklama
Jak sie u mnie dowiedzieli ze bedzie dziewczunusia to mojej mamy kolezanka ( baaaardzo fajna babka) powiedziala ze koniecznie musi byc Klara, koniecznie i nie ma wyjscia :p
Ja jednak mimo jej nalegania wybrałam Igę. A raczej narzeczony wybrał, bo ja mialam wybierac dla chlopca.

Klara? Iga milion razy ładniejsze

Do góry