reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Patrycja dzięki za przyjęcie do rodziny:-D:-D:-D
Na lutóweczkach rzeczywiście atmosfera jest goraca co bardzo mi sie podoba:tak:
Wszystkie fajne dziewczyny jesteście ,dlatego w końcu dołączyłam.U Was jest tak jakos ..na luzie;-)

Jak to powiedziała kiedyś słynna Lodówka: "MY NIE OWIJAMY GÓWNA W PAPIEREK!" hehe

reklama
Nie no bez przesady, seks przecież nie jest zabroniony, jeżeli jest wszystko w porządku!Dziecko jest chronione przez mięśnie macicy, błony płodowe i płyn owodniowy, a więc całkowicie bezpieczne. Podczas stosunku może odczuwać jedynie kołysanie (to macica delikatnie kurczy się w czasie orgazmu).Podczas orgazmu w organizmie kobiety wydziela się oksytocyna, wywołująca skurcze macicy. Poza tym w spermie znajdują się prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki macicy. Oczywiście działa to dopiero wtedy, gdy na poród rzeczywiście już czas. Nie ma na to niezbitych dowodów, ale zawsze warto spróbować. To z pewnością przyjemniejsze niż kroplówka z oksytocyną. Więc nie ma się czego obawiać, a w 9 miesiącu zwolnić tempo :)

a ja w środę i to w koncu u swojego ginka i mam nadzieję, że powie, że wszystko się ładnie zasklepilo i nie muszę leżeć i mogę się seksić....ahhhhhhhhhh.... zwariuję do środy!!!!!!!!

Nie no bez przesady, seks przecież nie jest zabroniony, jeżeli jest wszystko w porządku!Dziecko jest chronione przez mięśnie macicy, błony płodowe i płyn owodniowy, a więc całkowicie bezpieczne. Podczas stosunku może odczuwać jedynie kołysanie (to macica delikatnie kurczy się w czasie orgazmu).Podczas orgazmu w organizmie kobiety wydziela się oksytocyna, wywołująca skurcze macicy. Poza tym w spermie znajdują się prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki macicy. Oczywiście działa to dopiero wtedy, gdy na poród rzeczywiście już czas. Nie ma na to niezbitych dowodów, ale zawsze warto spróbować. To z pewnością przyjemniejsze niż kroplówka z oksytocyną. Więc nie ma się czego obawiać, a w 9 miesiącu zwolnić tempo :)
Wyczerpujaca i zadowalajaca mnie odpowiedź.Tak tez myslałam,ale może ktos wie wiecej niz ja;-)

to ja już tylko potwierdzę po dzisiejszym usg, doktor stwierdził, że to mężczyzna płci męskiej :))) zrobił nawet zdjęcie jajców ale drukarka się sfajtoliła i rozmazała wszystko ... :-D

a ja mam znowu w poniedziałek 05/10/09 ... już 3 raz pod rząd... pilnujemy szyjki, bo wredna ma tendencje do skracania się a nie możemy jej na to pozwolić :) i w poniedziałek decyzja, czy zszywamy, czy pilnujemy dalej :)))

Ja zawsze po orgazmie mam strasznie twardy brzuch,a to wszystko przez ta oksytocyne i troche sie wtedy boje. W 9 zwolnic tempo? Ja właśnie chciałam przyspieszyć żeby dzidzie mieć wcześniej :) Z wielu względów wolałabym urodzić w 38 tygodniu a nie w 42 np...

W takim razie gratuluję synusia :-D
its-a-boy7.gif

reklama
Do góry