marga82
Lutóweczka2010
za wszystkie trzymam dzisiaj kciuki! i prosze koniecznie zdawac relacje i nie trzymac nas w niepewnosci!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
i tacy powinni byc wszystcyn lekarzeNo i bylam wzoraj i ja u lekarza. To co najwazniesze to wszystko wszystko wszystko jest super :-) Moje wyniki moczu sa dobre a morfologia wrecz swietna, lekarz byl w szoku ze w ciazy mozna miec tak dobre wyniki, bo dawno takich nie widzial. Waga tez odbrze bo od ostatgniej wizyty tylko 1 kg do przodu czyli w sumie 2. Cisnienie ladne 100/60. Szyjka dluga, twarda, zamknieta. Tylko macica troche twarda, "stawia sie" i to pewnie przez to te bole, dlatego mam brac mg 3 razy dziennie az do nastepnej wizyty.
Chyba ze cos by sie dzialo to wtedy zglosic sie do niego lub do szpitala i poloza mnie na dwa dni pod kroplowke z mg. Ale ja tam wierze ze bedzie oki ;-):-)
Witus jest nadal Witusiem jak to lekarz ujal "siusiak nie odpadl od ostatniej wizyty" Macice mam baaardzo duza jak na ten etap ciazy, siega juz duzo ponad pepek, no i w zwiazku z tym maly tez juz nie jest taki maly. Ma 344g ( i to w sumie w normie) ale jest dlugi-razem z nogami ma juz ok 25 cm Nogi ma caly czas wyciagniete do gory, prawie wyprostowane pod moje cycki tak ze zajmuje caly brzuszek :-) Lekarz badal mnie bardzo dlugo, bo sprawdzal wszystkie parametry, i tak mozg, glowka, brzuszek, zoladek, nerki, kosci udowe (maja ponad 3 cm kazda) wszystko jest pieknie. Nawet nie wiecie jaka wyszlam zadowolona z tej wizyty :-):-):-) Jedyne co to powiedzial ze szkod anaszych pieniedzy na USG 4d bo mamy uparciucha i my zaplacimy kupe kasy a Witek i tak sie nam nei pokaze, wiec szkoda kasy i nerwow. W porzadku lekarz bo inny to by nam polecal zeby tylko zarobic. A pojedyncze zdjecia w USG 3d czy filmik w 4D bedzie poprostu probowal zrobic na wizycie :-)
Ale sie rozpisalam, chyba macie juz dosc
Luczynka cudowne wiadomości No i superowe zdjęcia.
Trafiłaś na fajnego lekarza - a takich niestety jest niewielu...
Ja od miesiąca biorę magnez ale jakoś nie widzę większej różnicy... :-( Mi kazał brać 1000 mg dziennie, a Ty ile ?
Rozumiem że brzuch Ci twardnieje - tak ? U mnie to są takie chwilowe "spięcia". Nie wiem czy warto w takiej sytuacji brać nospę. W przyszły czwartek mam wizytę to się wypytam.