reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
No i bylam wzoraj i ja u lekarza. To co najwazniesze to wszystko wszystko wszystko jest super :-) Moje wyniki moczu sa dobre a morfologia wrecz swietna, lekarz byl w szoku ze w ciazy mozna miec tak dobre wyniki, bo dawno takich nie widzial. Waga tez odbrze bo od ostatgniej wizyty tylko 1 kg do przodu czyli w sumie 2. Cisnienie ladne 100/60. Szyjka dluga, twarda, zamknieta. Tylko macica troche twarda, "stawia sie" i to pewnie przez to te bole, dlatego mam brac mg 3 razy dziennie az do nastepnej wizyty.
Chyba ze cos by sie dzialo to wtedy zglosic sie do niego lub do szpitala i poloza mnie na dwa dni pod kroplowke z mg. Ale ja tam wierze ze bedzie oki ;-):-)

Witus jest nadal Witusiem :-D jak to lekarz ujal "siusiak nie odpadl od ostatniej wizyty" :-D:-D:laugh2: Macice mam baaardzo duza jak na ten etap ciazy, siega juz duzo ponad pepek, no i w zwiazku z tym maly tez juz nie jest taki maly. Ma 344g ( i to w sumie w normie) ale jest dlugi-razem z nogami ma juz ok 25 cm :szok: Nogi ma caly czas wyciagniete do gory, prawie wyprostowane pod moje cycki :-D tak ze zajmuje caly brzuszek :tak::-) Lekarz badal mnie bardzo dlugo, bo sprawdzal wszystkie parametry, i tak mozg, glowka, brzuszek, zoladek, nerki, kosci udowe (maja ponad 3 cm kazda:szok:) wszystko jest pieknie. Nawet nie wiecie jaka wyszlam zadowolona z tej wizyty :-):-):-) Jedyne co to powiedzial ze szkod anaszych pieniedzy na USG 4d bo mamy uparciucha i my zaplacimy kupe kasy a Witek i tak sie nam nei pokaze, wiec szkoda kasy i nerwow. W porzadku lekarz bo inny to by nam polecal zeby tylko zarobic. A pojedyncze zdjecia w USG 3d czy filmik w 4D bedzie poprostu probowal zrobic na wizycie :-)

Ale sie rozpisalam, chyba macie juz dosc:-p

No i bylam wzoraj i ja u lekarza. To co najwazniesze to wszystko wszystko wszystko jest super :-) Moje wyniki moczu sa dobre a morfologia wrecz swietna, lekarz byl w szoku ze w ciazy mozna miec tak dobre wyniki, bo dawno takich nie widzial. Waga tez odbrze bo od ostatgniej wizyty tylko 1 kg do przodu czyli w sumie 2. Cisnienie ladne 100/60. Szyjka dluga, twarda, zamknieta. Tylko macica troche twarda, "stawia sie" i to pewnie przez to te bole, dlatego mam brac mg 3 razy dziennie az do nastepnej wizyty.
Chyba ze cos by sie dzialo to wtedy zglosic sie do niego lub do szpitala i poloza mnie na dwa dni pod kroplowke z mg. Ale ja tam wierze ze bedzie oki ;-):-)

Witus jest nadal Witusiem :-D jak to lekarz ujal "siusiak nie odpadl od ostatniej wizyty" :-D:-D:laugh2: Macice mam baaardzo duza jak na ten etap ciazy, siega juz duzo ponad pepek, no i w zwiazku z tym maly tez juz nie jest taki maly. Ma 344g ( i to w sumie w normie) ale jest dlugi-razem z nogami ma juz ok 25 cm :szok: Nogi ma caly czas wyciagniete do gory, prawie wyprostowane pod moje cycki :-D tak ze zajmuje caly brzuszek :tak::-) Lekarz badal mnie bardzo dlugo, bo sprawdzal wszystkie parametry, i tak mozg, glowka, brzuszek, zoladek, nerki, kosci udowe (maja ponad 3 cm kazda:szok:) wszystko jest pieknie. Nawet nie wiecie jaka wyszlam zadowolona z tej wizyty :-):-):-) Jedyne co to powiedzial ze szkod anaszych pieniedzy na USG 4d bo mamy uparciucha i my zaplacimy kupe kasy a Witek i tak sie nam nei pokaze, wiec szkoda kasy i nerwow. W porzadku lekarz bo inny to by nam polecal zeby tylko zarobic. A pojedyncze zdjecia w USG 3d czy filmik w 4D bedzie poprostu probowal zrobic na wizycie :-)

Ale sie rozpisalam, chyba macie juz dosc:-p
i tacy powinni byc wszystcyn lekarze

Luczynka cudowne wiadomości :-D No i superowe zdjęcia.
Trafiłaś na fajnego lekarza - a takich niestety jest niewielu...
Ja od miesiąca biorę magnez ale jakoś nie widzę większej różnicy... :-( Mi kazał brać 1000 mg dziennie, a Ty ile ?

Luczynka cudowne wiadomości :-D No i superowe zdjęcia.
Trafiłaś na fajnego lekarza - a takich niestety jest niewielu...
Ja od miesiąca biorę magnez ale jakoś nie widzę większej różnicy... :-( Mi kazał brać 1000 mg dziennie, a Ty ile ?

3 razy dziennie po 500. Musze disiaj podjechac do apteki i kupic no i zobaczymy co sie bedzie dzialo. Jak to nei pomoze to mam dobrac sobie spokojnie nospe bo jest bezpieczna w ciazy.

Rozumiem że brzuch Ci twardnieje - tak ? U mnie to są takie chwilowe "spięcia". Nie wiem czy warto w takiej sytuacji brać nospę. W przyszły czwartek mam wizytę to się wypytam.

reklama
Rozumiem że brzuch Ci twardnieje - tak ? U mnie to są takie chwilowe "spięcia". Nie wiem czy warto w takiej sytuacji brać nospę. W przyszły czwartek mam wizytę to się wypytam.

Mnie twardnieje brzuch tez, ale glowny problem to ogromne bole podbrzusza, tak na wysokosci cipki ;-)To tak jakby jeden wielki skurcz. Jak troche dluzej posiedze to nei moge sie potem wyprostowac, a boli przy tym jak cholera :sorry:

Do góry