reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
jak czytam wasz posty to widac że kazda z nas przechodzi to inaczej jedni dużo na plusie inni nawet na minusi dopóki lekarz mówi zeby się nie martwic to jest ok

ja mam niecałe 3 kg na plusie i wszyscy mówią że to jest taka "wzorcowa" waga wkońcu już 21 tydzień mam, a przed ciążą moja waga tez była taka akurat (ni za mało ni za dużo) tylko mój mąż marudzi że za mało jem i tyję ale cóż nie dogodzisz kazdmu :)

reklama
KATASZAONE Wydaje mi się, że największy problem mają Twoi bliscy, którzy martwią się o Ciebie, ale nie zdają sobie sprawy, że robią Ci "krzywdę" tym ciągłym obserwowaniem, wyliczaniem jedzenia... Z drugiej strony- nie znam się na tym, nie wiem czy dobrze myślę- może jesteś teraz na tym punkcie przewrażliwiona i może nadinterpretujesz pewne zachowania rodziny. Próbuję Cię zrozumieć i tak sobie myślę, że to podobne uczucie do takiego jak jesteś w sklepie, w którym obserwuje się czy klienci nie kradną. Jesteś uczciwym klientem, ale jak ktoś śledzi każdy Twój ruch to się nagle czujesz jak złodziej. Jeśli tak jest- to może spróbuj porozmawiać z bliskimi o tym co czujesz, bo pewnie nie zdają sobie sprawy z tego, że nieświadomie robią Ci krzywdę zamiast pomagać...

oni tez maja niewatpliwie problem, bo anoreksja nie jest chorobą na ktora choruje jedna osoba w danej grupie - w jednej osobie pokazuja sie objawy, ale od inych moga pochodzic przyczyny i inni tez zaczynaja wariować. Natomiast nie da sie nadinterpretowywac tego co mowia wprost - bo tak mowia, codziennie i codziennie mnie pytaja ile zjadlam :| albo - "ale fajnie ze jesz sobie taka kolacje" albo "bardzo ladnie dzis zjadlas" . kiedy pojawia sie anoreksja wszysycy naokolo zaczynaja świrowac.natomiast rozmowa tez tego nie zalatwia, bo rozmow bylo w brud, nawet rozmawiali z moim terapeuta, ale tak jak mowie - oni tez juz sa w tym gownie zgubieni :( i sami nie wiedza co maja robic zeby bylo dobrze.

ale juz nie zameczam tymi moimi wypoconymi łzami. Oby zadna z naszych coreczek nie zachorowala na to swinstwo.

kataszone- no sa wady co do znieczulenia, spowalnia porod (chodzi mi o rozwarcie). Ja mialam porod wywolywany, przyjechalam do szpitala rano na 8 gdzies o kolo 2 dostalam znieczulenie. A po 6 dopiero mialam rozwarcie na 10cm i zacza sie porod ( a juz przez dwa tygodnie chodzilam z rozwarciem na 3cm). Ale reszta juz poszla szybko, 20min i maly byl z nami.

Ja tez na poczatku chcialam rodzic bez znieczulenia, mialam takie plany ale puzniej na sali zmienilam zdanie. Teraz tez jeszcze niewiem czy bende brala znieczulenie czy nie zobacze jaki bendzie bol.
tez wlasnie ostatecznie wyszto u mnie rozwiaze sie na sali. Taki mam plan, o jakim mowilam, natmoast nie wiem jak bedzie - obym nie musiala lezec non stop bo zdechne.
Poza tym bardzo chce zeby dzidzia jaknajszybciej wyszla i sie nie meczyla - wiec na 99% bez znieczulenia.

KATASZAONE Cóż w takim razie mogę powiedzieć... Życzę Tobie i Twoim bliskim z całego serca dużo spokoju i wzajemnego zrozumienia. A Tobie kochana pozytywnej myśli. Ściskam Cię bardzo mocno :-)

reklama
Do góry