reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Fajnie czuć bejbolka, wciąż nie mogę uwierzyć, że to naprawdę dzidź ;-) I choć czuję to jako takie delikatne puknięcia to przynajmniej wiem, że to dzidzi bo wcześniej tego nie czułam :-) A tym, które tęsknią za tym by poczuć to co mogę powiedzieć- poczujecie na pewno słoneczka moje kochane :-) Ile ja się namarudziłam i co? wymarudziłam w końcu hhaha:-D Więc uszki do góry i może też pomarudźcie sobie to wymarudzicie tak jak ja :tak:

Wiem że ta lista jest orientacyjna i nie będziecie jej się pewnie kurczowo trzymać, ale Wam się troszkę jeszcze powymądrzam co do tej listy do szpitala. Zredukujcie troszkę ilość pieluszek tetrowych bo 10-15 szt to spora paka wychodzi i torba się zrobi wielgaśna, a powinny wystarczyć ze 3-4 szt. Paznokci w szpitalu nie pozwalają obcinać, bo podobno tam jest największe ryzyko, że jak się maluszka niechcący skaleczy to załapie jakieś dziadostwo, dlatego zamiast nożyczek łapki-niedrapki.

Ogólnie listy bardzo fajne i pewnie z nimi w łapce się będę pakować:-)

Och... nie strasz mnie kochana... Mi niby lekarz powiedział w 17t3d że na 99% dziewczynka, ale ja jakoś nie mogę sobie teraz wyobrazić rozczarowania...
Ten sam lekarz mojej przyjaciółce też w 18 tygodniu powiedział że chłopak no i urodził się Kubuś - Gigant :-)
W poniedziałek idę na państwowe USG i mam nadzieję że ten lekarz potwierdzi płeć :-p

E tam nie mysl o tym..jesli dziecko dobrze sie pokaze to zadko są pomylki ale jednak pewne jest usg po 20 tyg...mysle jednak ze pomylki są znacznie zadziej...:)
Główka do gory!!!!

Kurcze dziewczyny widze ze regularnie wertujecie net w poszukiwaniu nowych rzeczy dla dzidziusia....
Ja z wyprawka a nawet mysleniem o wyprawce jestem w "czarnej doooopie"
Pracuje i czasu nie mam na nic..po pracy do przedszkola po dziecko i jestem padnieta....
Chyba ogarne sie z tym tematem dopiero jak na zwolnienie pojde..

i swietnie! ja nie bede dawala smoka, nie jest to potrzebne, wiem ze niuektore mamy po rpstu tak uspakajaja maluszka, ale ja nie chce atkiego sposobu, za duzo ma minusow.

No ja dawalam smoka, moj maly mial kolki i smok go uspokajal. I teraz jestesmy na etapie odzwyczajania (ale on tylko go uzywa do spania) :-) Niekture maluszki wogule niechca smoka brac i to jest duzy plus. Tylko ze tez nieraz sa minusy jak dziecko nie chce smoka to czesto ssie palca. A wiadomo ze tego to chyba ciezko odzwyczaic niz smoka. Bo smoka wyrzucisz i juz a z palcem co :-D

Co wy mowicie, jakie spartanskie warunki...Nie jest zle, przy nikim sie nie rodzi, masz sama sale, moze po porodzie lezysz z kims na sali ale to gora. ( i to dopiero po jakiejsc godzinie kiedy juz wszytko przy tobie zrobia)Tym bardziej jak jest porod rodzinny. kosztuje 330 zl u mnie w szpoitalu i jest dobrze, mam osobna lazienke z wanna, pilke, oddzielony kącik jakby ojcu zle sie zrobilo...
Nie demonizujcie, nie jestesmy juz pod rosyjskimi zaborami.

Ja napisałam,że to zależy od szpitala. Niestety są takie,gdzie jest kilka rodzących na jednej sali, przedzielonych tylko parawanem.
Są też tak oblegane szpitale ,że pomimo np.chęci rodzenia w wodzie ,może się okazać,że wanna jest zajęta. Albo sala do porodu rodzinnego.
Teoria jest piękna , ale z praktyką różnie.
Mam nadzieję,że takie sytuacje są coraz rzadsze, ale jednak są.
Miesiąc temu moja znajoma urodziła prze cc i z powodu ogromnej ilości rodzących- ona po cesarce została zostawiona sama i jej mąż musiał przyjechać ją myć.
A wszystko dlatego,że zamknięto inny szpital w tym mieście i został tylko jeden.

reklama
Niestety są takie,gdzie jest kilka rodzących na jednej sali, przedzielonych tylko parawanem.
Dokładnie, 3 dni temu rodziła mama mojej kumpeli, miała wstrzymany poród, ponieważ obok rodziła kobieta i miała jakieś tam problemy, wstrzymanie porodu spowodowało sinienie maleństwa, parę minut po porodzie:-:)angry:

Do góry