Loree
Fanka BB :)
Body jeszcze nie widzialam z guzikami na calej dlugosci . Tutaj sa tylko takie zapinane w kroku, no i niekture maja guziczki jeszcze kolo szyi o takie
A co do pieluch to tez bym uwazala bo moj maly od pampersow mial odparzona pupe. Pampersy sa perfumowane (maja taki zapach) wiec chyba nie kazda skora niemowleca to lubi. Za to huggies sie sprawdzily u nas.
Są body zapinane z boku od kroczku aż po szyjkę. Niestety mało takich jest w naszych sklepach. Miałam kilka z Anglii;-)
A co do pieluch - nie ma innego sposobu jak testowanie. Niestety.
Każda dzidzia jest inna.
a słuchajcie mamuśki, a co z paznokietkami? czy kupować zaokrąglone nożyczki czy takie obcinaczki dla niemowląt? a termometr? bo ja mam w domu rtęciowy, bo co kupiłam elektroniczny to do tyłka, chyba, że możecie coś polecić?? a te szczoteczki do włosów i grzebyki? trzeba to mieć w domu od początku?
Nożyczki miałam i mam z takie zaokrąglone. Na początek, jak się nie ma wprawy są super. A potem się do nich przyzwyczaiłam
Trzeba mieć na początek szczotkę z miękkim włosem, nawet jak dziecko nie ma włosów. Ponieważ trzeba co dzień po kąpieli wyczesywać ciemieniuchę. Wcześniej można natłuścić oliwką a potem wyczesywać.
PROMOCJA ! Smoczek z termometrem Canpol 9/103 A.K1 (737885958) - Aukcje internetowe Allegro
taki właśnie kiedyś ja wklejałam, ale po dłuższym zastanowieniu nie wiem czy jak dziecko będzie chore (odpukać) czy będzie takie "chętne" na smoczek...
TERMOMETR UCHO, CZOŁO NA PODCZERWIEŃ 9w1 OKAZJA! (738827450) - Aukcje internetowe Allegro
....a jednak taki szybciej działa ;-)
Moje dziecko nigdy nawet na sekundę nie chwyciło smoczka ani butelki. Kiedy próbowałam był płacz a nawet raz wymioty. Więc u nas termometr w smoczku odpada. Nasza pani doktor ma taki do ucha.Skoro lekarz używa to chyba jest dobry? Pomiar trwa kilka sekund i dziecko nawet nie zauważy o co chodzi.
A te do pupy są najgorsze według mnie, bo w każdej instrukcji jest napisane,że trzeba odjąć od 0,5 do 1,5 stopnia. I skąd ja mam wiedzieć ile?
Jak dziecko ma temperaturę 38 stopni i odejmę 1,5 stopnia to jest ok , ale jak odejmę tylko 0,5 to już jest stan podgorączkowy.