reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Siuniab- mowisz o osobnej sali....hmmm... to w Polsce dalej tak jest ze lerzysz jeszcze z kims na sali? I przy tej drugiej osobie sie rodzi??? ja bym tak nie mogla chyba. Niewiem. Tutaj kazdy lezy pojedynczo na sali w czasie porodu no i puzniej ma sie swoja sale po porodzie.

Niestety zdarza się tak,że jest kilka rodzących i są przedzielone tylko jakimś parawanem. Ale to wszystko zalezy od szpitala, więc warto wybrać się i pogadać na miejscu jak jest.Są szpitale i szpitale...

Dziewczyny orientujecie sie może ile kosztuje tak około znieczulenie przy porodzie?

Jeśli chodzi o znieczulenie zoo to około 500 zł, ale to tez zależy od szpitala. I trzeba to raczej wcześniej ustalać, bo przy takim znieczuleniu musi być anestezjolog.

reklama
Dziewczyny co do ciuszków to nic nowego i mądrego nie wymyślę- lista jest super. Przy kupnie jakichkolwiek ciuszków sprawdzajcie czy mają guziczki z boku lub z tyłu,żeby łatwo przez główkę założyć. To niby banalne i oczywiste, ale nie wszystkie ciuszki da się łatwo ubrać.Najfajniejsze body i piżamki są takie, które mają guziczki na całej długości.

W kwestii kosmetyków- potwierdzam,że Johnson uczula wiele dzieciaków. Nawet ja dostałam wysypki na brzuchu od ich oliwki.
Polecam Bambino- krem i chusteczki.
Pieluchy wypróbowałam wszystkie i uważam,że pampersy są najlepsze.
No i koniecznie sudocrem. Nigdy dzięki niemu nie miałam problemu z odparzoną pupą.

Frida do noska to rewelacja. W apteczce powinna też być herbatka z kopru włoskiego na zaparcia i jakies leki przeciwgorączkowe. Jak z dzieciaczkiem będzie coś się działo w nocy i będzie miało gorączkę- szkoda czasu na bieganie po aptekach. Najlepiej zapytać w aptece, bo ja już nie pamiętam co można od pierwszych chwil używać, ale chyba czopki. Syropki typu Nurofen są na pewno od 3 miesiąca życia.
W ogóle czopki są lepsze, bo mamy pewność że dziecko dostało całą dawkę- syrop może ulać lub wypluć a drugiej dawki nie można podać!!!

Idąc do lekarza trzeba mieć dla dziecka jakiś kocyk, albo grubszą pieluszkę na której położymy dziecko. Bo często w przychodniach meble są zniszczone a np. wagi zimne , a dzieciaczki leżą tam na golaska.

Jak sobie coś przypomnę to dodam... Jak ktoś chce oczywiście.

Ostatnia edycja:
Też nie czuję ruchów, też nie znam płci.... :-( 25-ego września mam wizytę u ginki, zobaczymy co powie. Trochę się martwię ale widzę że nie tylko ja jedna tak mam. Co gorsza mam ostatnio probley ze spaniem, śnią mi sie koszmary, a jak mi się nie śnią koszmary to mam sny z "zaciętej płyty" czyli po prostu śni mi się całą noc to samo.... Makabra po prostu :-(

Teraz jak juz sie naumialam wstawiac kilka cytatow to sobie zaszaleje haha a co bede sobie zalowac:p
Ja nie znam plci rowniej i ruchow nie czuje...no chyba ze czuje ale nie zdaje sobie sprawy...ja tam cierpliwie czekam....no i sie doczekam CHYBA nie????LOL

Ja mam ostatnio sny że nasza Kruszynka zaciska nóżki nie pokazuje nic na USG:-( A tak bym chciała wiedzieć:sorry2:
A mi sie snilo juz pare radzy ze rodze...ale ten porod to rachu ciachui po strachu i widze ta mala kruszynke i wiem ze to dzeiwczynka...sliczna czarne oczka i strasznie duzo ciemnych wloskow...wykapany tata...ale gadam do niej a ona mi odpowiada ale nie rusza ustami tylko tak telepatycznie ze w glowie ja slysze...no i ona sie usmiecha i daje mi znac ze glodna jest a ja dalej do niej gadamjakis dziwny ten sen co????

Wiecie co... Wczoraj tak marudziłam, że nic nie czuję, aż tu nagle tak przed 17 jak wypiłam kawkę i zjadłam kilka kostek czekolady to tak po kilku minutach poczułam, tak nisko, w okolicy lewego jajnika takie dziwne, stłumione "pukanie". Delikatnie podniosłam sukienkę, patrzę a tu mi się normalnie skóra unosi! Szok! Tych puknięć było kilka w odstępie co 2-3 sekundy... dziś znów, nie dawno tak jakieś pół godziny temu... nisko, tam gdzie jest macica (swoją drogą jest ogromna i napuchnięta też tak macie? :-D) tylko bardziej po środku... czy to może być dzidziuś????

No to gratki kochana doczekalas sie a ja wciaz czekam:))))))))))))))))))))))))

boze spartanskie warunki...wspolczuje dziewczyny

No tak tylko ze u nas ile ta wygoda ze masz swoj pokuj kosztuje. U nas za porud placi sie tak od $9,000-$17,000 (jak nie masz ubezbieczenia) zalerzy od stanu w kturym rodzisz, od szpitala, no a jak cesarka to duzo drozej. Za ostatni porud musielismy jeszcze doplacic do tego co ubezpieczenie zapalcilo jakis $7,000. :angry:

reklama
Najfajniejsze body i piżamki są takie, które mają guziczki na całej długości.

Pieluchy wypróbowałam wszystkie i uważam,że pampersy są najlepsze.

Body jeszcze nie widzialam z guzikami na calej dlugosci :confused:. Tutaj sa tylko takie zapinane w kroku, no i niekture maja guziczki jeszcze kolo szyi o takie Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids | Gap albo takie bez guziczkuw kolo szyi tylko w kroku Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids | Gap

A co do pieluch to tez bym uwazala bo moj maly od pampersow mial odparzona pupe. Pampersy sa perfumowane (maja taki zapach) wiec chyba nie kazda skora niemowleca to lubi. Za to huggies sie sprawdzily u nas.

Do góry