reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
no to teraz juz wszystko od dzidzi zalezy

no i stalo sie.wykrakalysmy!dzidzia tak uparta dzis bylaze odwracala sie pleckami i uciekala przed sonda. Lekarz chce go zmierzyc a on myk! natrudzilismy sie bardzo zeby w ogole glowke i udo zmierzyc, bo to teraz najwazniejsze. Po kilka razy robil zdjecie i ciagle bylo zle, bo dzidzius baaaardzo, bardzo ruchliwy jest i do tego uparty.Zdjecia tez powychodzily zupelnie nieksztaltne. Lekarz powiedzial ze ta dzidzia wyjatkowo go nie lubi. Hehe chyba moje malenstwo czuje ze mama niezbyt lubi tego pana :p w kazdym razie juz niedlugo mam 4d.

kataszaone trudno. maly uparciuszek. ale wszystko dobrze z maleństwem i iz tobą rozumiem :-)
A może coś zjadłaś przed co pobudziło dziecinkę? moja bestia tak skakała jak na 2 godziny przed zjadłam taki wysoko węglowodanowy posiłek, nawet nie pytajcie co bo aż wstyd. Przed ostatnim USG zjadłam tylko sałatkę warzywną i grzankę. Moze dlatego malenka spała sobie w najlepsze

Tygrynka a z jakiego jestes miasta? bo ja z kilku miast znam instruktorow to moze cos ci powiem bo moze sie razem uczylam albo spotkalamna warsztatach. A czy na ulotce jest napisane ze to jest joga dla kobiet w ciazy? bo jesli tak jest napisane, to mysle ze mozna zaufac, ten ktos wie co robi akurat proponujac takie a nie inne zajecia. Gorzej jakbys chodzila do normalnej grupy, jako jedna z ciezarnych, to wtedy trzeba porozmawiac z tym instruktorem. Przede wszytkim zapytac jakie ma doswiadczenie w cwiczeniach z ciezarnymi, czy czesto ktos taki sie pojawial, jakie byly odczucia, na co masz uwazac, czego napewno nie mozna ci robic. Reszta powinna wyjsc w praniu :) nie boj sie, idz smialo, nie kladz sie na brzuchu ( nie polecam, chociaz niektorzy mowia ze to nie przeszkadza :| ze przeszkadza kiedy jestesmy beczkami) nie wyciagaj sie zbytnio ( unoszac wysoko rece do gory), nie napinaj i nie uciskaj brzucha. To podstawa. Musisz czuc ze brzuch jest luzny w kazdej pozycji. To miej na wzgledzie i idz smialo :) Joga dla ciezarnych jest bardzo ciekawa, bo wprowadza sie rozne ciekawe modyfikacje, prcauje sie na krzesełkach, z kocami, klockami, linami, pasami, bolsterami- mowie ci nudzic sie nie bedziesz. A ja znam wiele asan ktore rozluzniaja skurcze brzuszka :):):) jak juz sie wdrozysz to cie poinstruuje i zdradze :) ( bo wtedy bedzie latwiej wytlumaczyc )

kataszaone trudno. maly uparciuszek. ale wszystko dobrze z maleństwem i iz tobą rozumiem :-)
A może coś zjadłaś przed co pobudziło dziecinkę? moja bestia tak skakała jak na 2 godziny przed zjadłam taki wysoko węglowodanowy posiłek, nawet nie pytajcie co bo aż wstyd. Przed ostatnim USG zjadłam tylko sałatkę warzywną i grzankę. Moze dlatego malenka spała sobie w najlepsze

przed usg zjadlam pomidora z jogurtem naturalnym :| wydaje mi sie ze nie byla spokojna przez moj stres ( chociaz wczesniej bardziej sie stresowalam :crazy: )

któraś z Dziewczyn wklejała tten link. Wydaje mi się całkiem konkretny
Wyprawka dla noworodka

UBRANKA
- śpioszki 4–7 szt.
- body z krótkim rękawem 7–10 szt.
- body z długim rękawem 7–10 szt.
- kaftaniki 3–6 szt.
- pajacyki 5 szt.
- sweterki, polar 1–3 szt.
- czapeczki (2 cienkie, 1 grubsza, najlepiej ze ściągaczem, wiązana)
- skarpetki 5 par
- cienkie rękawiczki 2 pary
- śpiwór z kapturem (na chłodne miesiące)

HIGIENA
- mydełko dla niemowląt (najlepiej z dozownikiem)
- krem przeciw odparzeniom
- oliwka
- chusteczki pielęgnacyjne
- paczka pieluch New born
- szczoteczka do włosów
- gumowa gruszka lub aspirator do noska
- małe nożyczki z okrągłymi końcówkami
- patyczki higieniczne
- wyjałowione gaziki oraz waciki
- pieluchy tetrowe 10 szt.
- ręczniki kąpielowe 2 szt.
- termometr do mierzenia temperatury wody
- wanienka
- przewijak
- proszek do prania niemowlęcych ubranek
- spirytus do przemywania pępka
- sól fizjologiczna

SEN
- łóżeczko
- materacyk
- ceratka pod prześcieradło
- pościel 2 komplety
- kołderka
- cienki kocyk 2 szt.
- grubszy kocyk
- rożek 2 szt.

SPACER
- wózek
- śpiwór do wózka
- torba na akcesoria małego podróżnika
- osłona przeciwdeszczowa
- fotelik do przewożenia malucha autem

ŻYWIENIE
Do karmienia piersią:

- wkładki ochronne do biustonosza
- laktator
Do karmienia butelką:
- butelka 125 ml 3 szt.
- butelka 250 ml 3 szt.
- smoczki pasujące do butelek
- szczoteczka do mycia
- podgrzewacz do butelek
- termoopakowanie do butelek

Dziewczyny siedzę, a w sumie leżę i czytam sobie gazetkę, a tu Sóweczka zaczęła mnie chyba delikatnie kopać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-) Ale cudowne i dziwne uczucie:-D Ale jestem szczęśliwa :-) Nie mam do czego porównać, ale myślę, że to są takie pierwsze nieśmiałe kopniaczki:-D A jak się w Mamusię siatkarkę wda Sóweczka to później mogę mieć nieźle przechlapane:-p

świetnie :) to jest super uczucie wiedzieć że maleństwo tam jest i co robi bo albo śpi albo kopie :-D gratuluję

reklama
Do góry