reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
no to teraz juz wszystko od dzidzi zalezy

no i stalo sie.wykrakalysmy!dzidzia tak uparta dzis bylaze odwracala sie pleckami i uciekala przed sonda. Lekarz chce go zmierzyc a on myk! natrudzilismy sie bardzo zeby w ogole glowke i udo zmierzyc, bo to teraz najwazniejsze. Po kilka razy robil zdjecie i ciagle bylo zle, bo dzidzius baaaardzo, bardzo ruchliwy jest i do tego uparty.Zdjecia tez powychodzily zupelnie nieksztaltne. Lekarz powiedzial ze ta dzidzia wyjatkowo go nie lubi. Hehe chyba moje malenstwo czuje ze mama niezbyt lubi tego pana :p w kazdym razie juz niedlugo mam 4d.

kataszaone trudno. maly uparciuszek. ale wszystko dobrze z maleństwem i iz tobą rozumiem :-)
A może coś zjadłaś przed co pobudziło dziecinkę? moja bestia tak skakała jak na 2 godziny przed zjadłam taki wysoko węglowodanowy posiłek, nawet nie pytajcie co bo aż wstyd. Przed ostatnim USG zjadłam tylko sałatkę warzywną i grzankę. Moze dlatego malenka spała sobie w najlepsze

Tygrynka a z jakiego jestes miasta? bo ja z kilku miast znam instruktorow to moze cos ci powiem bo moze sie razem uczylam albo spotkalamna warsztatach. A czy na ulotce jest napisane ze to jest joga dla kobiet w ciazy? bo jesli tak jest napisane, to mysle ze mozna zaufac, ten ktos wie co robi akurat proponujac takie a nie inne zajecia. Gorzej jakbys chodzila do normalnej grupy, jako jedna z ciezarnych, to wtedy trzeba porozmawiac z tym instruktorem. Przede wszytkim zapytac jakie ma doswiadczenie w cwiczeniach z ciezarnymi, czy czesto ktos taki sie pojawial, jakie byly odczucia, na co masz uwazac, czego napewno nie mozna ci robic. Reszta powinna wyjsc w praniu :) nie boj sie, idz smialo, nie kladz sie na brzuchu ( nie polecam, chociaz niektorzy mowia ze to nie przeszkadza :| ze przeszkadza kiedy jestesmy beczkami) nie wyciagaj sie zbytnio ( unoszac wysoko rece do gory), nie napinaj i nie uciskaj brzucha. To podstawa. Musisz czuc ze brzuch jest luzny w kazdej pozycji. To miej na wzgledzie i idz smialo :) Joga dla ciezarnych jest bardzo ciekawa, bo wprowadza sie rozne ciekawe modyfikacje, prcauje sie na krzesełkach, z kocami, klockami, linami, pasami, bolsterami- mowie ci nudzic sie nie bedziesz. A ja znam wiele asan ktore rozluzniaja skurcze brzuszka :):):) jak juz sie wdrozysz to cie poinstruuje i zdradze :) ( bo wtedy bedzie latwiej wytlumaczyc )

kataszaone trudno. maly uparciuszek. ale wszystko dobrze z maleństwem i iz tobą rozumiem :-)
A może coś zjadłaś przed co pobudziło dziecinkę? moja bestia tak skakała jak na 2 godziny przed zjadłam taki wysoko węglowodanowy posiłek, nawet nie pytajcie co bo aż wstyd. Przed ostatnim USG zjadłam tylko sałatkę warzywną i grzankę. Moze dlatego malenka spała sobie w najlepsze

przed usg zjadlam pomidora z jogurtem naturalnym :| wydaje mi sie ze nie byla spokojna przez moj stres ( chociaz wczesniej bardziej sie stresowalam :crazy: )

któraś z Dziewczyn wklejała tten link. Wydaje mi się całkiem konkretny
Wyprawka dla noworodka

UBRANKA
- śpioszki 4–7 szt.
- body z krótkim rękawem 7–10 szt.
- body z długim rękawem 7–10 szt.
- kaftaniki 3–6 szt.
- pajacyki 5 szt.
- sweterki, polar 1–3 szt.
- czapeczki (2 cienkie, 1 grubsza, najlepiej ze ściągaczem, wiązana)
- skarpetki 5 par
- cienkie rękawiczki 2 pary
- śpiwór z kapturem (na chłodne miesiące)

HIGIENA
- mydełko dla niemowląt (najlepiej z dozownikiem)
- krem przeciw odparzeniom
- oliwka
- chusteczki pielęgnacyjne
- paczka pieluch New born
- szczoteczka do włosów
- gumowa gruszka lub aspirator do noska
- małe nożyczki z okrągłymi końcówkami
- patyczki higieniczne
- wyjałowione gaziki oraz waciki
- pieluchy tetrowe 10 szt.
- ręczniki kąpielowe 2 szt.
- termometr do mierzenia temperatury wody
- wanienka
- przewijak
- proszek do prania niemowlęcych ubranek
- spirytus do przemywania pępka
- sól fizjologiczna

SEN
- łóżeczko
- materacyk
- ceratka pod prześcieradło
- pościel 2 komplety
- kołderka
- cienki kocyk 2 szt.
- grubszy kocyk
- rożek 2 szt.

SPACER
- wózek
- śpiwór do wózka
- torba na akcesoria małego podróżnika
- osłona przeciwdeszczowa
- fotelik do przewożenia malucha autem

ŻYWIENIE
Do karmienia piersią:

- wkładki ochronne do biustonosza
- laktator
Do karmienia butelką:
- butelka 125 ml 3 szt.
- butelka 250 ml 3 szt.
- smoczki pasujące do butelek
- szczoteczka do mycia
- podgrzewacz do butelek
- termoopakowanie do butelek

Dziewczyny siedzę, a w sumie leżę i czytam sobie gazetkę, a tu Sóweczka zaczęła mnie chyba delikatnie kopać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-) Ale cudowne i dziwne uczucie:-D Ale jestem szczęśliwa :-) Nie mam do czego porównać, ale myślę, że to są takie pierwsze nieśmiałe kopniaczki:-D A jak się w Mamusię siatkarkę wda Sóweczka to później mogę mieć nieźle przechlapane:-p

świetnie :) to jest super uczucie wiedzieć że maleństwo tam jest i co robi bo albo śpi albo kopie :-D gratuluję

reklama
Do góry