reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Kochane wiem ze jest osobny wątek o naszych zakupach dla dzieciaczków. Tylko ze tam się chwalimy i radzimy co do konkretnych rzeczy, a tutaj prosiłabym doświadczone mamy o pomoc. Chciałabym w tym miejscu stworzyć listę rzeczy niezbędnych w pierwszym miesiącu życia naszych dzieci. Taki niezbędnik maluszkowy - co kupić ile sztuk, a czego nie kupować.
jeśli Wam nie odpowiada taki wątek skasujcie go . Mi by pomógł bardzo.

chcie zeby tu była lista ,poradnik ? nie wiem czy dobrze sie wyraziłam

może byc:-), ja w sumie w kazdej książce i czasopismach widziałam takie tabele, a w miom kalendarzu ciązowym mam taką gotową, że tylko jest miejsce na odchaczenie co się ma, ale oczywiście mozemy stworzyć z tego wszystkiego naszą wizję rozsądnej wyprawki, bo z tego co widzę, to wszedzie podają na wyrost i czasem niektóre rzeczy mozna sobie darować:-)

Kasiu własnie chodzi mi o to by to byla nasza lista, zrobiona konkretnie dla lutowych maluszków i z doswiadczenia mam które juz wiedzą co kupować, co sobie podarować, a czego nigdy nie jest za wiele. te tabele w mundrych ksiązkach na pewno są uniwersalne czyli nie bardzo sie przydadzą :(

moja początkowa lista którą będe modyfikować i dodawać
ubranka w rozmiarach 56- 62.
[FONT=&quot]Ubranka:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]body z krótkim rękawkiem ok 3 sztuki[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]body z długim rękawkiem 8 sztuk[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]rozpinane śpioszki ok 5 sztuk[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]pajacyki: ciepłe 4 sztuki bawełniane 4 sztuki[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]skarpeteczki nie uciskające 2 lub 3 pary[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Czapeczki:[/FONT]
Ø[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ciepłe ze 3 sztuki[/FONT]
Ø[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] cienkie 2 sztuki[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]sweterki 2 lub 3 sztuki (moim zdaniem wiecej nie trzeba)[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Ciepły kombinezon[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Ciepłu kocyk polarowy i lżejszy [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]rożki ze 2 sztuki (na początek strczy)[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]prześcieradła frotte[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]za 2 zmiany pościeli[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]pieluszki tetrowe do podkładania dziecku pod buźkę lub okrywania ok 10sztuk[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]podkłady ceratowe na łóżeczko 2 sztuki[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ręcznik z kapturkiem 2 sztuki[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]myjki frotte 2 sztuki[/FONT]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny siedzę, a w sumie leżę i czytam sobie gazetkę, a tu Sóweczka zaczęła mnie chyba delikatnie kopać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-) Ale cudowne i dziwne uczucie:-D Ale jestem szczęśliwa :-) Nie mam do czego porównać, ale myślę, że to są takie pierwsze nieśmiałe kopniaczki:-D A jak się w Mamusię siatkarkę wda Sóweczka to później mogę mieć nieźle przechlapane:-p

reklama
Do góry