reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
od dzisiaj jestem pewna że dzidzi się w brzuszku rusza ! ale świetne uczucie! włąśnie siedziałam w pracy na telek/video konferencji i nagle czuję bardzo wyraźnie jak mnie coś w brzuszku smyra, oparłam się wygodnie w fotelu położyłam ręce na brzuszku i czuję dalej jak maleństwo się wierci tak parę przewrotów zrobiło i uspokoiło się jestem pewna ze to ono:-) super uczucie! no i przez jakis czas w trakcie i po byłam tak oszołomina ze nie wiedziałam co inni ode mnie chcą:-D
No to świetnie :)) Ja już nie mogę się doczekać :)

reklama
Dziewczynki Drogie właśnie wróciłam z wizyty i wszystko u mnie i dzidzi dobrze. Macica rozwija się prawidłowo, rozwarcia nie ma. Także cieszę się na maxa. Dostałam skierowanie na kolejne badania i oprócz standardowego moczu i morfologii mam też badanko na obciążenie glukozy. Na bank się zżygam jak tą glukozę wypiję. I jeszcze na dodatek trzeba czekać 1.5 godzinki. Porażka. Ale dla dzidziusia wszystko:tak::tak::tak:

badanie wygląda tak, rano na czczo ma się pobieraną krew, potem trzeba wypić taką ampułkę glukozy:szok:, odczekać 1,5 godzinki i ma się krew pobieraną ponownie.:no: Następną wizytę mam 2 października, teraz muszę się nastawiać na to badanie. Już mi mężuś obiecał że pojedzie ze mną żeby było mi raźniej:tak:

oby ci glukoza dobrze wyszła dobra rada cukrzyczki weź ze sobą cytryne niech ci przed badaniem wcisną do glukozy lepiej to zniesiesz nie zmienia to badania tak polecają mi diabetolodzy wiec poslychaj dobrej rady cioci kloci :)

No niestety każda z nas musi to przejść:sorry: niestety ponoć nie można sobie nigdzie łazić, tylko trzeba siedzieć i czekać:-( o badaniu wiedziałam od koleżanki, ale ona miała je robione dopiero w 28 tc.

Ja też nie mogę się doczekać nawet zaczynam się martwić że jeszcze nic nie czuję
Dziewczyny skąd wiecie że to co czujecie to ruchy dzidzi ja się boję że przegapię
Kochana jak już poczujesz to nie da się przegapić:tak: Takiego uczucia nigdy nie czułaś będziesz pewna że to to:tak::-)Na początku się przestraszyłam niestrawność albo jelita strasznie dziwne uczucie ale jak ten odruch się powtarzałał co kilka sekund bylam pewna:-) teraz czuje coraz silniejsze ruchy dwa razy dziennie ale nie martw się Twój dzidziuś na pewno się rusza tylko tak delikatnie że nie czujesz ale lada dzień poczujesz:tak:Zobaczysz:tak::-)

ja i studiuje i pracuje. A raczej pracowałam. Byłam instruktorem pilatesa i jogi w fitness clubie, ale ze wzgledu na moj stan z poczatku ciazy ( zagrozenie poronieniem, krwawienia ) lekarz zabronił mi cwiczyc.I tak oto jestem bez pracy i powrotu raczej nie mam.
Studiowac za to bede, tylko po porodzie dopiero jeden semestr wezme trybem indywidualnym.

Dziewczyny a ja się pochwalę, wczoraj byłam na 4D, obraz z 4D był niewyrazny bo dzidzia za mała ale na 3D było ok, bedziemy mieli synka, Kubusia :) u mnie wszyscy byli nastawieni na córke i troche sie niektórzy rozczarowali i dali mi to odczuc (co nie było miłe, bo powinni sie cieszyc ze z dzidzią ok a nie stroic fochy ze sa zawiedzeni ) a my sie cieszymy z naszego Kubunia, pozdrawiam dziewczynki

Dziewczyny a ja się pochwalę, wczoraj byłam na 4D, obraz z 4D był niewyrazny bo dzidzia za mała ale na 3D było ok, bedziemy mieli synka, Kubusia :) u mnie wszyscy byli nastawieni na córke i troche sie niektórzy rozczarowali i dali mi to odczuc (co nie było miłe, bo powinni sie cieszyc ze z dzidzią ok a nie stroic fochy ze sa zawiedzeni ) a my sie cieszymy z naszego Kubunia, pozdrawiam dziewczynki
Gatuluje Ci Synusia!:-D Ważne że Wy się cieszycie i że Kubuś jest zdrowy a jak innym nie pasuje to ich problem:tak::-)

reklama
to i ja się pochwalę:-) mimo straconych 4 kg w pierwszym trymestrze przez cały 4 miesiąc udało mi się zyskać 2 kg:-D

Do góry