reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A , a ja jestem swego rodzaju wyjatkiem , bo ja zaczełam dopiero pracować w ciązy :) Zatrudniła mnie pani która prowadzi firme produkującą ręcznie robione kartki :D Czyli ja i kilka innych dziewczyn je robimy :) duzo nie zarabiam , i na razie sie szkole ,ale chodzi o to by mieć coś do roboty ;)

Super! Ja jestem taką artystyczną duszą i od razu mi serducho zabiło jak to przeczytałam :) Kasa w tym momencie nie jest najważniejsza, ale za to jaką masz frajdę + zdobywasz doświadczenie + jakaś kaska wleci no i szansa na to, że później też będziesz miała zatrudnienie :tak: Naprawdę fajowo, szkoda, że ja nie mogę do Ciebie dołączyć ;-)

reklama
Dziewczynki Drogie właśnie wróciłam z wizyty i wszystko u mnie i dzidzi dobrze. Macica rozwija się prawidłowo, rozwarcia nie ma. Także cieszę się na maxa. Dostałam skierowanie na kolejne badania i oprócz standardowego moczu i morfologii mam też badanko na obciążenie glukozy. Na bank się zżygam jak tą glukozę wypiję. I jeszcze na dodatek trzeba czekać 1.5 godzinki. Porażka. Ale dla dzidziusia wszystko:tak::tak::tak:
No to bardzo sie ciesze kochana, że wszystko oki;-) hmmm nie wiedziałam, że badanie glukozy moze byc takie fuj, ja jeszcze nie mialam ale juz sie boje:sorry: bo ja tez mam slonnosci do zyganka jak mi cos nie pasi.....

badanie wygląda tak, rano na czczo ma się pobieraną krew, potem trzeba wypić taką ampułkę glukozy:szok:, odczekać 1,5 godzinki i ma się krew pobieraną ponownie.:no: Następną wizytę mam 2 października, teraz muszę się nastawiać na to badanie. Już mi mężuś obiecał że pojedzie ze mną żeby było mi raźniej:tak:

Ale mi strachu narobiłyście każda z nas będzie miałato badanie?:szok:Bo szczerze powiedziawszy to nic mi moja gin. nie mówiła o tym:eek:

Mój ginek mi powiedział ze za trzy tygodnie da mi skierowanie na następne badania, bo narazie miałam raz krew i mocz, a słyszalam, ze każda kobietka w ciazy musi miec to zrobione:confused2:

ja mam co miesiąc robione krew i mocz, dodatkowo raz grupe krwi i anty coś tam do konfliktu serologicznego co okazało się niepotrzebne bo oboje mamy Arh- :-D i badanie w kierunku VDRL (kiła) i HBs (to już sama z siebie, ale chyba za wcześnie gdzieś czytałam, że to się później robi ale i tak wyszło ujemne:-))... zastanawia mnie, że nie kazał robic na toksoplazmozę, myślałam, że to jest obowiązkowe i to ok 3-4 miesiąca...

A , a ja jestem swego rodzaju wyjatkiem , bo ja zaczełam dopiero pracować w ciązy :) Zatrudniła mnie pani która prowadzi firme produkującą ręcznie robione kartki :D Czyli ja i kilka innych dziewczyn je robimy :) duzo nie zarabiam , i na razie sie szkole ,ale chodzi o to by mieć coś do roboty ;)

super, ja zawsze kupuję kartki w tym stylu, bo bardzo mi się podobają :) też chciałabym popracować, ale nikt na etat mnie teraz nie weźmie, a do takich artystycznych rzeczy to ja mam dwie lewe ręce, tylko podziwiać umiem :) jak na razie szukam, rozsyłam cv, ale ciąży nie wystraszyli się tylko ci od telemarketingu, a teraz to ja mam za słabe nerwy na to, już kiedyś robiłam przez chwilę coś podobnego... i nie mam pomysłu co mogłabym w domu robić... co prawda mam taką sytuację, że mogłabym tylko leżeć i ładnie pachnieć, ale niesie mnie do ludzi... lub chociaż, żeby coś porobić, nawet w domu popracować...

reklama
Paullla super że u Was wszystko dobrze :-) A obciążenie glukozą niestety do fajnych nie należy, ale musimy wytrzymać :tak:
U mnie w przychodni czeka się godzinę po obciążeniu glukozą.

Do góry