reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
od dzisiaj jestem pewna że dzidzi się w brzuszku rusza ! ale świetne uczucie! włąśnie siedziałam w pracy na telek/video konferencji i nagle czuję bardzo wyraźnie jak mnie coś w brzuszku smyra, oparłam się wygodnie w fotelu położyłam ręce na brzuszku i czuję dalej jak maleństwo się wierci tak parę przewrotów zrobiło i uspokoiło się jestem pewna ze to ono:-) super uczucie! no i przez jakis czas w trakcie i po byłam tak oszołomina ze nie wiedziałam co inni ode mnie chcą:-D
hihihi to świetne uczucie, ja narazie czułam to dwa razy tak delikatnie i czekam aż się rozkręci:tak: a potem bedziemy marudzić jak porzadnego kopa dostaniemy:-D

reklama
A ja to chyba tylko poczytam o Waszych planach z L4, bo ja moge o tym zapomniec ;-) No ale cos za cos-dzieki temu moge zawsze zostac w domu gdy trzeba. Ale na Waszym miejscu nie zastanawialabym sie ani sekundy i od razu bym siedziala na zwolnieniu ;)

Patrycja214 głowa do góry, raz dwa zwalczysz zapalenie! Ja już dwa zaliczyłam i na razie mam spokój :-) będzie dobrze a usg już za 3 tygodnie masz, więc niedługo :-)

Ja dziewczynki odkąd pamiętam zawsze miałam problem aby przytyć i od dobrych kilku lat ważyłam 45 lub. 46 kg. W pierwszych 3 m-cach ciąży nie przytyłam w ogóle bo wciąż wymiotowałam. A teraz w półtora miesiąca przytyłam już 2,5 kg. Ciekawe jak będzie wyglądała dalsza część scenariusza... hihih:-D

Ja dziewczynki odkąd pamiętam zawsze miałam problem aby przytyć i od dobrych kilku lat ważyłam 45 lub. 46 kg. W pierwszych 3 m-cach ciąży nie przytyłam w ogóle bo wciąż wymiotowałam. A teraz w półtora miesiąca przytyłam już 2,5 kg. Ciekawe jak będzie wyglądała dalsza część scenariusza... hihih:-D

ja przed ciążą normalnie ważyłam ok 55kg, ale podobnie jak ty przez wymioty schudłam ok 5kg i teraz przybywam na wadze, ale narazie o 1kg:sorry:

Dziewczynki Drogie właśnie wróciłam z wizyty i wszystko u mnie i dzidzi dobrze. Macica rozwija się prawidłowo, rozwarcia nie ma. Także cieszę się na maxa. Dostałam skierowanie na kolejne badania i oprócz standardowego moczu i morfologii mam też badanko na obciążenie glukozy. Na bank się zżygam jak tą glukozę wypiję. I jeszcze na dodatek trzeba czekać 1.5 godzinki. Porażka. Ale dla dzidziusia wszystko:tak::tak::tak:

A , a ja jestem swego rodzaju wyjatkiem , bo ja zaczełam dopiero pracować w ciązy :) Zatrudniła mnie pani która prowadzi firme produkującą ręcznie robione kartki :D Czyli ja i kilka innych dziewczyn je robimy :) duzo nie zarabiam , i na razie sie szkole ,ale chodzi o to by mieć coś do roboty ;)

Dziewczynki Drogie właśnie wróciłam z wizyty i wszystko u mnie i dzidzi dobrze. Macica rozwija się prawidłowo, rozwarcia nie ma. Także cieszę się na maxa. Dostałam skierowanie na kolejne badania i oprócz standardowego moczu i morfologii mam też badanko na obciążenie glukozy. Na bank się zżygam jak tą glukozę wypiję. I jeszcze na dodatek trzeba czekać 1.5 godzinki. Porażka. Ale dla dzidziusia wszystko:tak::tak::tak:
Super że wszystko ok:tak: Na pewno wszystko wyjdzie super nie masz się co martwić:tak:

reklama
Paulla Ja również cieszę się, że u Ciebie i dzidziolka wszystko w porządku, takie dobre wiadomości zawsze dodają niesamowitej radości :-) Uwielbiam to uczucie zawsze wtedy na długi czas czuję się ogromnie szczęśliwa i spokojna :tak: A co do badania na glukozę, to jak sobie o tym pomyślę to już mi nie dobrze heheh ;-)

Do góry