reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ja na razie zaopatrzyłam się w krem do twarzy z wysokim filterm, myję się antycelulitowym płynem do kapieli. Musze zacząć szybko myslec nad kremem do biustu, bo mam już 3 cm wiecej :) (kurde czemu tylko ciążą takie cuda działa). I staram się codziennie masować i szczypac skóre, zeby pobudzić krązenie. Kolezanka mi pisała, ze jest w 30 tc i już jest wielka jak wiloryb :), także od początku trzeba walczyć :)

o co chodzi z tym szczypaniem nie słyszałam o tym...

reklama
tak się pobudza skóre, zeby była lepiej ukrwiona, elastyczna, działa na celulit. jak jest lepiej odzywiona to bardziej elastyczna i lepiej kremy przyjmuje.

Muszę Wam powiedzieć że w ciąży z Lolkiem mniej więcej od połowy smarowałam się oliwką (brzuch i cycochy). No i myślałam że poskutkowało. W ciąży ani jednego rozstępu, ale... trzy tygodnie po porodzie zrobiło mi się kilka...
Teraz planowałam kupić w Rossmanie krem albo olejek Babydream.

Ja w ciąży z Filipem nie mialam żadnego rozstępu na brzuchu...smarowałam się Fissanem...ale już 3 dni po porodzie jak schudłam odrazu ponad 10 kilo to wyszły...niewiele ale jednak...
Moim zdaniem można trochę nad tym zapanować ale dużo zależy od samej skóry. Moja koleżanka ktora urodzila 2 miesiące temu nie smarowała się niczym a nie ma ani jednego rozstępu...po prostu jej nie wychodzą...:blink:
Ja wiem że skłonności mam...ale już się jakoś z tą myślą pogodzilam..
narazie smaruje się zwykłą oliwką bambino (uwielbiam jej zapach )

ja troche do farbowania. Natura obdarzyła mnie białymi pasmami na czarnych włosach. ot taka złośliwość losu, mama odkąd pamiętam siwa albo farbowana. Jak sądzicie farbować włosy w domu szamponami albo farbami ton w ton, wiem strasznie nietrwałe, czy u fryzjera farbą. jeszcze tego nie robiłam odkąd wiem ze jestem w ciązy i już mam 4 cm odrosty, a moze nawet 5 cm i wygladam jak rozpacz ze zgrozą :(((

Kochana farbuj spokojnie. Jak już pisałyśmy wcześniej dzisiejsze farby są bezpieczne dla Fasolek. Zawsze możesz jeszcze fryzjerki zapytać przed :-)

reklama
Dzięki za odpowiedź. Wybieram sie jutro do fryzjera. Moj trochę na mnie krzyczy, ze i tak jestem śliczna i mogę jeszcze poczekać do końca pierwszego trymestru, juz niedługo, ale przecież lustra mam w domu :szok:
Mój tak sie przejął tym ze będzie tatą ze sam wyszukuje mi co moge a czego nie i dba o mnie bardzo. A ze na początku trochę problemów to dmucha jak i ja na zimne

Do góry