reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
czesc sniezynki!!'

jak dzis wasze samopoczucie, mam nadzioeje ze rownie dobre jak moje(jak narazie nie moge narzekac, znaczey mam nadzieje ze to co najgorsze przeszlo). weszlam w 9 tydz i jakos mdloscie powoli mijaja, piersi caly zcas nabrzmiale ale juz takl bardzo mosno nie nbola jak wczesniej.

moj problem polega na tym, ze jesczze nie slyszalam bicia serduszka, tu w norwegii jest inny system ciezarowek... Martwie sie, ale bede w polsce za 5 yug i wtedy uslysze, juz nie moge sie doczekac. tylko o tym mysle.. A wy slyszalyscie juz serduszka??
pozdrawiam :-)

reklama
A ja jestem wyjątkową szczęściarą :-p Mnie nic nie "morduje". Faktycznie jak jestem głodna to mnie zmuli i muszę szybko coś wsunąć, na horyzoncie pojawiły się też zaparcia no i ciągle czuję cycochy, ale nie mogę się skarżyć :-D

Ja kochana słyszałam. Bardziej widziałam, bo na USG dostałam wykres no i dźwięk też był. A Ty miałaś robione USG ? W jaki sposób miałabyś usłyszeć serduszko ?

tu usg robione jest 1 , w polowie ciazxy, czyli kolo 18 -20 tydz... Jade do polski 9 sierpnia i od razu biegne na usg.. zobzczyc serducho:) Martwie sie strasznie czy wszytsko okej, ale nie mam innej mozliwosci, a jakos nie chce placic 800 zl za usg tutaj. dopoki nie mam plamien to nie ide na usg, gdybym cos czula czy jak to wtedy polece od razu i kasa nie bedzie wazna.

a powiedzcie mi , tak teoretycznie, jak cos niedobrego sie dzieje z dzidzia to sa plamienia, tak?? jak serduszko przestaje bic to tez?? czyli jak u mnei nie mam nioc z tych rzeczy to moge byc spokojna??? a i jeszcze, czy naprawde najwazniejsze sa pierwszysch 12 tyg, potem juz moge spokojnie spac.. dziekuje za odpowiedz, mam nadzieje ze po czesci mnei rozumiecie i moja sytuacje..

Słońce ! Chyba Cię muszę sprowadzić do pionu !! Co to za myśli. Na bank wszystko będzie OK.
Jak coś się dzieje to zdecydowanie najczęściej jest jakieś plamienie. Ale błagam Cię - myśl optymistycznie

dobrze bede!!

ja sie ogolnie strasznie ciesze ze bede mama, nawet nie zdajecie sobie sprawy. dla mnie to najlepsza wiadomosc, az mi sie plakac chce!! jestem pozytywnie nastawiona i wiem ze mi sie uda, bo bardzo tego chce! dziekuje za slowa otuchy, lubie to forum, chcoaiz mam z kim pogadac.. Mezowi boje sie jakos mowic i go jeszcze zamartwiac:)

dziekuje .-), milego dnia, ja w pracy ale bede tu zagladala co chwilunie, mama nadzieej ze bedzie spokojny poniedzialek:)

z mężem dokonaliśmy juz pierwszych konkretnych ustaleń co do imion a dokładniej co do 2 imiona, imionka bedo po dziadkach maleństwa czyli albo Marek albo Alina :)
nad pierwszym imieniem trwają jeszcze pertraktacje kazdy ma swoje typy i się ich trzyma :) chyba będzie trzeba poprostu pogadać z dzidzią które imnie jej się najbardziej podpoba :)

A wiecie, że mój M powiedział że na zdjęciu z USG widać dokładnie że to Milenka :-) A ja się boję rozczarowania, więc wolę myśleć na razie o Fasolce jak o Marcelku.

reklama
Do góry