reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Przepraszam,że o to pytam, ale czy tobie naprawdę podoba się dla maluszka imię Kazimierz? Ja osobiście nie znoszę starych imion i tych bardzo nowoczesnych też. Chcę żeby moje dziecko miało proste, adekwatne do czasów imię. I jak czytam Kazimierz to widzę dorosłego faceta a nie maleństwo w wózku. Nie chcę nikogo urazić, tylko dziwię się,że ktoś lubi takie imiona.

Tak ! Bardzo cenię sobie stare polskie imiona :)Chciałam syna nazwać Krzesimir , tez ma ładne zdrobnienie - Krzesiek , ale mój luby oponował więc padło Kazimierz :)
Trochę interesowałam się pochodzeniem imion i zastanawia mnie dlaczego Piotr czy Jakub są wybierane cześciej niz piekne polskie imiona . Mimo tego iż wbrew pozorom mają jeszcze starsze korzenie bo występują już w bibli , w starym testamencie , czymi Maja gruuuubo ponad 2000 lat . Kazimierz , Wojciech , Stanisław , Radosław czy Jarosław to imiona które zaczęły pojawiać sie na terenach słowiańskich około VIII w n.e. .
Myslę że moje dziecko nie będzie sie czuło źle wśród natłoku Kubusiów, Alanków , Oliwierów i innych aktualnie modnych imion . Skoro w moich czasach szkolnych wśród Oli , Ani i Kasi znajdywalo sie miejsce np dla Danieli czy Andrei ;)

Może jak napisze Kaziu albo Kazek to łatwiej wyobrazisz sobie bobasa w wózku :)

Ostatnia edycja:
reklama
kaziu to się ostanio kojarzy z wyczynami marcinkiewicza ;). grunt zeby imię pasowało do nazwiska i nie krzywdziło dziecka. Osobiście bym tak dziecka nie nazwała, ale imię samo w sobie jest ok:)

Piersi tez mnie bolą, ale pewnie dlatego, ze rosną :-D i na szczecie tylko jak zdejmę stanik i się nie przystosują :). Choć był taki tydzien, że nawet meżowi nie pozwlałam patrzec, a co dopiero dotykać :-D

http://www.pwsz.nysa.pl/instytyty/pielegniarstwo/ginekologia/opieka_nad_ciezarna.doc

Ciężarna otrzymuje po pierwszej wizycie KARTĘ PRZEBIEGU CIĄŻY , dokument bardzo ważny, który zawsze powinna mieć przy sobie. Zdarzają się bowiem nieprzewidziane w życiu sytuacje w których, zawarte tam dane mogą okazać się niezmiernie przydatne.

Coś w tym jest. chociażby to w jakim trymestrze jestes, jaką masz grupę krwi. Moze się zdarzyć, że zasłabniesz, albo jakis wypadek. (odpukać)

kaziu to się ostanio kojarzy z wyczynami marcinkiewicza ;). grunt zeby imię pasowało do nazwiska i nie krzywdziło dziecka. Osobiście bym tak dziecka nie nazwała, ale imię samo w sobie jest ok:)

może teraz sie kojarzy , ale kto za kilka lat a moze nawet za rok będzie o tym pamiętał . Mamy bardzo proste polskie nazwisko ( nazwa miesiąca :p ) i proste tradycyjne imie pasuje idealnie :)

ja niestety musiałam zrezygnować z pracy ... pracowałam za granicą i warunki nie byly odpowiednie . duzo latania na zimnych chłodniach . wiec teraz siedze w domu . ale okrutnie sie nudze ...a wiem ze nikt mnie w polsce nie zatrudni w ciąży ...

czy to prawda że karte przebiegu ciąży powinnam mieć zawsze przy sobie ? to jedyna informacja w razie np wypadku( odpukać) że jestem w ciąży ! mój lekarz nic takiego mi nie wydał nie widziałam nawet zeby zakładał w czasie mojej wizyty ? co o tym myslicie ?

Anulin : ja mialam robione USG w 8 tygodniu i lekarz stwierdził ze serduszko bije ! więc czemu ?

z tego co wiem to nie zawsze lekarze dają pacjentce kartę jej ciąży... ale powinni , a kobitki powinny ją nosić przy sobie , zeby np. w razie jakiejkolwiek dziwnej sytuacji można było stwierdzić, że są w ciąży..

Znachorka... może przypomnij lekarzowi o karcie, czasami zapominają o bozym swiecie.. moze zapomniał...:confused:

reklama
Mi też się wydaje, że będzie chłopak :) Od strony mojego T. sami faceci się rodzą, a że T. ma silne geny to stawiam na drugiego synka :) Czas pokaże... oby zdrowa dzidzia byla, to najważniejsze!

Do góry