reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Picie Kubusia i Pysia

Adaś geste soczki pije bardzo zadko... A jak juz zacznie to nawet nie wypije calej buteleczki bobofruta na dzien... Zazwyczaj musze dopijac...

Jest nauczony picia herbatki...

reklama
Powiem Wam co spotkało moja przyjaciółkę, otworzyła Kubusia i wiecie co znalazła pod nakrętką wielkiego białego ślimaka. Naprawdę !! Było to jakiś czas temu. Mi to osobiście nie przeszkadza w piciu Kubusia ale mojemu dziecku bym nie dała i ze wzgledu na beta karoten i innych

Powiem Wam co spotkało moja przyjaciółkę, otworzyła Kubusia i wiecie co znalazła pod nakrętką wielkiego białego ślimaka. Naprawdę !! Było to jakiś czas temu. Mi to osobiście nie przeszkadza w piciu Kubusia ale mojemu dziecku bym nie dała i ze wzgledu na beta karoten i innych

Okropnosc :|

Dużo mam z dziećmi w wieku mojej córki daje te soczki.Piszę Kubuś,ale są to Pysie, i coś jeszcze na P... Moje znajome mamy też twierdzą że od picia ich dziecku nic nie będzie.Tylko w normalnych ilośćiach picie.

Ja kiedys romawialam na ten temat z pediatra, i mam zamiar 3mac sie tego co mi powiedzial... A co robia inne mamusie to już sprawa ich... Skutki najwyzej wyjdą pozniej

Witam,
dziecko 8-smio miesieczne nie powinno wypijac wiecej niz 80 ml soku a dziecko 1,5 roczne nie wiecej niz 140 ml.To sa normy.Jasne ze jak dziecko 1,5 roczne wypije 200 ml to swiat sie nie zawali ale litr to jest lekka przesada..........no i jeszcze Kubusia......
Nadmiar soku w diecie powoduje zaburzenia laknienia i zle nawyki zywieniowe.ktore zostaja na cale zycie.
Warto od malego uczyc dzieci pic wode.
A zamiast soku podawac owoce i warzywa.

Kubus,Pysio......analizując skład soczkow produkowanych dla dzieci mozna zauwazyc, ze wlasciwie w zaden sposob nie odrozniaja się one od produktow przeznaczonych dla doroslych konsumentow. Jedynie szata graficzna opakowania i niestety, w wiekszosci wypadkow, znacznie bardziej intensywna barwa produktu, wskazują na przeznaczenie dla dzieci. Produkty te są rowniez czeesciej aromatyzowane, a smak slodki jest w nich bardziej eksponowany.
soczki dla niemowlat podlegaja scislym procedura i kontrola , nie zawieraja cukru ani substancji slodzacych a Kubus...???Producent deklaruje „brak dodatku cukru”. Dopiero informacja w nawiasie wyjasnia nam, że w tym wypadku chodzi o brak sacharozy, ale uzyty syrop fruktozowo-glukozowy to przeciez substancja slodzaca wnoszaca cukry proste.....wiec takie male 'reklamowe'klamstewko na ktore wiekszosc sie nabiera...

Zasięgnęłam języka i do mojego wczorajszego postu dodam, że po długotrwałym piciu kubusia u synka znajomej poza zmianą karnacji skóry pojawiły się ciemne plamy pod paznokciami - ponoć tak objawia się odkładający się karoten.

Ja tez niemam zamaru podawac Kuusiow, Pysiow itp. bo poco skoro sa bobofruty i inne tego typu przeznaczone specjalnie dla malych dzieciatek.

Tylko ze u nas jest taki problem ze moje dziecko to wogole niechce pic soczkow - probowalam juz roznych smakow, herbatek tez niechce ani wody i niewiem co mam z tym fantem zrobic :sorry2:nawet jak byly takie upaly to lyzeczka musialam troche herbatki albo wody wmuszac bo za nic nie chcial nic pic tylko mleczko a balam ze sie odwodni.

Witam,
dziecko 8-smio miesieczne nie powinno wypijac wiecej niz 80 ml soku a dziecko 1,5 roczne nie wiecej niz 140 ml.To sa normy.Jasne ze jak dziecko 1,5 roczne wypije 200 ml to swiat sie nie zawali ale litr to jest lekka przesada..........no i jeszcze Kubusia......
Nadmiar soku w diecie powoduje zaburzenia laknienia i zle nawyki zywieniowe.ktore zostaja na cale zycie.
Warto od malego uczyc dzieci pic wode.
A zamiast soku podawac owoce i warzywa.

Kubus,Pysio......analizując skład soczkow produkowanych dla dzieci mozna zauwazyc, ze wlasciwie w zaden sposob nie odrozniaja się one od produktow przeznaczonych dla doroslych konsumentow. Jedynie szata graficzna opakowania i niestety, w wiekszosci wypadkow, znacznie bardziej intensywna barwa produktu, wskazują na przeznaczenie dla dzieci. Produkty te są rowniez czeesciej aromatyzowane, a smak slodki jest w nich bardziej eksponowany.
soczki dla niemowlat podlegaja scislym procedura i kontrola , nie zawieraja cukru ani substancji slodzacych a Kubus...???Producent deklaruje „brak dodatku cukru”. Dopiero informacja w nawiasie wyjasnia nam, że w tym wypadku chodzi o brak sacharozy, ale uzyty syrop fruktozowo-glukozowy to przeciez substancja slodzaca wnoszaca cukry proste.....wiec takie male 'reklamowe'klamstewko na ktore wiekszosc sie nabiera...
Zgadzam się z Tobą,lepiej nie można było tego ująć.
Kuba nie lubi soków,pije wodę i czasem herbatkę HIPP.

reklama
Redbull to juz przesada.Muszę jeszcze mężowi przemówić do rozumu w sprawie soczków.Przeważnie on kupował. Ja dziś zakupiłam herbatkę i to jej dają.

Do góry