reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Zdrówka dla Natalki!
My tez dzis byliśmy u lekarza, niby nie ma miejsc ale wybłagałam by mnie przyjęła no i u Oli na szczescie nie ma nic na płuckach ale katar ma ostry dostała Mucofliud i Eurespal powinno pomóc! Co do zębów to ponoć jeszcze sobie poczekamy ! ;-)

reklama
My też byliśmy u lekarza... więc w płuckach nic nie ma ale kaszelek już się pojawił od spływającego katarku... dostaliśmy Eurespal, Clemastin, kropelki Euphorbium i Cebionek bo wirusisko jest jakieś...

Karolcia najważniejsze że gorączki nasze maluszki nie mają... no i pediatra powiedziała że teraz to najważniejsze mleko, mleko i jeszcze raz mleko

Moja Natka wlasnie zasneła,zdrówka zycze dla Olenki i Michasia.

U nas kaszel jest okropny,do tego slychac dokladnie furczenie,nie trzeba stetoskopu,dobrze ze chociaz goraczka ja omineła,bo wiodze ze strasznie sie meczy.

Dużo zdrówka dla wszystkich chorzaczków.
Jeremi w zeszłym tygodniu przechodził "trzydniówkę". Straszny był biedaczek- zaczeło się w niedzielę wieczór, we wtorek byliśmy u lekarza- dostał wit. C i wapno. W środę wieczorem wysypka i koniec temperatury.
Nawet się nie zważyliśmy bo marudził, ale Pamperaki już 5 idą...

Magduska my też dostaliśmy clemastin, w dawce 1,0-1,5 ml 1x dziennie, ale przeczytalam w ulotce ze dzieciom ponizej roku nie wolno tego podawac... ale mi ulzylo jak wy tez to macie. Jaką macie dawkę?

Misiu ja Michałkowi nie chciałam tego dawać po przeczytaniu tej ulotki... po 1 ze względu na wiek po 2 na skutki uboczne... ale lekarka zapewniła mnie że to dobre lekarstwo i z przepisu lekarza można podawać wcześniej a dawkę mamy : 2,5 ml na noc przez 4 dni

reklama
Magduska no to dobrze, u nas wszystko dobrze po tym leku, w ogóle zapomnialam ze mam chore dziecko... a skutków ubocznych nie widać :) na szczescie :tak:

Do góry